Doğuma Hazırlık Perine masajı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

salirtesi

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2016
136
45
18
40
Bugunlerde dogum oncesi hazirlik egitimlerine katiliyorum. Perine masaji perine yirtiklarini onlemede ve doguma hazirlikta onemliymis.
Esimden bu masaji yapmasini istedim ama cok kastim kendimi ve cok rahatsiz edici bir masajdi. Kendim yapmayi denedim ve bu beni korkuttu acikcasi. Yani daha kendim yapamazken doktor cati muayenesi yaparken ne yapacagim diye dusunmeye basladim. Ve birkac yerde bu yapilan masajda agri veya biraz aci olabilecegi bunun bebegin basinin cikisinda hissedilene benzer oldugu yazilmis. Bunu da okuyunca cesaretim kirilmaya basladi.
Aranizda bu masaji deneyen varsa cesaret verici cumlelerini bekliyorum.

İkinci gebeliğim ilk gebeliğim normal doğumdu. Sayısız çatı muaneSi oldum. O masajı denedik asla yapamadım huylandım ve bidaha denemedim. Pakolojik sanırım belki yapsaydım şimdiye doğururdum

arada ben de yapıyorum ama zor oluyor tabi başkası yaparsa daha iyi 40+1 oldum ben de hala aklıma geldikçe yapıyorum. çatı muayenesi o kadar da korkulacak bişey değil 38den beri bakılıyor bana gözünüz korkmasın

Senin açılman sancın falan var mı canım bende 39+6 oldum

pazartesi kontrole gitmiştim 2cm açıklık var istersen yatıralım istersen evde bekle belli olmaz ne zaman açılacağı dedi dr. evdeyim. bu akşam biraz daha arttı ağrılarım sancı sıklığım da öyle yarın tekrar kontrole gideceğim bu sefer olacak galiba :)

CANIM bende 3 cm le evde bekliyorum sancılarım var sıklaşır bazen azalır ama düzene girmiyor bi türlü bende yarın gidicem Dr a bakalım ne diyecek

Kasmanızla alakalı. Yumuşatıcı bişeylerle örneğin badem yağı önce yumuşak ve yavaş hareketlerle başlanabilir. Ama açıkçası ben de çok rahat olmamıştım o masajda. Hiç cesaretiniz kırılmasın çatı muayenesi öyle rahatsız edici bişey değil. Doğumda ise o bölgeleri çok fark etmiyorsun. Ayıptır söylemesi kaka yapma hissi oluyor.

Perine masajını deneyemiyorum denetemiyorum da. Ayrıca çatı muayenesi de beni çok gerdi o kadar gerildimki ölçemedim dedi. bünye meselesi korkma demiş arkadaş ama çok kişisel bir süreç. Tekrar kontrol için çağırdı yine muayene edecek ama çok tedirginim acı değil psikolojik bir red halinde vücudum. Acı ile verdiğim tepki diye düşünerek normal hiç düşünme dedi dr. Tabi doğururken bu psiklolojide olmayacağım için hala normal doğum istiyorum.

CANIM bende 3 cm le evde bekliyorum sancılarım var sıklaşır bazen azalır ama düzene girmiyor bi türlü bende yarın gidicem Dr a bakalım ne diyecek

bu sabah suyum geldi hala doğru düzgün sancım yok bu gidişle suni sancı yiyeceğim açıklığım da 2cm hala ama olgunlaşmış dedi ne demek istedi bilmem

bu sabah suyum geldi hala doğru düzgün sancım yok bu gidişle suni sancı yiyeceğim açıklığım da 2cm hala ama olgunlaşmış dedi ne demek istedi bilmem
korkmayın kızlar. olgunlaşmış olması açılmanın hızlanacağını gösteriyor sanırım. bu arada sizi görünce ben mi acele ettim diyorum. 1 cm den az açıklıkla sabah 8.30 da gittiğimde yatırdılar. öğleden sonra azar azar oksitosin verdiler, 18.00 gibi doğurdum. hatta yarım saat önce doğacaktı dr. gelsin diye biraz oyaladılar. tabi kişiden kişiye değişir bu durumlar ama oksitosinden sonra şiddeti artmış olsa da kısa sürüyor ağrı. merak etmeyin hiç. şimdi ben 2.yi düşünüyorum, bir sorun olmazsa onu da normal isterim.

valla moral oldunuz bana çok çok teşekkür ederim şimdi yürüsem suyum bitecek diye korkuyorum yürümesem açılmayacam gibi geliyor inşallah ben de çok zorlanmadan alırım kuzumu kucağıma :)

Ay hadi inş sağlıkla almışsındır şimdiye kucağına

yaa evet bebeğim bugun on günlük oldu bile :) benim için çok zor ebenin dediğine göre harika bir doğumdu çok uzun sürmedi Allaha şükür 12de suni sancı aldın 15.56 da kuzum kucağımdaydı hızla açtı geldi yolları :) Allah evlatlarımıza sağlıklı ömürler versin

Maşallah canım benimde bebişim an itibari ile 10 günlük oldu. 1,5 saat sancı çektim öyle geldi minnıoş :))

Maşallah canım benimde bebişim an itibari ile 10 günlük oldu. 1,5 saat sancı çektim öyle geldi minnıoş :))
Aradan baya zaman geçmiş ama yazmak istedim kızlar. Rizeli-53 Canım maşallah ne güzel kolay bir şekilde doğurmuşsun darısı başıma inşallah bende 6. Ayıma giricem doğum yaklaştıkça korkuda artıyor haliyle. Kolay doğum icin yaptığın şeyler varmı acaba tavsiye edebilecegin. Bide ilk dogumunmuydu?

Kızlar konudan farklı bişi sormak istiyorum ama bende 34 haftalık oldum dogum yaklaştı sayılır. Yalnız ben doguma sadece eşimle gitmek istiyorum, özel hastaneye gidiyorum bebekle ilgilenebilir mi acaba diye düşünmeden edemiyorum. Mesela özel hastanede bebeğin altını hemşireler değiştiriyor mu ilgileniyor mu bilgisi olan varmı

Kendi kendine perine masajı

Perine masajı, perine yırtılmasını önlemenin iyi bir yoludur. Kendi kendine perine masajı yapılabilir. Kendi kendine perine masajı yaparken, baş parmakları vajinaya sokup aşağı doğru bastırarak, başparmakları vajinanın kenarları boyunca hareket ettirirken bir U çizerek basınç korunarak yapılır.

Kendi Kendine Perine Masajı Nasıl Yapılır?

• Perine masajı
  • Kendi kendine perine masajı
  • Perine masajı alternatifi

Doğum öncesinde Kendi kendine perine masajı yaparak doğumun kolay olmasını sağlamanız mümkündür. Perine bölgesinin iyi durumda olması, bebeğin perineyi yırtmadan veya perinede kesi yapmak zorunda kalmadan doğurtulabilmesi için önemlidir. Bunu sağlamanın yollarından en önemlisi perine masajıdır.

Kendi kendine perine masajı yapmanın ikinci yöntemi, başparmağınızı ve işaret parmağınızı çatal şeklinde vajinanın girişine yerleştirin ve iki dakika veya rahatsız olana kadar aşağı doğru (ovalamadan) baskı uygulayın. Bu his, doğum sırasında bebeğinizin başı baskı yaptığında hissedeceğiniz şeye benzer.

Perine, pelvis tabanını oluşturan dokular kümesidir. Perine, vajina ile anüs arasındaki kaslardır. Bebeğin doğum anında geçmesine izin vermek için gevşeyerek büyük çaba gösterecek. Bu bölge aşırı elastik olmasına rağmen, perine yırtılması doğumda sık karşılaşılan bir durumdur.

Perine yırtılmasının iyileşmesinin olabildiğince hızlı olması için önemli olan iyi bir ön hazırlığa sahip olmak olacaktır. Bu yazıda sizlere, doğumda perine yırtılmasını önlemenin en kolay yöntemlerinden olan perine masajı hakkında bilgiler verilecek ve kendi kendine perine masajı nasıl yapıldığı hakkında bilgiler vereceğiz.

Kendi kendine perine masajı
Kendi kendine perine masajı, perine yırtılmasını önlemenin iyi bir yoludur. Kendi kendine perine masajı yapılabilir. Kendi kendine perine masajı yaparken, baş parmakları vajinaya sokup aşağı doğru bastırarak, başparmakları vajinanın kenarları boyunca hareket ettirirken bir U çizerek basınç korunarak yapılır.

Kendi kendine perine masajı yapmanın son yöntemini yaparken, başparmağınızı ve işaret parmağınızı kullanarak vajina girişindeki kası kavrayın ve perine dokusunu ve cildi iki ila üç dakika boyunca yaymak için ileri geri sallayın. Parmaklarınızı aynı pozisyonda tutun ve iki dakika boyunca vajinanın alt ve yan bölgelerini ve perine derisini kaplayacak şekilde içten dışa doğru gerin. Bu hareketlerle bu bölgenin rahatlamasına yardımcı olacaksınız.

Şüphe durumunda her zaman ebeye veya bir uzmana danışabilirsiniz. Perine masajı, normal doğumda olası perine yırtılmasını önlemenin en pratik yoludur.

Kendi kendine perine masaji

Perine masajı hamile kadın tarafından kendi kendine ya da eşi tarafından yapılabilir. Bazı kadınlar, kendi kendine perine masajı yapmanın kendileri için zor olduğunu söyler ve partnerlerinin bunu yapmasını tercih ederler.

Uzmanlar, perine masajının duştan sonra yapılmasını veya bölgeye ılık kompresler uygulayarak kasların daha gevşemesini tavsiye ediyor. Perine masajına başlamadan önce mesanenizi boşaltmanız da iyi bir fikirdir.

Perine masajı alternatifi
Pelvik tabanı güçlendirmeye yardımcı olan başka egzersiz türleri de vardır. Kegel egzersizi, özellikle bu bölgedeki kasları hissetmeyi, elastikiyetini ve doğum direncini artırmak için kasılma ve gevşetmeyi içeren bir egzersizdir.

Bu egzersizler, doğumda perine yırtılmasını önlemek için en çok önerilen egzersizlerdir. Çok fazla çaba gerektirmediği ve gebeliğin herhangi bir haftasında gerçekleştirilebilecekleri için mümkün olan en kısa sürede başlanmalıdır. Kegel egzersizi, bölgedeki kasların kasılması ve gevşetilmesinden oluşur. Kegel egzersizini yapmanın basit püf noktaları var. İdrar yaparken idrar çıkmasını durdurun, idrarı kesmek için kasları sıkın. Doğumdan sonra Kegel egzersizi yapabileceğinizi de unutmayın.

Kendi kendine perine masajı teknikleri ve tekrarlar değişebilir. Kasılmalar ve gevşemeler olabilir ve bunlar nefes almayı kontrol ederek daha derin ve daha aralıklı bir şekilde takip edilebilir veya gerçekleştirilebilir. Önemli olan her gün üzerinde çalışarak vakit geçirmek olacaktır.

Benzer Yazılar:
  • Doğumdan Önce Perine Masajı Faydaları
  • Bebek masajı nasıl yapılır video
  • Hamilelikte kegel egzersizleri video
  • Doğumda Nefes Egzersizleri Nasıl Yapılır?
  • Gebelikte Lenfatik Drenaj Masajı Faydaları

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…