• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Penguen kapanıyor...

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Penguen, 4 sayı daha çıkardıktan sonra kapanacak
page_penguen-kapaniyor_168795012.jpg

inPaylaşın
Mizah dergisi Penguen, son 4 sayı daha yayınlayarak sevenlerine veda edecek.

Mizah dergisi Penguen, sosyal medya hesabından son dört sayısına girdiğini açıkladı. Resmi hesaptan yapılan açıklamada: “Dergimiz Penguen son 4 sayısına girdi, önümüzdeki sayımızda uzun uzun anlatırız. Sevgiler...” denildi.

Penguen, son olarak Yüksek Seçim Kurulu’nun mühürsüz oy pusulaları konusunda aldığı karara tepki olarak karikatürsüz kapakla çıkmış altına da “Artık karikatürsüz kapaklar da geçerli sayılacak...” notunu düşmüştü.

Türkiye’nin en çok satan haftalık mizah dergilerinden biri olan dergi, Oğuz Aral’ın Gırgır ekolünden yetişen mizahçılarca, Haftalık Leman Dergisi’nden ayrılan Metin Üstündağ, Bahadır Baruter, Selçuk Erdem, Erdil Yaşaroğlu ve arkadaşlarınca kuruldu.

İlk sayısı, 25 Eylül 2002 günü yayınlandı ve dergi, kuruluşunun ardından Türkiye’nin en çok satılan haftalık mizah dergisi haline gelmişti. Dergide, Erdil Yaşaroğlu, Selçuk Erdem, Serkan Altuniğne, Bahadır Baruter, Kaan Sezgin (Sezyum) ve Cem Dinlenmiş gibi daha birçok çizeri yer alıyor.
http://t24.com.tr/haber/penguen-kapaniyor,400388

Vergi artırımı, dağıtım noktalarında çıkarılan zorluklar ve tabi ki insanların ilgisizliği yani alınmaması nedenlerden bazılarıymış diye okudum.

herşey siyasidir. toplumu etkileyen ne var ne yoksa.

böyle bi haber buldum, siyasi olsa dergi bunu açıklardı çünkü, yani öyle korkacaklarını falan sanmam, bi arkadaşımda twitterda çizerlerden birinin, karikatürlerin internette çok yaygın olduğunu kimsenin dergi okumadığını söylemiş ki, haklı bir sebep olabilir.. Zaten karikatüristler de kendi kitaplarını çıkarıyor seri halde dönem dönem, o kitapların satışları da daha iyi olabilir, yani benim tahminim

Okurlara veda: Penguen dergisi maddi sorunlar sebebiyle kapanıyor

21/04/2017 16:37

2002 yılından bu yana yayımlanan haftalık mizah dergisi Penguen, maddi sorunlar nedeniyle dört sayı sonra kapanacak.

penguen-1.jpg

Penguen, haftalık Leman Dergisi’nden ayrılan Metin Üstündağ, Bahadır Baruter, Selçuk Erdem, Erdil Yaşaroğlu ve arkadaşlarınca 2002 yılında kurulmuştu.

Penguen dört sayı sonra okurlarına veda edeceğini Twitter hesabından duyurdu.

Cumhuriyet’e göre, kapanma nedeninin maddi sorunlar olduğu belirtiliyor.

Maddi sorunlardan kaynaklı olması çok olası. Dergi satmıyordu daha doğrusu Türkiye'de düzenli mizah dergisi alan sayısı çok azaldı. Buna paralel olarak satışlar da inanılmaz düştü. Mizah ülkenin en önemli muhalefetidir, yanlışları gösterir. Siyasi bir sebepten kapanmıyor fakat bunun farkında olan hükümet için bu dergilerin kapanması elbette istenen durum.

böyle bi haber buldum, siyasi olsa dergi bunu açıklardı çünkü, yani öyle korkacaklarını falan sanmam, bi arkadaşımda twitterda çizerlerden birinin, karikatürlerin internette çok yaygın olduğunu kimsenin dergi okumadığını söylemiş ki, haklı bir sebep olabilir.. Zaten karikatüristler de kendi kitaplarını çıkarıyor seri halde dönem dönem, o kitapların satışları da daha iyi olabilir, yani benim tahminim

Okurlara veda: Penguen dergisi maddi sorunlar sebebiyle kapanıyor

21/04/2017 16:37

2002 yılından bu yana yayımlanan haftalık mizah dergisi Penguen, maddi sorunlar nedeniyle dört sayı sonra kapanacak.

penguen-1.jpg

Penguen, haftalık Leman Dergisi’nden ayrılan Metin Üstündağ, Bahadır Baruter, Selçuk Erdem, Erdil Yaşaroğlu ve arkadaşlarınca 2002 yılında kurulmuştu.

Penguen dört sayı sonra okurlarına veda edeceğini Twitter hesabından duyurdu.

Cumhuriyet’e göre, kapanma nedeninin maddi sorunlar olduğu belirtiliyor.

Neden maddi sorunlar çünkü eleştiriyi kaldıramayan iktidar sürekli tazminat davası açtığı için.

Biz de yaklaşık 15 milyon kişi olarak utanalım.

Dergi satın almayıp onlara bu maddi külfeti yüklediğimiz için.

Back