Perdelerimin bembeyaz olması için ne önerirsiniz?

xsxehrazat35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
515
7
54
Kızlar siz perdelerinizi nasıl yıkıyorsunuz,yumuşatıcı perdeleri sarartır mı,bir de kosla,domestos kullanıyormusunuz? Biraz uzun oldu galiba...

Deterjan gözüne yarım çay kaşığı kadar tuz koyuyorum miz gibi oluyor. Domestos gibi ürünler samanla sarartıyorlarmış. Birde 7-8 yıllık perdeler zamanla eski beyazlıkllarını ne yaparsan yap kaybediyorlarmış, herşeyin bir ömrü var. Gri gibi bişey oluyorlar. Yumuşşatıcının sarartacağını düşünöüyorum, asıl çamaşır suyu sarartıyor.

Bende koslakullandim bana cok beyazlamis gelmisti ama gecen ay kaynanam tullerimi perdelerimi bembeyaz yapti sokkk :bbo: oldum.
Bu kadar beyazligi makinaya yarim cay bardagi ace doktu ve suyunu aldiktan sonra 2 3 saat bekledi,suyu verdikten sonra makinaya deterjanii koyup hafif yikama sonrasi bi ciktiki bembeyazzz....simdi her alisverisimde 4 5 tane ace aliyorum,,,beyaz olan ne varsa atiyorum makinaya bembeyaz cikiyor....Ayse teyzeye simdi hak verdim:lepi:

Son düzenleme:
bende kosla tül kullanıyorum çok güzel çıkıyor valla ben memnunum...

Kızlar siz perdelerinizi nasıl yıkıyorsunuz,yumuşatıcı perdeleri sarartır mı,bir de kosla,domestos kullanıyormusunuz? Biraz uzun oldu galiba...

canım geçenlerde arkadaşıma temizliğe kadın gelmiş perdelerini yıkarken perdeleri katlıyarak atıcaksın makinaya demiş çok kırışmaz ve arasınada bulaşık makinesi tableti atmış arkadaşım şaşırmış sonuç mükemmel...şimdi bende deniyeceğim sende dene istersen

Son düzenleme:
ben de kosla kullanırım.
ama geçen bir arkadaşım kirçöz ile yıkamış.
ben de denedim çok güzel oldu.
biraz bekletmiştim perdeleri.

hep katlayarak atarım ve sıkmasını düüşürürüm.

ben beyazları yıkarken toz soda ekliyorum deterjana her yıkamada daha beyaz oluyor.
hem de deterjan daha az gidiyor.

ana yıkama gozune deterjanı alırken bı sıse soda bosaltıyorum tum beyazlar ıcın gecerlı mutfak perdelerımı yıkarken makınanın ıcıne parlatıcı kısmını cıkartarak bulasık makınası detarjanı olan tabletten atıyorum yag fılan bırakmıyo kosladan fılan ıstedıgım sonucu alamadım ama bunlar cok ıse yarar hep bı de beyazlarım ıcın makınanın ıcıne beyaz sabun koyarım hepsınden cok memnunum detarjanım ne olursa olsun beyazlarım perdelerım karrr gıbı :)

ben beyaz ürünlerde propa nın her cins kumaş beyazlatıcısını kullanıyorum çok da memnunum propanın her ürünü güzel. netten bakabilirsiniz ürünlerine.

Bence yumuşatıcı sarartabilir ama tam bilmiyorum, bu gün perdelerim sarardı ve ben ilk defa çamaşır suyu kullanmıştım, 8 yıldır sararmayan tül perdelerimi sağolsun çamaşır suyuyla sararttım. Nasıl geçer bilmiyorum. Teyzem çok titiz bir kadındır, o katıyormuş ben de katayım dedim ama markadan mı bilmiyorum spsarı oldu. Zaten krinkıl hafif krem renkteydiler. Diğer odada yıkanmamış aynı cins perdelerimle kıyasladım gerçekten sararmış, göz yanılması sanmıştım, nasıl geçer bilen varsa yardımcı olsun. Bir de içç güneşlik perdelere çamaşır suyu katmadım, onlarda da hafif sararma var gibi geldi, acaba dedim yumuşatıcıdan falan mı. Valla sinir oldum.

ben de ace ile yikarim perdelerimi arkadasin dedigi gibi suyunu aldiktan sonra bi sure bekletip sonra yikarim
bi de perdelerde yumusaticiyi sevmiyorum ben

kızlar bende perdeyi atarken içine mutfakta kullandığım poşetliğide atmıştım makinaya hiç görünmeyen yerinde küçücük kırmızı bir çiçek varmış makinayı bir açtım perde pembe olmuş
arielin leke çıkarıcısını aldım bir daha yıkadım çok az köpüklü kaldı o şekilde astım ve perde diğerlerinden bile beyaz oldu bundan sonra hep onla yıkarım artık

kızlar bende perdeyi atarken içine mutfakta kullandığım poşetliğide atmıştım makinaya hiç görünmeyen yerinde küçücük kırmızı bir çiçek varmış makinayı bir açtım perde pembe olmuş
arielin leke çıkarıcısını aldım bir daha yıkadım çok az köpüklü kaldı o şekilde astım ve perde diğerlerinden bile beyaz oldu bundan sonra hep onla yıkarım artık

ariel deterjan olarak da cok guzel ben onu kullaniyorum ama persil de guzel yikiyo:KK76:

ben ilk baş deterjanla kısa bi yıkama yapıyorum :KK6::KK6:sonrada beyaz sabunu rendeleyip bide onunla yıkıyorum eskisinden daha beyaz oluyo:KK31::KK31:

Son düzenleme:
X