Pembe kazak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla Suriyeli çalışanın kabalığına mı takılayım yoksa Türk çalışanın ölçüsüz samimiyetsizliğine mi bilemedim.

Suriyelilerin yaşama hakkına saygım sonsuz, dünya herkese yeter ama devlet bize sormadan bu insanları ülkemize alırken neden uyum sürecini düşünemedi diyorum kendi kendime.

Evet savaşta kimse ölmesin ama zaten dikişi tutmayan topluma da bambaşka bir kültürü sokmak olmadı. Kime sorsam muzdarip bu konudan.

30-40 sene sonra eğitimsiz suriyeliler tehlikeli bir hale gelmesin, daha kötü olmayalım?

İnsanın aklına her şey geliyor.

Zaten bende baştan ayağa tek bir parça dedim iyi bak..islami bir giysidir kurani kerimde ve ayetlerlede sabittir nettir araştırıp bakabilirsiniz

o ayeti biliyorum. tekrar bakarım ama aklımda kalan sanırım o zamanlarda kendilerini saklamak için inen bir ayetti. hatta erkekler içinde giyilmesi tavsiye edilmişti.

böyle olmalı işte tartışmanında bir adabı olmalı. ben bilmediğimi beriki bilmediğini öğrensin.

Aklınız bu kadarına yetiyorsa benim yapacak bir şeyim yok..burasi medeni bir ülke değil mi sanane kadının sutyeninden

hahahahahah tamam bu gece bu kadar güldüm eğlendim yeter.

ulan diyecek bir şey bulamayan milletin aklına laf atıyor. sence sen benim kalemim misin ordan bi bak kendine? boş yapma hadi. pazarda kocamı ellediler diye ağlıyordun burda suriyelilerin genel evini savunuyorsun. hadi ordan kendine humanist seni.

Benim sorunum carsafin icinde ne oldugu :KK66: arkadasim carsafliysa icindekinin arkadasim oldugunu bilirim. Beline koluna bomba sarma ihtimali yoktur cunku. İcinden kendisi yerine babasi da cikmaz :KK66: yoksa benim kimsenin kiyafetiyle derdim yok ki. Aslinda konu Suriyeli gocmenlerin kontrolsuz sekilde aramiza salinmasiydi. Kapilar acildi ve girdiler. Biz ayni durumda balkan kapisindan gecebilir miyiz misal Yunanistana? Hayir. Asilari tamamlansaydi,kamplarda kendi dillerinde egitim gorselerdi,is imkani saglansaydi kimse “sen gelme ulan ayi” muamelesi etmezdi. Zira kendisini Turk hissedip Turk diye tanimlayan insanlar misafirperverdir. Gelme demez. Sorun politikaydi tamamen.

Ya kadınla erkek vücudu Az çok Bellidir babası çıkmaz içinden diye düşünüyorum :) hem zaten peçe başka bir şey :)

Sırt çantasının içini bilmiyoruz bu arada.
Ki bununla ilgili çok can sıkıcı tecrübem de oldu.
İçinde ne olduğunu bilmediğimiz her şeyi yasaklayabilir miyiz?

Hükümet politikası hakkında hemfikiriz zaten.
O konuda yapılması gereken yapılmadı ve su an ipin ucu kaçtı diye geriye dönük bir şey de yapmıyorlar.
Ama göz ardı edilmemesi gereken koşa surede milyonları geçen göç. Yanı önlemler alsalardı da bu sayıya ne kadar işlerdi emin değilim.
En güzeli aç Avrupa nın kapılarını gitsinler. Zaten burada kalmak istemiyorlar :)

neden kurban olsun, kacıncı yuzyılda yasıyoruz kadını kapatmak nasıl bir gerikafalılıgın urunu, nasıl bir anlayıs. karaçarşaf istiyorsanı z gidin irana dicem de orada da artık kadınlar acılabiliyor:)) pakistanda burka var mesela, orası da olabilir
türkiye modern bir ülke böyle insan ürünü aptal seylere ihtiyacımız yok, millet marsa gidiyor biz hala kadınları kara carsafa sokma pesindeyiz ya pes.
Çarsaf giymek de mini etek giymek de bir tercihtir.İnsanlari inancindan dolayi asagilayamazsiniz.Tesettur müslumsn kadina farzdir ayetle sabittir.Bunun zamanla mekanla ilgisi yoktur

Bak şimdi iyi takip et sana dil öğreten hocalarının diplomayı kasaptan aldığını gösteren bir görüntü paylaşıyorum :) 4 dil biliyormuş sadece dillerin ismini biliyorsun sanırım,benle Farsça konusunda yarışacak bir üye ancak İran kökenli olmalıdır bu forumda :))

Bende size güleyim o çarşaf degil cilbab.. dıııtt yanlış cevap

Örtü ile kutsallik olmaz demissin bunlar derin mevzular ban yemek istemiyorum..Rabbimiz boyle buyuruyor ötesi varmi..hii tabi inananlar icin söylüyorum
Vallahi oyle giyiyorum giyerek olecegim insaAllah ne derseniz ne dusinirseniz dusunun kaldiki polisler sizin yuruyusunuzden anliyor icinde kim oldugunu bi arada insanlar beni sevsin diye giymoyorum belki simdi olecegim Allah a hesap verecegim bunun icin giyiyorum benim inancim bu yonde kaldiki bi zamanlar fahise kiyafeti olsun yada rahibe kiyati benim niyetim belli buradaki insanlarla mezara girmeyecegim!

Ya kadınla erkek vücudu Az çok Bellidir babası çıkmaz içinden diye düşünüyorum :) hem zaten peçe başka bir şey :)

O konuda yapılması gereken yapılmadı ve su an ipin ucu kaçtı diye geriye dönük bir şey de yapmıyorlar.
Ama göz ardı edilmemesi gereken koşa surede milyonları geçen göç. Yanı önlemler alsalardı da bu sayıya ne kadar işlerdi emin değilim.
En güzeli aç Avrupa nın kapılarını gitsinler. Zaten burada kalmak istemiyorlar :)
Avrupa açmıyor kapıları bize iteliyorlar

Valla benim derdim terorist falan cikmasin da :KK66: gerisi sorun degil. Cunku ortunmeye karsi olsam sadece carsafa soylemezdim yani bunu. Elbette kimsenin cantasini bilemeyiz de son yillardaki olaylarda hep carsafli kadin kiligina giriyor kotu niyetli insanlar. Ne de olsa bazi seylere el ve dil uzatilamiyor diye dusunerekten.

Ah ah sinirlar konusunda cok guzel seyler yapilabilir de. Bu dunya insanlariyla degil. Zira ulkeler arasi serbest bir dolasim olsa vs vs. Elle neden hat cizilsin oyle degil mi? Utopya anacim utopya.

Boy veriyorum bebegim banlanmadan once. :KK66:

Valla Suriyeli çalışanın kabalığına mı takılayım yoksa Türk çalışanın ölçüsüz samimiyetsizliğine mi bilemedim.

Suriyelilerin yaşama hakkına saygım sonsuz, dünya herkese yeter ama devlet bize sormadan bu insanları ülkemize alırken neden uyum sürecini düşünemedi diyorum kendi kendime.

Evet savaşta kimse ölmesin ama zaten dikişi tutmayan topluma da bambaşka bir kültürü sokmak olmadı. Kime sorsam muzdarip bu konudan.

30-40 sene sonra eğitimsiz suriyeliler tehlikeli bir hale gelmesin, daha kötü olmayalım?

İnsanın aklına her şey geliyor.
30 40 sene sonra türkiye’de parmakla sayılacak kadar türk kalır bence çünkü adamlar her yıl doğuruyor:) e zaten onlardan bıkan maddi durumu yerinde olan türklerde yurtdışına yerleşmeye başladı:) artık at kostururlar :)

Anacim millet de isi gucu birakmis kara carsafin tarihcesine inmis. Tee Allahim. Nasil beceriyorsunuz bunu yahu. Carsaf giyen Suriyelilerin olup olmadigindan, sonra bunun islamda yeri olup olmadigindan, sonra da kelimenin tarihcesine gelinmis. Bir sonraki asamayi merak ediyorum dogrusu. Ne cok seviyoruz tartismayi. Zaten bu konu yoneticilerin bugun burda olmayacagi dusunulurek tartisma amaciyla acilmis. Uyeler de itinayla bu amaca hizmet ediyorlar.
O degil de, kadinin biri camdan cop torbasi atiyo, o da bir baskadininustune dusuyor falan. Nasil denk gelir ki yani bu kadar da tesaduf olur mu bilemedim. Cok sallamasyon bi konu olmus.

neden kurban olsun, kacıncı yuzyılda yasıyoruz kadını kapatmak nasıl bir gerikafalılıgın urunu, nasıl bir anlayıs. karaçarşaf istiyorsanı z gidin irana dicem de orada da artık kadınlar acılabiliyor:)) pakistanda burka var mesela, orası da olabilir
türkiye modern bir ülke böyle insan ürünü aptal seylere ihtiyacımız yok, millet marsa gidiyor biz hala kadınları kara carsafa sokma pesindeyiz ya pes.
Size verilecek cevap belli de neyse.. o kap kara çarşaf imla gezmekten onur ve şeref duyuyorum... Hee yobaz damgası yiceksem de hiç gocunmuorum...sizin beni o kapkara carsafim la sevmenize gerek yok Rabbim sevsin yeter...........

Ülkemde suriyeli falan görmek istemiyorum. Bu yüzden sizinle aynı fikirdeyim. Savaş bahane bedava yaşamak şahane
Bunlar iyi günlerimiz bu mendil satanlar 10 yıl sonra tecavüzcü olacak. Istanbul yaşanmaz hale getirecek.

Istanbul da herkes suriyeliler geldi fiyatlar uçtu diyorlar yahu ev kirasını arttıran bizim ınsanımız suriyelinin ne suçu var..mecbur ev tutacakları icin iki katına çıkardılar suçlusu ev sahillerimi suriyeliler mi ..

Bende size güleyim o çarşaf degil cilbab.. dıııtt yanlış cevap
Allah allaaaah neresini anlamıyorsunuz acaba ? Çarşaf Farsça cilbab Arapça daha açık nasıl anlatılır ki ?
Ne sabit fikirli insanlarsınız siz ? Bir araştırayım soruşturayım yok. Kafanıza göre bir doğru tutturmuşsunuz aynen devam.

islamiyetle doğmuş islamiyete has bir giysi değil.

bu yazdığımda anlaşılmayacak ne var sence?
çarpıtmanın kasıtlı yapıldığını düşünüyorum.

kim ne isterse giysin banane. ben giyene niye giyorsun mu dedim giyme mi dedim?
kökeni bu dedim.
gerçeği mi değiştireyim, tarihi mi?

İslamiyetle doğmadığı ve islamiyetle has olmadıgı konusunda hemfikirim.
Kökeni veya tarihi konusunda yazdıklarım haricinde bir bilgim de yok.
arka arkaya çok mesaj okudum. Etiketlerken aklımda yanlış kalmış olabilir yazdıklarınız.
Çarpıtma kısmı bana ise diye söylüyorum:)

30 40 sene sonra türkiye’de parmakla sayılacak kadar türk kalır bence çünkü adamlar her yıl doğuruyor:) e zaten onlardan bıkan maddi durumu yerinde olan türklerde yurtdışına yerleşmeye başladı:) artık at kostururlar :)

Eğitim sağlansaydı, onlara özel düzgün bir yaşam alanı açılsaydı da onların hayatı kurtulurken bizlerinki zorlaşmasaydı keşke.

ya bu kudüs olayında da, araplar ingilizlerle bir olup osmanlıyı kudusten kovmadı mı, 30 bin sehit vermedik mi. her gun baska bir arap bakan turkiyeyle dalga geciyor, bizi asagılıyor, hala nedir bu arap yalakalıgı ozentiligi anlamadım. arapça kursları, araplar gibi giyinmeler. sırf kuranda geciyor diye cocuklara anlamsız arapca isimler veriyorsunuz. kendinize gelin ya. su an savas cıksa hangi arap ulkesi arkamızı kollayacak. hangi müslüman ulke bize yardım edecek. neden ortadogu kan icinde bogulurken biz de onlara yaklasmaya calısıyoruz anlamıyorum, surekli bir üstümüze vazife olmayan seylere mudahil olma arzusu nedir. ortalıgı karıstıran da biziz, magduruz diye ortaya atılan da, bos kahramanlık pesinde olan da. dini kullanarak cahilleri gaza getiriyorlar, cunku müslüman ülkeler öbek öbek cahil dolu, az kafası calısan zaten coktan avrupaya yerlesmis. daha Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yılını bilmeyen tipler kalkmıs kudus icin cihat yapacak duruma gelmisler. ey Atatürk sen ne büyükmüssün her gecen gun daha iyi anlıyorum!! biz laik bir ülke oldgumuz halde insanlar dini vicdanları ile milli duygularnı ayıramaz duruma gelmisler ya laik olmasaydık dusunemıyorum. trabzonda camii maketine yaslanan turisti dövenlerin putperestlerden ne farkı var. neden diyanetin haram diye fetva verdigi piyango biletleri hemen tükeniyor. allah askına ya. 2018 yılında azıcık düşünme yetisi diliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X