Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar Penadur kullananlar bi sorum var

pnrarsln

güneşe aşık . . .
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2010
1.217
4
Kalp romatizması şikayetiyle 6 yaşından beri penadur (iğne) kullnıyorum şuan 20yaşındayım . doktorum 21 yaşına kadar kullanacaksın ddei sonrasına tekrar durumuna göre değerlendiriiriz dedi .ben daha sonra da kullanmaya devam et der diye korkuyorum aynı süreci yaşayan varsa lütfen yardımcı olsun bana bunun iğne yerine ilacı yok mu çok üzgünüm:

arkadaşım ben de 2 aydır kullanıyorum.kalp romatizmam var ve ben bunu 2 ay önce öğrendim.keşke hastalığın başında bilseydim mitral kapağım bu kadar yıpranmazdı.zannederim sen daha hastalığın başındasın.inşallah hepimiz şifa buluruz.

Penadur ağır bir iğne ama aylık vucudu
enfeksiyonlardan koruyucu bir iğne,
doktorum banada söyledi ama cidden ağır bir iğne olduğu için
bıraktım ama tekrar başlayacağım,sonuçta koruyuculuğu var.
sizin durumunuzu doktorunuz bilir ama bence en azından kış aylarında
mutlaka vurulması gerekir,doktor kontrolünde..
Allah bütün hastalara şifa versin.

bende yaklaşık 6 yıl her ay vuruldum ama iyiki de vurulmuşum yoksa eklem romatizması hatta kalp hastası olabilirdim..18 yaşına kadardı benimkide şu an 29 yaşındayım,unuttum bile ogünleri,sende vurul mutlaka canım,çok faydalı bir iğne..

cevaplar için teşekr ederm 14 yıldır vuruluyrum bn
inşallah bu son yılım olur

cevaplar için teşekr ederm 14 yıldır vuruluyrum bn
inşallah bu son yılım olur

merhaba 14 yıldır penadur vuruluyorum demişsiniz.peki penadurdan dolayı herhangi bir yan etki yaşadınız mı.ben yeni vurulmaya başladım en azından 10 yıl vurulmam gerekiyor.har ay korkarak vuruluyorum gerçi penisilin alerjim yok ama..teşekkür ederim.

ben de 15 yaşımda eklem romatizması olduğınu öğrendim 2yıl penadur kullandım ama tedaviyi yarım bıraktım çünkü o iğneden korkuyorum.geçenlerde birinden duydum o iğne damarında donmuş ve 9 ay felç kalmış tedaviye başlamayı düşünüyodum ama bunu duyunca çok korktum vazgeçtim

bende herhangi bi yan etki yapmadı sadece bezeler yıpranıyo zamanla
sen kaç yaşındasın

Son düzenleme:

sadece penadur değilki eğer iğneyi yapan kişi doğru yapmazsa damara enjekte ederse her iğne bu sorunu doğurabilir
14 yıl oluyo benmde zaman zaman bu korku yaşıyorum
ama Allaha emanet artık vuruluyorum

sadece penadur değilki eğer iğneyi yapan kişi doğru yapmazsa damara enjekte ederse her iğne bu sorunu doğurabilir
14 yıl oluyo benmde zaman zaman bu korku yaşıyorum
ama Allaha emanet artık vuruluyorum

evet her iğnede var ama penadurda bu risk çok daha yüksek 16yıl önce tedavi görmüştüm ama yine tedavi görmem gerekiyo korkudan başlayamıyorum

Penadur'u 10 yıl kadar bende kullandım. Romataid artrit hastasıyım...
Uzun kullanımda herşey normal giderken bile vücudun kabul etmediği bir an gelebiliyormuş bunu duyduğumda bende çok korkmuştum bu yüzden her enjeksiyondan önce test yaptırıyordum...
Ya da iğneyi vurdurduğunuz polikilinikte karşı aşısı adrenalin olup olmadığını mutlaka sorun...
Doktorum banada 20 yaşına kadar kullanmamı söylemişti... Ama iğnenin verdiği acı nedeniyle 7 ay bıraktı ve bu daha kötü sonuçlar verdi hastalığım tekrar nüksetti... Bazı arkadaşlar bırakmışlar ama doktorunuzla konuşarak bırakın lütfen sonra yine biz çekiyoruz o acıları...
Ben sonunda doktorumu değiştirdim ve bir romatoloji uzmanına başvurdum "iğneyi bırak sen tablet ilaçlarla da tedavi olabilirsin" dediğinde nasıl havalara uçtuğumu anlatamam 5 yıldır tablet ilaç kullanıyorum Allah'a şükür etkisi iğneden çok çok daha iyi önceden ağrısız acısız bir günüm bile geçmiyordu şimdi hastalığımı unutmuş durumdayım neredeyse...
Allah hepimize şifa versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…