• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Perinatolog ve ayrıntılı ultrason...acil yardım...............

• Konu Sahibi Konu Sahibi goks
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

goks

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2012
450
0
26
Adıyaman
arkadaşlar ikiz hamileyim.ilk gittiğim doktor ikiz oldukları için hiç bir test yapılmıyor dedi.
sonra sitede de gördümki en azından ikili test yaptırmış bayanların çoğu.
geçen hafta daha güven veren bir doktora gittim.dr bey de ikili test yapılabilirdi dedi.
22. hafta gibi iyi bi perinatolğa git ayrıntılı ultrason yaptır dedi.
prof. buldum asistanıyla görüştüm.18. haftada yapılıyor dedi.
perinatolğa gidip detaylı ultrasona giren arkadaşlar hangi haftada yaptınız bu işi?
lütfen bilgi............................

Hiç bir test yapılmaz diyen doktordan kurtulduğun iyi olmuş.Proflara filan da gerek yok ben ayrıntılı ultrasonumu devlet hastanesinde yaptırdım mesela onun içinde geç kalmış değilsin.Sağlıkla kalın.

arkadaşlar ikiz hamileyim.ilk gittiğim doktor ikiz oldukları için hiç bir test yapılmıyor dedi.
geçen hafta daha güven veren bir doktora gittim.dr bey de ikili test yapılabilirdi dedi.
perinatolğa gidip detaylı ultrasona giren arkadaşlar hangi haftada yaptınız bu işi?

Selam, Ayrıntılı ultrason ikiz hamileliklerde çok önemli çünkü tek gebeliklerde yapılan ikili ve üçlü testler ikiz gebeliklerde yanıltıcı olabiliyor. Riskleri tespit etmenin en uygun yolu ayrıntılı ultrason kontrolü okuyor bu durumda. Bu kontrol 12. ve 20. Haftalarda yapılıyor. 12. Haftada daha genel gelişim, ense kalınlığı, kafa çevresi ve burun kemiği ile sağlık kontrolü yapılırken, 20. Haftada çok detaylı gelişim ve organ kontrolleri yapılıyor. Bu kontroller her bebek için yaklaşık 30-40 dk sürüyor, konusunda uzman bir perinatolog tarafından yapılması gerekiyor. İnşallah herşey yolunda gider ve hayırlı sonuçlar alırsın:)

hiçbişey yapılmıyor diyen eksik akıllı doktor "ben bu işten anlamıyorum,dolayısıyla sorumluluk alamam" demek istemiştir.
Kendine perinatolog dışında iyi bir gebelik takibi ve doğum doktoru da tavsiye ediyorum..
Eğer istanbuldaysan sana kendi perinatolog doktorumu tavsiye edebilirim..

Son düzenleme:
Geç kalmamışsındır.perinatoloğa kaçıncı haftamda gittim hatırlayamadım şimdi ama 20 li haftalardı.istanbuldaysan prof.dr. Recep Has iyi bir dr.ve hocadır konusunda.ona gittim eski asistanıda dr.umdu memnundum.İçini ferah tut herşey iyidir merak etme.

Selam canım nasılsın? bana ikili tarama yapıldı ikizlere üçlü yapılmıyor ayrıntılı ultrason yapılacak dediler 19 haftaya randevu verdiler

Ben de ayrıntılı ultrason için Doç Dr Zeki Şahinoğlu'na gittim, biraz mesafeli bir doktor fakat ben gayet memnun kaldım, soracağım her şeyi kendisi ben sormadan söyledi hatta bebeğin cinsiyetini bile 12. haftada görebildik. Muayenehanesi Bağdat Caddesi'nde.

Canim bende ikiz hamileyim basindan beri özele gidiyorum doktorum her seferinde ultrasonda çok ayrintili bakiyor.ikili ve üçlü testi yaptirmana gerek yok dedi.ayrintili ultrasonu da 22. Haftada yapiyorum dedi bende randevu günümü bekliyorum.ama bazi doktorlar 20. Haftada yapiyormus yani gec kalmis degilsin

arkadaşlar farklı konu olacak ama siz gebelik boyunca hangi ialçları kullanıyorsunuz ben 6haftalık çoğul gebeyim cirino jel,hibor climara forte bant hangiileri

Benim dr um prof.ve 12.haftada ayrintiliya girdim 2li test yapmadi.ayrica yurt disinda yapilan testi de yaptirdim.16.haftada tekrar ayrintili bakti..yani benim yaptigim her kontrol ayrintili bebeklerin her seyine bakiyorum dedi.ben de memnunum kendisinden

Selamlar,bana da 2 li veya 3lü test yapılmadı..ilk olarak 12. Haftamda daha sonra bebeklerin birinin ensesi daha kalın olduğundan 20. Haftamda,ense normale döndü denildi ama bu kez de birinin suyu çok fazlaydı,dolayısıyla 26. Haftaya kdr ilaç kullanıp tekrar perinatoloğa gittim.
Dr artık gelmem gerekmediğini söyledi,şahsen bn ruhen her perinatoloğa gittiğimde çok rahatladım,hem fetüs ile ilgili merak ettiğiniz herşeyi öğrenebilir,hem de belki çok fazla ikiz gene ile ilgilendiklerinden içiniz rahat dönüyorsunuz yanından Zaten giderseniz anlayacaksınız kapının önünde hep ikiz anneleri var tavsiye ederim içiniz de rahatlar

Ben 22.haftada ayrintili ultrason yaptirdim cunku ancak o zaman ic organlarin olusumu tamamlaniyormuş. Eger erken giderseniz kalp kapakciklari olusmamis diyebilirler bizim dr umuz uyarmistı. Perinatolog iki bebegi de yarimsar saat inceliyor 1 saat falan suruyor muayeneniz.

Benim dr um prof.ve 12.haftada ayrintiliya girdim 2li test yapmadi.ayrica yurt disinda yapilan testi de yaptirdim.16.haftada tekrar ayrintili bakti..yani benim yaptigim her kontrol ayrintili bebeklerin her seyine bakiyorum dedi.ben de memnunum kendisinden
Doktorunuz kim acaba?

Selamlar,bana da 2 li veya 3lü test yapılmadı..ilk olarak 12. Haftamda daha sonra bebeklerin birinin ensesi daha kalın olduğundan 20. Haftamda,ense normale döndü denildi ama bu kez de birinin suyu çok fazlaydı,dolayısıyla 26. Haftaya kdr ilaç kullanıp tekrar perinatoloğa gittim.
Dr artık gelmem gerekmediğini söyledi,şahsen bn ruhen her perinatoloğa gittiğimde çok rahatladım,hem fetüs ile ilgili merak ettiğiniz herşeyi öğrenebilir,hem de belki çok fazla ikiz gene ile ilgilendiklerinden içiniz rahat dönüyorsunuz yanından Zaten giderseniz anlayacaksınız kapının önünde hep ikiz anneleri var tavsiye ederim içiniz de rahatlar
Canım konu sahibi 2013 te açmış bu topiği..ikizler üç yaşına gelmiştir bile:)

Canım konu sahibi 2013 te açmış bu topiği..ikizler üç yaşına gelmiştir bile:)
Fountaine sordum şubatta yazmış. Doktor arayışındayım. Çok şükür bebeklerimin kalp atışlarını duyduk. Tüp bebek doktoruma mı devam etsem bilemedim. Forumda başlık başlık geziyorum işte ☺

Fountaine sordum şubatta yazmış. Doktor arayışındayım. Çok şükür bebeklerimin kalp atışlarını duyduk. Tüp bebek doktoruma mı devam etsem bilemedim. Forumda başlık başlık geziyorum işte ☺
Canım Allah sağ salim kavuşmanı nasip etsin miniklerine.anneler günün kutlu olsun:anne:

Canım Allah sağ salim kavuşmanı nasip etsin miniklerine.anneler günün kutlu olsun:anne:
Amin canım. İnşallah sağlıkla sen de sağlıkla bebeğine kavuşursun. İnşallah bebeklerimiz hem bedenen hem zihnen sağlıklı hayırlı evlatlar olurlar. Senin de anneler günün kutlu olsun .:KK200:

Back