- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.083
-
- Konu Sahibi Sugargirl1990
Niye ülke sanamı zimmetli canim senin oldugu kadar benim de ülkem ben seni kabulleniyorsam sen beni kabullenmiyorsan sıkıntı sende canim şöyle kapıları açalım sanaaaa..
İstediğiniz ayeti alıntılayın kara çarşafa delil bulamazsınız çünkü yok öyle bir şey.
Çarşaf çarşeb kökünden gelir ve gece örtüsü(yatak örtüsü)demektir. Bu nedenle Türkçeye de çarşaf diye aktarılmıştır zaten.
Ortadoğu’nun geleneksel kıyafeti olup 1800’lere kadar Anadolu’da yoktu bile. Bu konuda aksi iddia beyan edecekseniz üzerine yazılmış makale ile gelin zira uzmanlık alanım olur.
Bakın ben başörtüsüne çok saygı duyuyorum eminim siz de açık saçlılar için saygı duyuyorsunuzdur. Fakat çarşaf kimlik gizleyen bir kıyafet hele bazı insanlar burnuna kadar kapattığı için suçlular bu kıyafeti kötüye kullanabilir. Mis gibi pardesü, çeşit çeşit güzel eşarplar yerine çarşaf giymek bana saçma geliyor. Sanki başörtü yerine çarşaf giyilmesi daha gerekliymiş gibi bir yoruma cevap olarak bu yazıldı. Kadınlara bir hakaret yok burada.
Öncelikle haddini bileceksin.
Sen ' kara çarşaf ' diye aşağıladiğın kıyafetin hükmünü bilecek kadar bilinçli olsaydın bu cümleyi kurmazdin . Sen kimsin ki karışıyorsun milletin kiyafetine! Kimse sana şortla geziyor orasını burasını açıyor demiyorda. Yada denilince örümcek beyinli oluyorda sen Kara çarşaflı diye kucumserken çok mu ilerici düşünüyor oluyorsun . Irkçılığın bu kadari! . TMam çoğu şeylerinden bende rahatsızım keşke herkes kendi ülkesinde yaşayabilse . Ama bu kadar taktığın için gözüne batıyor olmuş. Takmasan görmezsin zaten . Bizim milletimiz her konuda 4 4luk zaten !
@darkmoreNooption @nscckts
3 ünüzü etiketledim, göz aşinalığımın olduğu ve genelde ortak düşünceler paylaştığımı hatırlıyorum diye :)
Bu mesele çok su götürür.
Aslında herkesin istediği ortak, saygı.
Konu sahibi konuyu açarken bile isteye işaret etti ırkı.
Kara çarşaf söylemi bile provakatif.
İsteyen istediğini giyer derken, buna önce inanmalıyız.
Velev ki insanlar cahil olsun, ve bu kıyafeti giymeyi tercih etsin. Yanlış dayanakları olsun.
Yine bize ne degil mi?
İslamiyette ‘kara’ çarşaf yoktur.
Aynı örtünme sınırları içinde genelde kıyafetler renklidir.
Kara olmama sebebi genelde diğer dinlerde dini Kostümlerib koyu renk olması hasebiyle onlara benzememek.
Endonezyalılar beyaz, desenli falan giyinir mesela.
Yemen, Mısır renkli.
Ama siyah olmasında bir beis yoktur.
(Başka dine mensup olanla karışmayacaksa)
Siyah olanı fahişe giyer şeklinde bir dönem bir kabul olmuş olabilir, (bilmiyorum) bu her donem geçerlidir diyemeyiz. Nitekim geçerli de degil.
Ama herrr şey bir yana,bir insan isterse deli gömleği giysin çıksın sokağa.
En fazla bu delidir benim işim olmaz dersin.
Uzak durursun.
Eğer kara çarşafı tercih eden insanlar hakkında yargılarınız varsa uzak durursunuz. Arkadaşlık etmezsiniz. Selam vermezsiniz.
Aslında kıyafet tercihleri ne kadar özgür olursa o kadar iyidir.
İnsanları daha kolay tanımak için adım olur.
Kendi adıma, bazen bir insanın ayakkabısına bakıp sınıflandırıyorum aklımda.
Genelde yanılmıyorum :)
Özgürlükse mesele, inancı için veya degil, kendini rahat hissettiği için veya canı onu giymek istediği için, yada rahibe olduğu için, yada fahişe olduğu için giysin. Ne fark eder?
Resmen mahalle kavgası eden bayanlar gibi bozuk bir ağzınız var. Keşke islamdan, örtünmeden önce edepten payınızı alsaydınız..Hadi gorusuruz agzinin payini alanlar aldi suan deli.gibi hazreti googleden arastirma yapiyor net alimleri fahiseciler .. Bir ban somrasi gorusuz bayanlar
Az paraya çalışıyorlar ama 1 evde 10 kişiler her biri bin liraya çalışsa aylık 10 bin eder. Bu yüzden çoğu genc işsiz. Keşke artık defolup gitseler hem insanlar sokakta rahat gezse hemde rahatça iş bulabilseler. Bigun yürüyüş yapıyorum arkamda 4 5 küçük kız Suriyeli belli yani artık ayird ediliyor. Gözleri elimdeki telefonda çantaya atmasam eminim alıp kacacklar. Kendi mahallemizde bile gezemez olduk ahh ahAz paraya sigortasız çalıştıkları için işverenin işine geliyor. Kendim şahit oldum denetlemeye geldikleri gün hepsi arka kapıdan kaçıp saklandı. İşyerini şikayet bile ettik ama birşey olmadı. Ülkeye kabul edilmişler birşey yapılmasını beklemek te hata tabiki de.
neden kurban olsun, kacıncı yuzyılda yasıyoruz kadını kapatmak nasıl bir gerikafalılıgın urunu, nasıl bir anlayıs. karaçarşaf istiyorsanı z gidin irana dicem de orada da artık kadınlar acılabiliyor:)) pakistanda burka var mesela, orası da olabilirO kara çarşafa kurbannn oll... Çok yazikk
Biliyorum bir gün icinde ikinci konum. Asiri rahatsiz oldum ve paylasmak istedim banlanmadan önce.
Bugun ögleden sonra tesadufen marketten cikarken cok ama cok guzel bir kazak gördüm vitrinde. Puf puf . Bogazli. Ustelik boyu uzun. Kalcami örter. Cunku pantolonlar artik hep tayt gibi. Oturdugum mahallede dik dik baktiklari icin birazcik giyimime dikkat ediyorum.
Neyse iceriye girdim. Magaza biraz kalabalikti. Kendim bulmaya calistim o vitrindeki şeker pembesi şirin mi şirin puf kazagi. Bulamadim. Dedim sugargirl dagitma ortaligi. Sen satis gorevlileri gibi duzgun katlayamiyorsun iste. Insanlar bu tatil gununde bile calisiyorlar. Para aliyorlar diye arkani toplamak zorunda degiller dedim kendi kendime.
Gorevliyi buldum dedim vitrindeki puf kazagin benzeri nerede. Burada dedi aaa yalniz pembesi kalmamis. Iyi de bu kazaklarin boyu hem kisa hem de kazagin arkasi yok yahu arkasi delik ipli. Boyu da cok kisa V kesim uclarindan. Ne alaka vitrindeki kazakla dedim. Üff dedi baska musteriyle ilgilendi.Bu arada kiz ne dedigimi anlamadi saniyorum anlamasi icin yavas konusmustum oysa ki.
Kasaya gittim dedim vitrindeki pembe kazaktan istiyorum. Kasadaki kiz , hanimefendi tabi ki dedi. Satis gorevlisi kiza dedi ya nicin ilgilenmiyorsun vitrindeki kazagi goster cikar hadi.
Kiz yine ufledi. Esmer kisa boylu ciliz bir cocuk geldi. O kazak sadece vitrinde kalmis dedi. Olabilir onu ver o zaman cok begendim dedim. Kasadaki kiz da siz beyazsiniz pembe cok yakisacak size dedi. Hadi ver dedi.
Kesin alacak misiniz vitrini bozamam dedi cocuk.
Iyi de denemeden nasil alabilirim ?! Standart beden degil ki dedim. Sisman biri degilim. Almaya niyetle iceriye girdim. Indirim de vardi .
Sonra diger satisci kizla aralarinda arapca konusmaya basladilar. Cocuk en sonunda dedi ki tamam cikartiyorum. Sen kasaya git ödemeni yap. Bana bak dedim. Emrivaki davranamazsin. Soyunma odalarina gidip denemek benim hakkim dedim. Yine arapca konusmaya basladilar. Yeter diye bagirdim. Burasi benim ülkem. Nicin benim hakkimda bana bakarak arapca konusuyorsunuz. Nicin Turkce konusmuyorsuniz? Tek istedigim o kazagi almakti. Istemiyorum asla gelmem buraya.Dedim aglamakli oldum sinirden. Arkadaki kasadaki satis gorevlisi kiz , kusura bakma tatlim olur mu oyle sey gel guzelim dedi. Tamam dene almayabilirsin fistigim dedi. Daraldim ciktim gozyaslarim boncuk boncuk akti. Arkamdan bir bagirdi oradaki iki satis elemanina.
Cildiriyorum kizlar. Kuafore gidiyorum. Derdimi anlatana kadar terliyorum. Kalkiyorum masadan cunku kuafordeki eleman beni anlamiyor. Ben türküm ve azinligim ya.
Amacim proveke etmek degil. Etrafima bakiyorum herkes karacarsafli. Erkekler yolda gruplar halinde yuruyor. Kadinlar arkada. Erkekler , ozellikle kizlarin ustune ustine yuruyor cekilmiyor yol vermiyor.
Dun yasli bir adam parkta , cocuguna tuvaletini yaptiran suriyeli bir anneye çöl faresi diye bagirdi bastonunu banka vurdu soylene soylene gitti.
Heryerde arapca yazilar. Tabelalar.
Hümanist bir insan olmaya calisiyorum, empati yapmayi deniyorum. Yok olmuyor.
Bir zaman makinasi olsa Ataturk gecmisten gelecege gelse yuz ifadesini görmek istemezdim
Ben cocuklugumdaki Bursa yi istiyorum. Yesil. Medeni insanlar. Saygili. Türkce konusan.
Eve döndüm. Yatmak uzereyim. Bir adam bagira bagira 43 dk boyunca telefonla konustu.
Pencereden bakiyorum. Guzel bakimli bir kadin, yolda yuruyor. Suriyeli adamlar agizlarinin salyalari akarak bakiyor. Ust kattaki pencerelerden suriyeli bir kadin kucuk çöp posetini tak asagiya atiyor. Guzel kizin kafasina dusuyor. Kiz kuduruyor tabi.
Savas magduru. Azicik anlayis goster. Her milletin iyisi de var kotusu de. Olgunca davranip mantikli hareket etmek gerek diyorum , bebek bezlerini çöp torbasina koyma zahmetinde bulunmayan , 7/24 gurultu , kavga ediyormus gibi yuksek sesle karmakarisik bir dille konusan komsumun kapisindan gelen pis keskin koku...
Yeni Turkiye bu iste. Sokaga cikamiyoruz. Cikmak da istemiyorum.
Pembe kazaktan konu nerelere geldi rahatladim yahu
Beni banlamaniz gercegi degistirmeyecek
Dar pantolon giyenleri ben de anlamıyorum ama hem şık hem de tesettüre uygun çok güzel kıyafetler var. Örtünmek konusuna hiç girmeyeceğim çünkü bu konuda sizinle aynı fikirde değiliz
Yardım etseydiniz madem neden otele gidip keyif çattınız?
ya seni ciddiye bile almadim zira cook.guldum :)) saatte gec oldu . Bence sen tutuldun bir daha oku bayan acem krali :) cahilin e sessiz kitap ol demis mevlana. Ama.degerdi cok.guldum canim .bana carsaf yatak carsafi diye savunan biriyle diyologa girmem hataydi gorusurz“Dil”in tutuldu anladığım kadarıyla. Dil siyasetiymiş :))
Bir konu hakkında ahkam kesmeden önce bir düşün konuya senden hakim başka insanlar da var mıdır acaba diye ?!
Acem diyarında çarşaf çarşaftır,bunun siyasi bağlamda açılımı vs yok. Viraj almaya çalışmak için daha fazla uğraşma bence. Bilmediğin yerde susmak erdemdir.
Anadolu’da yok yok neyini anlamıyorsunuz?Islam carsaf demez cilbab der. Carsaf sizin nevresim takiminin icinden cikan yataga örtülen duz bez. Carseb diyip 1800 lere islama nasil bagladiniz zerre anlamak mumkun degil. Kafalar karisik galiba. Islamiyet 610 yilinda peygamber efendimize gelen ilk vahiy ile baslamistir. Hicret sonrasi da islam devletinin temelleri atilmistir(622). Ve o gunden sonra cahiliye devri adetleri birakilmis islam yasanmaya başlamıştır. Tam yil veremesem de kadinlarda bu yillar sonrasi dış örtüsü (cilbab) kullanmıştır. Valla makale varsa buyrun paylaşın. Ama bana cilbabi carsafa baglayip gelmeyin komedi oluyor zira. Cilbabin dis ortusu oldugunu kafirler dahi bilir. Hatta bir cok misyonerin bu konu ile ilgili videolari mevcuttur. Makale isterseniz yardımcı olayim .Turkce ingilizce almanca olarak. Fransizca da orta seviyeye yakin biliyoruz bulabilirim sizin icin. Bence ilk once namaz hocasi edinin
ayrıca kimin kimi kabullendiği ortada geçen günkü konuda.
valla bizim burda suriyeli ablalar var evlerini genel eve çevirmişler balkonlara camlara leoparlı sütyenler asıyolar niyeti belli etmek için. şey diyorum bak kendi evinde bunu yapan pazarda milletin kocasına ne yapmaz
Size saçma gelebilir. Dini konular yasak olmasaydı size çok güzel cevabı verirdim. Ama kurallar işte.Bakın ben başörtüsüne çok saygı duyuyorum eminim siz de açık saçlılar için saygı duyuyorsunuzdur. Fakat çarşaf kimlik gizleyen bir kıyafet hele bazı insanlar burnuna kadar kapattığı için suçlular bu kıyafeti kötüye kullanabilir. Mis gibi pardesü, çeşit çeşit güzel eşarplar yerine çarşaf giymek bana saçma geliyor. Sanki başörtü yerine çarşaf giyilmesi daha gerekliymiş gibi bir yoruma cevap olarak bu yazıldı. Kadınlara bir hakaret yok burada.
Keşke. Biz onlar gibi cebimizde 200lüklerle gezemiyoruz rahat edemiyoruz kendi ülkemizdeAz paraya çalışıyorlar ama 1 evde 10 kişiler her biri bin liraya çalışsa aylık 10 bin eder. Bu yüzden çoğu genc işsiz. Keşke artık defolup gitseler hem insanlar sokakta rahat gezse hemde rahatça iş bulabilseler. Bigun yürüyüş yapıyorum arkamda 4 5 küçük kız Suriyeli belli yani artık ayird ediliyor. Gözleri elimdeki telefonda çantaya atmasam eminim alıp kacacklar. Kendi mahallemizde bile gezemez olduk ahh ah
Ben insanları acındırarak bakın bakın 20 tl ye sabahtan akşama kadar çalışıyorlar diye bir şey beyan etmedim. Bu görüşe sahip insanlar yardım etmeli diye düşünüyorum. Ve evet siz üstünüze alınabilirsinizBenim isim degil cunku. Siz her isi yapana yardim ediyor musunuz?
Valla sayfalarca okudum daha çok siz ağzınızın payını almış, verecek cevap bulamamış ve kaçmış bir haliniz varHadi gorusuruz agzinin payini alanlar aldi suan deli.gibi hazreti googleden arastirma yapiyor net alimleri fahiseciler .. Bir ban somrasi gorusuz bayanlar
ya seni ciddiye bile almadim zira cook.guldum :)) saatte gec oldu . Bence sen tutuldun bir daha oku bayan acem krali :) cahilin e sessiz kitap ol demis mevlana. Ama.degerdi cok.guldum canim .bana carsaf yatak carsafi diye savunan biriyle diyologa girmem hataydi gorusurz
Başörtüsü giyip altında dar pantolon olanlar için yazmıştım bu mesajı. Amaaan keşke konu kıyafetlere hiç gelmeseydiDar pantolonun üzerinde başörtüsü görürsem dönüp bi bakarım. Aksi taktirde dar pantolon hiç dikkatimi çekmiyor. Bende giyiyorum neden kapaliliga yatkın bi kıyafet seceyim ki kapalı değilim.