Penisli Kadınlar Çoğalıyor mu?- Ayşe Arman Yazılarından

fiyonk_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
2.923
13
0
Eskişehir
Ethem K., aşağıda okuyacağınız mail'i yolladı. İstanbul'da, metropollerde gittikçe daha sık rastlanan bir kadın türünden söz ediyor. Sizin de okuyacağınız gibi rollerin değişmesinden, kadınların da erkeksileşmesinden şikayetçi. Okuyun, fikirlerinizi yazın.

40 yaşında bir erkeğim.

Türkiye ortalamasına göre iyi sayılabilecek bir eğitim ve çalışma hayatım var.

Kurumsal şirketlerde üst düzey yöneticilik yaptım.

Evlendim, ayrıldım.

İstanbul'un sosyal hayatına akarak, yaşamıma devam ediyorum.

Fiziksel olarak baktığınızda da fena sayılmam.

Ama artık arayışlarım ve kendimi sorgulamalarım sonucunda çok daha değişik bir farkındalık ve bilinç düzeyinde olduğumu hissediyorum.

Bekar bir adam olarak tahmin edebileceğiniz gibi, pek çok kadın tanıdım.

Size yazmamın sebebi de bu gözlemlerim.

Sizi metropollerde hızla artan bir kadın profiliyle tanıştırmak istiyorum:

‘Penisli kadınlar'...

Bu kadınlara baktığınızda şu ortak yanları görüyorsunuz:

1) 30-40 yaş arasındalar.

2) Boşanmış veya uzun bir ilişkiden ‘hasar' ile çıkmış durumdalar.

3) Evlerinde kedi veya köpekleri var. Sevgilerini başka bir şeye vermeye cesaret edemiyorlar.

4) 2 cep telefonu taşıyorlar.

5) Kız arkadaşlarıyla bir araya gelip, ‘Etrafta doğru dürüst erkek yok' geyiği yapıyorlar. Ama iş gerçekten, kendini bırakıp bir ilişkiye artısıyla, eksisiyle girmeye, çaba ve emek sarf etmeye, bağlanmaya gelince, tut ki bulasın! Eski korkular, yıllardır heybelerin içinde taşınmış bütün kötü ‘anılar', hortlak gibi fırlıyor masanın üzerine.

Neden mi onlara ‘penisli kadınlar' ismini taktım?

Fiziksel olarak penis sahibi olmasalar da, öyle hissettirdikleri için...

‘Elektrik prizimi de ben tamir ederim, arabayla yolda kalsam da başımın çaresine bakarım, hasta olsam da kendi kendime kıvranarak iyileşirim. Yanımda bir erkeğin olmasına, kollamasına, desteğine ihtiyacım yok benim...'

Baktığınızda, işi gücü olan, spor yapan, kafası çalışan, gayet çekici kadınlar bunlar.

Ama ne kadar feminen görünüp, sevişmekten vesaire hoşlansalar da, erkekleri kendilerine belli bir mesafeden fazla yaklaştırmak istemiyorlar.

Bir ilişkiye girip paylaşım yaşamak, iyisiyle kötüsüyle sevgiyi hissedebilmek yerine, mesafelerini koruyup, erkeklerin sadece ‘etinden, sütünden' faydalanmayı tercih ediyorlar. Buna rağmen 2-3 arkadaş bir araya geldiklerinde, ‘Abicim, etrafta düzgün adam gibi adam yok' lafları havada uçuşuyor.

Sorarsanız, ‘Tabii ki evlenmek istiyorum, anne olmak istiyorum' diyorlar.

Ama....

İş gerçekleştirmeye gelince....

Tıssssssssssssss.

(Ethem K.)

Ayşe Arman

Son düzenleme:
belki saklıyorlardır. saklamak zorunda kalıyorlardır. :)

Ne kadar saklanabilirki?
Ya da ne kadar zorunda kalsanda saklanabilecek bir şeymi?
Eninde sonunda kendini gösterir onlar
Saklayamayanlar zaten boşanıyormuşş,
ömürlerinin sonuna kadar evli kalanlarsa bu kategorinin dışındalar,
dolayısıyla evli kalabilen kadınların saklanacak bir şeyleride kalmıyor..

o zaman evlendik ve yürütüyorsak bileceğiz ki penis sahibi değiliz. yani gidip ölçüm yaptırmaya filan gerek yok. )

o zaman evlendik ve yürütüyorsak bileceğiz ki penis sahibi değiliz. yani gidip ölçüm yaptırmaya filan gerek yok. )

Ölçüm??
onu bilemiyeceğim fakat,evlendin ve yürütüyorsan ondan yok :)))
Zaten mail sahibininde demek istediği bu değilmi?
Evlenemeyen,bir erkekle hayatı paylaşmayı göze alamayan kadınları erkeğe benzetiyor..

bendeki ne acaba diye bir ölçüm. :)) mecaz yani.

ben başka şeyler anlamışım demek ki mailden... aşk acısı çekerek, erkekleri evlenmeden önce anlayabilen kadınların evliliğe sıcak bakamadıklarını düşünmüştüm ben.

maili gönderen adam da biraz sorunlu olabilir kadınlarla ilgili olarak.

Ben düşüncelerimi daha söylememiştim :)
sadece mail sahibinin düşünce tarzını irdelemiştim.
Bende kadınlarla bir sorunu olduğunu düşünüyorum.Ve hangi devirde kaldığını merak ediyorum.
Zira,
diye düşünmezdi.Günümüzde yukarda bahsedilen işleri bir kadının evli olsa dahi yapması ,yapabilmesi gerekir.
Nasıl bir kocadan yemek yapmasını,bebek bakmasını bekliyorsak...

evet ben de irdelediğiniz şeyle ilgili konuşuyorum, sizin fikirlerinizi merak etmiştim ayrıca.

hani kadın korunmaya muhtaç olmalıymış falan filan ya, ondan sanırım prizi yapamasın da ben yapayım diyor adamcağız işe yaradığını hissetmek istiyor. doğanın kanunudur belki de.

bizim ailede kadınlar ön plandandır. kadınlar ne derse o olur ama baskın karakter olarak görünmemeye de dikkat ederler kadınlar. bunu demek istiyorum aslında. evlilerin de belki durumu aynıdır ama erkeğin ön planda olması gerektiği gibi bir düşünceye göre davranışlar değişiyor olabilir...

Son düzenleme:
Sadece sizin ailenizde değil tüm evlerde kadın ön plandadır aslında ama aklını kullanabilen kadınlar.
Belirli görevler verilmiş kadına erkeğe,herkes kendine düşeni yapsın denmiş..fakat çatışmalarda burada çıkıyor işte.
Mail sahibi "penisli kadın" diye tabir ettiği kadınların,erkeğin etinden sütünden faydalanmak istediğini yazmış.Ben bunada katılmıyorum,hangi kadın pirizleri tamir etsin,arabayı tamir etsin ya da hastalandığımda bana baksın diye bir erkekle evlenmek isterki..Anladım ben,bu adamın kuyruk acısı var

Ethem.K isimli beyefendinin kadınlarla ilgili kompleksleri var...
Kendisi neden tekrar evlenmiyormuş acaba ? Seçici olmanın adı penisli olmaksa kendisi gibi adamlara da kukulu adamlar mı deniyor ???

evet, anaerkil bir toplum olduğumuzun farkındayım oradaki nokta aslında bu durumun gizlenmesi gerektiği. yani amazon kadınlar gibi olmadan yaşamaya çalışıyoruz ama bi yandan da erkeği yönetmemiz gerekiyor. çelişkili bir durum gibi.

adam derin değil. birkaç teşhis koymuş süslemiş gerçekleri yansıtmıyor sanki... belki de adam haklı tersinden bakalım, kadın dediğin kırılgan ve nazlı olmalı, erkeksiz bir şey yapamamalı... mı? =) bilmiyorum ki bu kadar akılsız bir cinsi kendi haline bırakıp penissiz kadın olup sonuçlara katlanmak nasıl olur? :)

ha bir de halk deyimi vardır bununla ilgili aslında,yazamam ama bilirsiniz, yani yeni bir tanım da değil bu.

bilmiyorum ki bu kadar akılsız bir cinsi kendi haline bırakıp penissiz kadın olup sonuçlara katlanmak nasıl olur? :)

Aslında burada "penisli kadın" olmayı tercih ettiğinizi anlıyorum,fakat bu ismi yakıştıran bir erkek ve erkekliğini yapmış..yine kendinde olan bir özelliği bir lütufmuş gibi kadına yakıştırmış..
Benim kabullenmediğim ve kadınlarla bir sorunu olduğuna kesin tanı koymama neden olan bu..
sizde diyorsunuz "penissiz bir kadın olup sonuçlara katlanmak"...Her ne kadar kadının sözünün geçtiği bir ailede yetiştiyseniz bile yine "erkek" vurgusunu ön plana çıkarıyorsunuz :)

hayır aslında penissiz bir kadın olunca işler sarpa sarar, ipler erkeğin elinde olursa mutluluk gelmez diyorum tam tersi... erkeği vurguladığımı nerden çıkardınız anlamadım. tam tersii.

benimki bir tercih değil, doğuştan :))) her şeyde kendimi hissettirmeliyim, yok gibi yaşayamıyorum... bundan rahatsız oluyorlar mı erkekler evlilikte bilmem. işine gelenler de yok değil sanırım. her şeyle kadın ilgileniyor o rahat ediyor. böylesi de çok.

adı geçen terimler maille ilgili. kendime ad koymadım yani :) siz nesiniz peki? bana penisli olmak isiyor ama olamıyorsunuz gibi geldi... karşılıklı tahminde bulunuyoruz madem.

Son düzenleme:
adı geçen terimler maille ilgili. kendime ad koymadım yani :) siz nesiniz peki? bana penisli olmak isiyor ama olamıyorsunuz gibi geldi... karşılıklı tahminde bulunuyoruz madem.

:))))))
asla ....ben kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadınım,evli olsamda:))
ve kendime yetebilmem için vücudumda başka bir fazlalığa gereksinim duymuyorum.
Şaka bir yana,evli veya bekar farketmiyor benim için..bir kadın,helede günümüzde kimseye muhtaç olmadan,kimsenin kollamasına,korumasına gereksinim duymadan yaşayabilmesini öğrenmeli..kendini bir birey olarak görüyorsa bu böyle olmalı.
Evlilik buna mani değil yani,ancak kendi kişiliğini ortaya koyamamış kadınlar bir "koca"nın ardına saklanarak yaşar.

peki aradaki fark ne sizce? penisli kadın olmakla birey olmanın arasındaki fark?

katılmıyorum bu yazıya etrafta çok arızalı erkekler mevcut kadın neden kendini kurban etsin kadınlar akıllandı erkeklerde avucunu yalasın ,çoğunluk halen ana kuzusu yada ergenlik dönemi geçmemiş erkekler (sorumluluk sahibi değil)bu erkeklerin 40 fırın ekmek yemeleri gerekir kadınlardada bu kadar sabır yok eskidenmiş o:::: bu yazı ile artık erkekler kadınlar ile oyuncak gibi oynayamıyorlar sinirlerinden dolayı yazılmış bir yazı olarak kabul ediyorum !!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…