Perdeleri Belli Olan Bir Salonu Baştan Yaratmak

cerenicious

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
239
1
116
İstanbul
Merhaba arkadaşlar

10 günlük bir süre içerisinde yeni almış oldugumuz evin dekorasyonuna karar vermem gerekiyor. Süre kısıtlı ve ben bu konularda tecrübesizim, yardımınıza çok ihtiyacım var.
salonun krokisini tüm ölçüleri ile birlikte yolluyorum.

Yerleşim olarak evi ferah gösterecek ve açılarak yatak ünitesine dönüşebilecek önerilere ihtiyacım var.

Renk seçimlerinde pastel toprak tonları düşünüyorum. Öncelikle duvarlarım kum beji belki yarım ton açığı. Ama su var, perde işi çok zaman aldığından mobilyaları seçmeden perdeleri seçmem gerekti. Tüllerimi kemik rengi üzerinde çok çok ince motifler olan (motif bir yaprağın 10 da biri inceliğinde bir şekilde ve tülden bir ton daha koyu rengi gibi) bi şekil seçtim ve perdenin yanlarına kahveyeşilkum (kum renginden 1 tondaha kahve ve yeşilimsi) fon yaptırıyorum.
Ayrıca perdeleri uzun istedim ve salon kapısının tam karşısında bütün duvar boyunca perde olacak.

6 kişilik (belki açılıp 8 olabilir) bir yemek masası, 100cm genişliğinde bir televizyon, açılıp yatak olabilecek bir koltuk hatta mümkünse 2 tane de olabilir. Bunlar kesin olması gerekenler. Bunun dısında neler olabilir ve nasıl yerleştirilebilir.

Bana renkler ve yerleşim konusunda yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Eklentiler

• $Görüntü164.webp
    $Görüntü164.webp
    1,4 KB · Görüntüleme: 120
Arkadaşlar lütfen bana önerilerde bulunun. Hepiniz tecrübe sahibisinizdir bu işlerde. Ben gerçekten oldukça tecrübesizim ve kısa bi sürede halletmem gerekiyor :(

şimdi canım ev kendi evinmiş bence ilk yapman gereken koltukları seçmek fonksiyonel olmasına dikkat et istikbalin yeni modelleri çok hoş birde maskoya bakabilirsin ama çok zaman alır önce netten istikbal bellonadan filan model beyen sonra git yerinde gör anlattığına göre yağ yeşili kahve bej tonlarında filan olmalı koltuklar kesinlikle kolları deri olsun kollar çabuk kirlenir ve aşınır koltuklar tamam olunca gerisi çorap söküğü gibi gelir halılara en son karar ver bundan başka mutfak ve koridor halıları takım çok hoş oluyor evi çok eşya ile doldurma sonra eşyanın hizmetçisi olursun eğer iş yapmayı sevmiyorsan ara renkler seçki kiri göstermesin gülkurusu somon yağ yeşili hardal bal köpüğü gibi ama çok titiz temizsen beyaz salona güzel olur ben tvünitesi masa sandalye yeterli diye düşünüyorum sakın venge rtenk bir mobilya alma hayatın kayar vileda gibi hissedersin yatağını bazalı al döküntüyü toplar moda trend vs.. bunlara takılma estetik önemli ama kullanışlı olması çok daha önemli umarım yardımcı olmuşumdur

tülaycıım cok saol cok iyisin. ıstanbul dudulluda modoko var oraya gitmeyi düşünüyorum her mağazadan bulunuyormuş, daha rahat olur die düşündüm. Deri kenarlar daha iyi demişsin ben ondan tereddüt ediorum azcık annem de öyle sever mesela öyle almıştı yazın insan yapışıyor kenarlara, bide haliyle koyu oluyorya deri olunca kenar renk uydurabilirmiyim diye düşündüm, perdenin süs kısmının kumaşından koltuklara minder, kırlent mi diolar onlardan yaptırırım diyorum acaba koltukların rrengi nası olsa? Şimdi süsü yeşil-kahve-kumbeji (açık değil hiç, ama öyle çok koyu da değil) perdenin. Beyaz asla kullanamam kirlenir. Gülkurusunu yatak odamın süs perdesine seçtim mesela çok güzel bir renk. Hardal koltuk olsa uyumsuz mu olur acaba

maksi takım olsa iyi olur anlattığın kadarıyla.. istikbal sitesine gir orda delüks takımlardan moderno güzel bence.. beğenirsen.. ben ipekten vegas maksi takım almıştım.. beyaz.. ama oturmaya korkuyorum:)))

az eşya bence de.. krokiye bakmaya çalıştım ama çok küçük ve silik çıkmış..

kolay gelsin

Arkadaşlar şimdi büyük resmi ekliyorum. Herşeyi ayrıntılı olarak yazdım burada. Salona girer girmez karşıda duran duvar hep cam, yarıya kadar. Bi kısmıda full cam ki o da balkon kapısı diye yazdığım yer.
O duvar oldugu gibi perde olacak ve uzun perde.

9jltw2.jpg

canım bence sen maksi takım al hem yatakta olur yan kolları deri olanların bakır rengi deri olanı var beyaz deri olanı var hem ilerde kumaş olan kısmına örtü bile örtebilirsin yazın kafanı koycağın yere kırlent koyarsın hardal yada kum beji kumaş olan kısım olur kollarıda bakır olur çokta hoş olur bide perdelerin resmini eklesen iyi olur aslında

Tülaycım çok saol ilgin için, perdeciye gidip yan fonun kumaşından aldım duvarın yanına koyayım ve ona göre mobilya seçeyim diye. Tül kısmı yok ama başta dediğim gibi kemik rengi ve içinde minnacık işlemeler var kendi tonundan 1 ton daha koyu o kdr.

2a9cdg9.jpg

biz bugün oturma odası takımı aldık kolları bakır deri oturma yer sütlü kahve mikemmel oldu canım senin bu perdene bakır krem çok yakışır birde kollar krem oturma yeri fon perdesinin renginde olabilir krem ve yağ yeşili yani keşke resim ekleyebilsemde sana gösterebilsem bence senin salonun klasik olcak oturma odan ayrımı canım

240 lık yere tv ni koy
276 cm olan yere yani balkon kısmı masanın olsun
diğer duvarla koltuklarını koy teklilerini de
masanın önüne doğru yerleştir
konsolun varsa masanın arkasına koyarsın
vitrinin de varsa 144 cm lik yer ona yeter diye düşünüyorum
renk oarak kahve tonları bakır tonları krem renk olur gibi

merhabalar ben kullanılmış uygun fiyata tül ve güneşlik almak isitorum elinde fazla olan varsa banamesaj atabilir fiyatta anlaşalım almak istiyorum bekar öğrenci evine lazım teşekkürler

Back
X