• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

perinatoloji :( kızlarr yardım :(:(

zfb53

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
30
7
48
İstanbul
merhaba öncelikle tüm hamilelerin ve bebek isteyenlerin allahım yardımcısı olsun. 2 li testim gayet normal çıktı doktorumuz herşey normal dedi fakat üçlü testte biraz düşük risk var dedi oranları yazıyorum. aramızda bu oranlara yakın sonucu çıkan varmıdır? tr.21 riski 1:780 yaş riski 1:1353 yorumlarınızı bekliyorum. doktorumu çok moralimizi bozdu. stres içindeyim... perinatolojiye yönlendirildik. ileri düzey ultrason. yaşım 25 fakat yaş riski gözüküo vs. dediler hasekiye gittim bunlar istatiksel değerler testi tekrarlamaya gerek yok dediler. sait çiftçi hastanesi perinalojiye gzükmeni öneriorum dedi ne yapacağımızı şaşırdık bi akıl verin. bu durumla karşılaşan varmı varsa her doktor da perinatolog değil napıcam :(

merhaba öncelikle tüm hamilelerin ve bebek isteyenlerin allahım yardımcısı olsun. 2 li testim gayet normal çıktı doktorumuz herşey normal dedi fakat üçlü testte biraz düşük risk var dedi oranları yazıyorum. aramızda bu oranlara yakın sonucu çıkan varmıdır? tr.21 riski 1:780 yaş riski 1:1353 yorumlarınızı bekliyorum. doktorumu çok moralimizi bozdu. stres içindeyim... perinatolojiye yönlendirildik. ileri düzey ultrason. yaşım 25 fakat yaş riski gözüküo vs. dediler hasekiye gittim bunlar istatiksel değerler testi tekrarlamaya gerek yok dediler. sait çiftçi hastanesi perinalojiye gzükmeni öneriorum dedi ne yapacağımızı şaşırdık bi akıl verin. bu durumla karşılaşan varmı varsa her doktor da perinatolog değil napıcam :KK43:

Bir bilgim yok ama gecmis olsun sikmayin caninizi demek için yazdım. Her şeyde bir hayir muhakkak vardir.

öyle tabi herşeyin hayırlısı. bu paniğe sağolsun her doktorun farklı bişey söylemesi ki malesef devlette sabit bir doktorumuz yok. teşekkür ederim buarada.

öyle tabi herşeyin hayırlısı. bu paniğe sağolsun her doktorun farklı bişey söylemesi ki malesef devlette sabit bir doktorumuz yok. teşekkür ederim buarada.

Doktorlar hastalarin düşeceği psikolojik durumu hic dusunmuyorlar. Maalesef bazilari öyle. Siz iyi bir doktor arastirip bulun. Belki birileri de size cevap yazar bu konuda. Tekrar cok gecmis olsun. .

merhaba öncelikle tüm hamilelerin ve bebek isteyenlerin allahım yardımcısı olsun. 2 li testim gayet normal çıktı doktorumuz herşey normal dedi fakat üçlü testte biraz düşük risk var dedi oranları yazıyorum. aramızda bu oranlara yakın sonucu çıkan varmıdır? tr.21 riski 1:780 yaş riski 1:1353 yorumlarınızı bekliyorum. doktorumu çok moralimizi bozdu. stres içindeyim... perinatolojiye yönlendirildik. ileri düzey ultrason. yaşım 25 fakat yaş riski gözüküo vs. dediler hasekiye gittim bunlar istatiksel değerler testi tekrarlamaya gerek yok dediler. sait çiftçi hastanesi perinalojiye gzükmeni öneriorum dedi ne yapacağımızı şaşırdık bi akıl verin. bu durumla karşılaşan varmı varsa her doktor da perinatolog değil napıcam :KK43:
öncelikli geçmiş olsun ... doktorum benide periontolojiye gönderdi benim bildiğim bu detaylı tarama ultrasonu. beni yönlendirme sebebi kan pıhtılaşmam çok fazla olduğundan dolayı kullandırdığı kan sulandıran iğneye devam edecekmiyiz yoksa kullanım bırakılacakmı buna karar vermek için gönderiliyorum. bu sadece bunun içinde değil erken doğum riski varmı yada başka bir hastalık varmı detaylı tarama yapılsın diye gönderiliyorum ben. sende de aynı şekilde tanı amaçlıdır daha belli bişi yok şimdiden kendini germe bence bişi varsa bu ultrasonda çıkıyo umarım ikimiz içinde iyi olur..
sonucu yazıcam sana buradan benim 12.11.14 te randevu tarihim tam 21.haftada bakılacak bana sende daha önce gidersen deneyimini benimle paylaş olurmu...

Canim korkma degerlerin cok da kotu cikmamis ablaminki 1/ 146 idi ayrintili ultrasonla bakildi hicbir sorun cikmadu ama emin olmk icin amniyosentez yaptrdilarmislardi. Komsularimizin ki 1/50 di dusun onlarinda saglikli bebisleri var.senin degerlerin bana iyi gozuktu. Zaten perinatologa her halukarda gidilmeli bir sorun varsa orda onceden gorebiliyorlar. Dedigim gibi degerlernde iyi canini sıkma. Ayrintili ultrasona gir ins hicbir sorun cikmayacaksan goreceksin.

çok geçmiş olsun canım.değerler hakkında açıkçası pek bir bilgim yok.bende 10 haftalık hamileyim.epilepsi hastalığım olduğu için hamileliğimin başından beri perinatoloji bölümünde tedavi oluyorum.hangi şehirdesin bilmiyorum ama ben ankaradayım özel doktorda denedim ama herkes zekai tahir burak hastanesini tavsiye etti bende şimdi oraya gidiyorum ve memnun kaldım açıkçası.birde 16. haftadan sonra eyüp ekici diye bir doktor var 4 boyutlu ultrason çekiyor ve herşeyi detaylı olarak söylüyormuş.sende için rahat etsin diyorsan bence eyüp ekici bu işte bir numaraymış naçizane söyleyeyim başka şehirdeysen ve gelme durumun varsa gelebilirsin.kendine iyi bak ve stres yapmamaya çalış bebeğin etkilenir biliyorsunki.herşeyde vardır bir hayır.biliyorum çok zor ama sen içini ferah tut herşeyin güzel olacağına inan ve inşallah herşey çok güzel olacak:)

çok geçmiş olsun canım.değerler hakkında açıkçası pek bir bilgim yok.bende 10 haftalık hamileyim.epilepsi hastalığım olduğu için hamileliğimin başından beri perinatoloji bölümünde tedavi oluyorum.hangi şehirdesin bilmiyorum ama ben ankaradayım özel doktorda denedim ama herkes zekai tahir burak hastanesini tavsiye etti bende şimdi oraya gidiyorum ve memnun kaldım açıkçası.birde 16. haftadan sonra eyüp ekici diye bir doktor var 4 boyutlu ultrason çekiyor ve herşeyi detaylı olarak söylüyormuş.sende için rahat etsin diyorsan bence eyüp ekici bu işte bir numaraymış naçizane söyleyeyim başka şehirdeysen ve gelme durumun varsa gelebilirsin.kendine iyi bak ve stres yapmamaya çalış bebeğin etkilenir biliyorsunki.herşeyde vardır bir hayır.biliyorum çok zor ama sen içini ferah tut herşeyin güzel olacağına inan ve inşallah herşey çok güzel olacak:)

Arkadaşım ben de senin gibi epilepsi hastasıyım. Ben de bebek istiyorum fakat çok tedirginim. Ilaci kullanıyor musun. Hangi ilacı kullanıyorsun. Gebelikten önce nasıl önlemler yada hazırlık yaptın. Ben keppra kullanıyorum. Doktoruma sadece dozunu dusurebilecegimizi söyledi.

Arkadaşım ben de senin gibi epilepsi hastasıyım. Ben de bebek istiyorum fakat çok tedirginim. Ilaci kullanıyor musun. Hangi ilacı kullanıyorsun. Gebelikten önce nasıl önlemler yada hazırlık yaptın. Ben keppra kullanıyorum. Doktoruma sadece dozunu dusurebilecegimizi söyledi.
gebelikten 1 yılönce nöroloji doktoruma gittim ve hamileliğe uygun ilacı ve dozu ayarladı.ben tegratol kullanıyorum hamilelikte lamictal ve tegratol kullananların riski daha azmış.şimdilik bir sıkıntım yok ama hamileliğin devamını bilemem.çokta düşünmüyorum açıkcası bu benim gerçeğim ve bebeğiminde gerçeği o yüzde herşeyin hayırlısı.hiç tedirgin olma arkadaşım nöroloji doktorum beni çok rahatlattı açıkcası ilaç kullanmayıp hamile kalanların riski %91-92,epilepsi olanlarda%94-95miş. sen keyfine bak ve bebek düşünüyorsan mutlaka yap epilepsi için erteleme:)

gebelikten 1 yılönce nöroloji doktoruma gittim ve hamileliğe uygun ilacı ve dozu ayarladı.ben tegratol kullanıyorum hamilelikte lamictal ve tegratol kullananların riski daha azmış.şimdilik bir sıkıntım yok ama hamileliğin devamını bilemem.çokta düşünmüyorum açıkcası bu benim gerçeğim ve bebeğiminde gerçeği o yüzde herşeyin hayırlısı.hiç tedirgin olma arkadaşım nöroloji doktorum beni çok rahatlattı açıkcası ilaç kullanmayıp hamile kalanların riski %91-92,epilepsi olanlarda%94-95miş. sen keyfine bak ve bebek düşünüyorsan mutlaka yap epilepsi için erteleme:)

Ben de bir dönem lamictal kullaniyordum fakat o ilaç benim rahatsızlığım için değil.nobetlerimi kesmedi. Keppra kullanıyorum. Nöroloğum aslında iyi bir doktor fakat bana riskli olacağını sadece dozu dusurecegimizi soyledi. Başka bir ilaç kullanamıyorum. Sen neredesin hangi doktora Gidiyorsun?

Ben de bir dönem lamictal kullaniyordum fakat o ilaç benim rahatsızlığım için değil.nobetlerimi kesmedi. Keppra kullanıyorum. Nöroloğum aslında iyi bir doktor fakat bana riskli olacağını sadece dozu dusurecegimizi soyledi. Başka bir ilaç kullanamıyorum. Sen neredesin hangi doktora Gidiyorsun?
doktorun en doğru olanını bilir.ben ankaradayım ve serap saygıya gidiyorum.çok memnunum:)sen neredensin?

duymadım o doktoru ama ankaraya geliyorsan kendi doktorumu kesinlikle tavsiye ederim alanında 1 numara desem az bile söylemiş olurum.çok geçmiş olsun canım:)

duymadım o doktoru ama ankaraya geliyorsan kendi doktorumu kesinlikle tavsiye ederim alanında 1 numara desem az bile söylemiş olurum.çok geçmiş olsun canım:)
Cook teşekkür ederim. Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bana da sağlıklı bebis versin ve isteyen herkese tabi:KK46:

Cook teşekkür ederim. Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bana da sağlıklı bebis versin ve isteyen herkese tabi:KK46:
amin canım çok teşekkür ederim:)hamilelerin duası kabul olurmuş senin için dua edicem allah sanada sağlıklı bebiş nasip etsin inşallah:):KK46:

öncelikli geçmiş olsun ... doktorum benide periontolojiye gönderdi benim bildiğim bu detaylı tarama ultrasonu. beni yönlendirme sebebi kan pıhtılaşmam çok fazla olduğundan dolayı kullandırdığı kan sulandıran iğneye devam edecekmiyiz yoksa kullanım bırakılacakmı buna karar vermek için gönderiliyorum. bu sadece bunun içinde değil erken doğum riski varmı yada başka bir hastalık varmı detaylı tarama yapılsın diye gönderiliyorum ben. sende de aynı şekilde tanı amaçlıdır daha belli bişi yok şimdiden kendini germe bence bişi varsa bu ultrasonda çıkıyo umarım ikimiz içinde iyi olur..
sonucu yazıcam sana buradan benim 12.11.14 te randevu tarihim tam 21.haftada bakılacak bana sende daha önce gidersen deneyimini benimle paylaş olurmu...
bugün gittim hastaneye fakat detaylı ultrasona ayrıca randevu alınıyomuş yani gittiğim hastanede ocak ayına kadar doluymuş 3 hafta içinde ayrıntılı ultrasona girmem gerek bakalım araştırıyorum gittikten sonrada sonucu yazarım teşekkür ettim

Canim korkma degerlerin cok da kotu cikmamis ablaminki 1/ 146 idi ayrintili ultrasonla bakildi hicbir sorun cikmadu ama emin olmk icin amniyosentez yaptrdilarmislardi. Komsularimizin ki 1/50 di dusun onlarinda saglikli bebisleri var.senin degerlerin bana iyi gozuktu. Zaten perinatologa her halukarda gidilmeli bir sorun varsa orda onceden gorebiliyorlar. Dedigim gibi degerlernde iyi canini sıkma. Ayrintili ultrasona gir ins hicbir sorun cikmayacaksan goreceksin.
bugün farklı bir doktora gittim oda bu şekilde içimi rahatlattı. bakalım şimdi randevu peşindeyiz :) çok teşekkür ettim

Kanuni sultan süleyman hastahanesinde riskli gebelik bölümü var perinatoloji uzmalri var ayruca prof.dr alkan yilditim var alanndacok iyi bi arastr istersen gecmis olsun.

merhabalar. 3'lü testin hata payı ikili teste göre daha yüksektir. insanın içi rahatken kaygılandıran sonuçlar çıkarabilir. bu nedenle bazı doktorlar ikili test sonrasında üçlü test yaptırma gereği duymazlar. ikili testin iyi çıktıktan sonra gönlünü ferah tut. trizomi 21'de sınır 250. senin değerlerin gayet iyi.
perinatolog, ayrıntılı ultrasonda bebeği en doğru şekilde inceleyen uzmanlar. ayrıntılı ultrasonda perinatologun yapması daha doğru. değerler iyi çıksa da çıkmasa da perinatologun bakması önemli. ben de 20.haftada ayrıntılı usg'de perinatologa görünmeyi düşünüyorum. Gönlünü ferah tut, zaten insan sürekli kaygılanıyor, doktorların da bizi rahatlatması gerekiyor.

merhaba ben 3 senelik evlıyım. 3 kez bebeklerımı kaybettim. ilkınkı bebeğimijni kalp artışları yokru alındı. ıkıncı de ıse kendılıgınden ıkızlerım oldu keseler varken kanamam ve ağrım oldu alındı. sonrasında ankarada gazı hastanesınde tetkıklerım yapıldı kanda pıhtılaşma cıktı sekerıme baktılar haşimato başlangıcı cıktı. romatizmama baktılar romatızma başlangıcı cıktı. kanda tüm tetkıklerım yapıldı rahım fılmım temız cıktı. genetıgımıze bakıldı normal cıktı. hamıle kalmadan folık asıt ve aspırın kullandım romatızma ılacımlasonra hamıle kaldım yıne. hamıleleğimde az kanamalarım oldu kan sulandırıcı ıgne kullandım. bu sefer ıyı gııyor dıye duşundum. bebeğimin kalp atışlarını duymuştum. sonra sakatlık taramsında bebegımn bırcok yerınde sakatlığı ortaya cıktı kafasının gelısemedıgı mesanesının dısarda olduğu ve bu gıbı sorunlar ortaya cıktı. ankara gazıde 4 gün yattım. bebeğin suyundan örnek aldılar plesantadan parça aldılar genetiğinebaktılar ve herşey normal cıktı bebek dışında bı anormallik yoktu gebelik sonlandırıldı tabıkıde. ıcelemeler sonrasında doktorumun bana dediği hamıle kalmadan ve kalınca yıne bu ılacları kullan dedi. bende kendı yasadıgım yerdeki doktoruma tetkıklerı gosterdım . ankarada ki doktorumun bana dedıklerını soledım. bana bişiyim olmadığında ama tıpta benım dururumumun tıpta bı adını koyamadığını cok farklı bı dırım olduğunu rahatsızlığımın olmadığını (kan ıhtılasması romatızma harici) bişiyim olmadığını eşimin de genetiğine bakıldı bı problemın olmadığı soluyorklar bana bu seferde ank hacettepede bı doktor ısmı verdı bırde tetkıklerını bu doktora sor göster karşılıklı görüşerek kontrol edelım dedı. bende ank gıtmek ıstemıyorum dedim hem maddi hemde gerecekten cok sıkıldım yoruldum gıtmekten. gitmeyebılırsın ama gıtsen de ıı olur dedi. ank verdiği doktor ısmını araştırdım o hastahanede calısan bı doktor arkadsımdan pek onermedı başka bı ısım soledı. ama ınanın cok kararsızım gıdıp gıtmemekte. bırde gıttıgımde bana yapılan terkıklerı tekrardan isterler dıye korkuyorum tekrardan ısterlerse hem canım yanıyor hemde gıt gel yapmak zorunda bırakıyorlar. benım butun tetkıklerım yapıldı aslında bu tetkiklere bakıp bana yardımcı olabilecek bır perınatolojı uzmanı doktor arıyorum arkadslar. muayehane çağırıp para tuzağına dusuryor bı sok doktor bunu ıstemıyorum nolur yardımcı olursanız cok memnun olurum ankarada perınatolojı uzamnı doktor ısımlerı verebılırmısınız

Back