Pembe kazak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cunku Turkler mukemmel. Mahalleyi lagim suyu basti biz gecip eve giremedik otelde kaldik ama sizin maas aliyor vergi odemiyor dediginiz suriyeliler var ya onlar 20 tl alarak sabah 5 ten aksam 7 ye kadar o suyu temizledi. Kimse memlekettinden kopup da sizin gibi insanlarla muhatap olmak istemez. Ben suan sizin oldugunuz sehri duymak istemiyorum zira o şehirden sogurum. O kadınlardan hoslandigini tahmin ettigim kasiyerde sizde nolur cikmayin karsimiza. Insanlik ve insana hasret bi haldeyiz. Irkcilik yapacaklar sesiniz kısılsın. Insana insan muamelesi yapmayanlar sesiniz kesilsin. Nolur bitin artik ya. Lutfen. Bak simdi bi tane anlayissiz yuzundn en az 10 kisi banlanacak burada. Muhtemelen biride benim. 3 gun ceza biter gider ölmem. Ama bu yazim kalir burada, izim kalir, susmayisim kalir. Kiblemeye yorulmayin ben direk Mune Mune ablayi etiketleyeyim. Yazik insanlığınıza cok yazik
Yardım etseydiniz madem neden otele gidip keyif çattınız?

Siz nerede yaşıyorsunuz
Türkiye hiç bir zaman sadece Türklerden oluşmadı Kürt Türk Sünni Alevi laz Çerkez bir sürü azınlık çoğunluk hep bir arada olduğumuz için büyük milletiz
İnanç olarak da çok şükür çeşitliyiz açık kapalı çarşaflı soyunuk giyinik hepimiz bir aradayız
Pembe kazak konusunda haklısınız da lütfen insanları dış görünüşlerine göre yargılamayın
Kim bilir Arapça konuşan birinin kanı size lazım olur veya çarşaflı bir kadının iliğine muhtaç olursunuz veya Kürtçe konuşan bir adam size ummudığınız bir anda yardım eder

darkmore darkmore @nooption N nscckts
3 ünüzü etiketledim, göz aşinalığımın olduğu ve genelde ortak düşünceler paylaştığımı hatırlıyorum diye :)
Bu mesele çok su götürür.
Aslında herkesin istediği ortak, saygı.

Konu sahibi konuyu açarken bile isteye işaret etti ırkı.
Kara çarşaf söylemi bile provakatif.
İsteyen istediğini giyer derken, buna önce inanmalıyız.
Velev ki insanlar cahil olsun, ve bu kıyafeti giymeyi tercih etsin. Yanlış dayanakları olsun.
Yine bize ne degil mi?
İslamiyette ‘kara’ çarşaf yoktur.
Aynı örtünme sınırları içinde genelde kıyafetler renklidir.
Kara olmama sebebi genelde diğer dinlerde dini Kostümlerib koyu renk olması hasebiyle onlara benzememek.
Endonezyalılar beyaz, desenli falan giyinir mesela.
Yemen, Mısır renkli.
Ama siyah olmasında bir beis yoktur.
(Başka dine mensup olanla karışmayacaksa)
Siyah olanı fahişe giyer şeklinde bir dönem bir kabul olmuş olabilir, (bilmiyorum) bu her donem geçerlidir diyemeyiz. Nitekim geçerli de degil.

Ama herrr şey bir yana,bir insan isterse deli gömleği giysin çıksın sokağa.
En fazla bu delidir benim işim olmaz dersin.
Uzak durursun.
Eğer kara çarşafı tercih eden insanlar hakkında yargılarınız varsa uzak durursunuz. Arkadaşlık etmezsiniz. Selam vermezsiniz.
Aslında kıyafet tercihleri ne kadar özgür olursa o kadar iyidir.
İnsanları daha kolay tanımak için adım olur.
Kendi adıma, bazen bir insanın ayakkabısına bakıp sınıflandırıyorum aklımda.
Genelde yanılmıyorum :)
Özgürlükse mesele, inancı için veya degil, kendini rahat hissettiği için veya canı onu giymek istediği için, yada rahibe olduğu için, yada fahişe olduğu için giysin. Ne fark eder?
Benim sorunum carsafin icinde ne oldugu :KK66: arkadasim carsafliysa icindekinin arkadasim oldugunu bilirim. Beline koluna bomba sarma ihtimali yoktur cunku. İcinden kendisi yerine babasi da cikmaz :KK66: yoksa benim kimsenin kiyafetiyle derdim yok ki. Aslinda konu Suriyeli gocmenlerin kontrolsuz sekilde aramiza salinmasiydi. Kapilar acildi ve girdiler. Biz ayni durumda balkan kapisindan gecebilir miyiz misal Yunanistana? Hayir. Asilari tamamlansaydi,kamplarda kendi dillerinde egitim gorselerdi,is imkani saglansaydi kimse “sen gelme ulan ayi” muamelesi etmezdi. Zira kendisini Turk hissedip Turk diye tanimlayan insanlar misafirperverdir. Gelme demez. Sorun politikaydi tamamen.

Ortu ile kutsallik olmaz ki. Esyalara kutsal nitelik yuklemenin anlami yok. Mesele beyinlerde. Fikirlerde. Kaldi ki tesetture kimse karsi degil. Ben carsafli insan gordugumde icindekinden emin olabilsem endise etmem zaten.

Örtü ile kutsallik olmaz demissin bunlar derin mevzular ban yemek istemiyorum..Rabbimiz boyle buyuruyor ötesi varmi..hii tabi inananlar icin söylüyorum

Bu arada çarşaf giymiyorum. Çarşafın da dini bir gereklilik olduğuna kesinlikle inanmıyorum ama insanların özgürlüğüne inanıyorum.
Moteignenin dediği gibi fikirlerinize katılmıyorum ama fikirlerinizi özgürce ifade etmeniz için elimden geleni yapacağım.
Özgürlük de karşı tarafın özgürlüğünü başladığı yerde biter. Eğer birinin kıyafet tercihine fahişe kıyafeti deniliyorsa bu özgürlük değil hakarettir.

haddini bilmesi gereken biri varsa o da sizsiniz. çarşaf uzun süre tercih edilmiş bir giyecek. modern giyimden evvel kadınlar ne giyiyordu allasen? bunu fahişelikle bağdaştırmak nasıl bir aymazlık ve terbiyesizliktir. yazdıklarınız ancak yılmaz özdil gibi paragraf boşluğundan para kazanan tiplerin uydurduğu safsatalarda geçer ve hiçbir kökeni yoktur. 10 küsür yıldır internette dolanan bir geyik olduğu için gayet iyi biliyorum. defalarca da bu bilginin kökenini sordum insanlara, hepsi internette bilmemne yazarının yazdığı yazı diye kaynak gösteremediler. bu kadar rahat ortaya sallıyorsanız gelecek tepkileri de göze almış olmanız gerekir. millete terbiye öğretecek son insan sizsiniz şu anda.
Yılmaz Özdil boş konuşmaz,araştırır hemde inciğine cinciğine kadar çünkü adam sadece yazar değil gazeteci.
Peki senin uzmanlık alanın ne? Boş dediğin argümanları hangi üstün bilginle doldurabilirsin? Lütfen aydınlat bizi.

Bak şimdi iyi takip et sana dil öğreten hocalarının diplomayı kasaptan aldığını gösteren bir görüntü paylaşıyorum :) 4 dil biliyormuş sadece dillerin ismini biliyorsun sanırım,benle Farsça konusunda yarışacak bir üye ancak İran kökenli olmalıdır bu forumda :))
askimmmm bi kelime cok manali oluyor tatlim bizde yatak carsafina carsaf diyoruz ve giyilene de carsaf diyoriz dil.siyaseti ogrenmeni.dilerim o koken hocalarindan operim seni :KK66:

Tartışmalar olmuş yine millet birbirine girmiş :) bende bikac bişey yazayim dedim konu duygularıma tercüman resmn. Kesinlikle sinirlnmenizde uzulmenizde dibine kadar haklısınız. Geldiler yerleştiler o kadar küçük bi miktara çalışmayı kabul ediyorlar ki kendi insanımıza iş kalmadı buda tabi bizim isverenlern isguzarligi. Bide üstüne saygisizliklaryla ugrasiorz. Aramıza kabul ettik bu sefer hirsizliklariyla arsizliklariyla uğraşiyrz güzelim şehirlerimizi mahvettiler. Resmen çoğu topluma büyük tehdit taciz tecavüz çoğaldı hicbisey artık eskisi gibi değil konu sahibi çok haklsn sana çok çok çok katılıyorum.
Az paraya sigortasız çalıştıkları için işverenin işine geliyor. Kendim şahit oldum denetlemeye geldikleri gün hepsi arka kapıdan kaçıp saklandı. İşyerini şikayet bile ettik ama birşey olmadı. Ülkeye kabul edilmişler birşey yapılmasını beklemek te hata tabiki de.

Örtü ile kutsallik olmaz demissin bunlar derin mevzular ban yemek istemiyorum..Rabbimiz boyle buyuruyor ötesi varmi..hii tabi inananlar icin söylüyorum
Herkesin inanci kendine. Ben esyalara tapmiyorum benim tercihim de bu. Ayrica defalarca acikladim. Carsafin icinde kim var ne var surpriz olmasa benim derdim olmaz emin olabilirsiniz. Sorunum guvenlik. Zira normal tesetturlu insanlar bana rahatsizlik vermiyor

Iste dinimiz gereği öyle süslü puslu kapanmak olmuyor. Kuran da ortunmeyle ilgili de ayetler var.
Cevrem de açık olduğum için pek bir nane bilmedigimi düşünür ama neyse. Öyle yani. Renkli renkli başörtüsü tunikler bilekde pantolon giyinmeyle adabina göre kapanmış olmuyorlar ne yazikki. Neyse yine de saygı duyuyorum. Her koyun kendi bacağından asiliyor sonuçta.
Dar pantolon giyenleri ben de anlamıyorum ama hem şık hem de tesettüre uygun çok güzel kıyafetler var. Örtünmek konusuna hiç girmeyeceğim çünkü bu konuda sizinle aynı fikirde değiliz Hoppa

oy nasıl olsa banlanıcam sizede cevap veriyim bari:)
cilbab bütün bir kıyafettir iki parça değildir ve erkeklerinde giyebileceği geçer:KK66:

çul çaputta demedim ayrıca öyle bir mesajım yok. islami bir giyisi değildir dedim. kökeni tee buralardan gelir dedim. yoksa banane kim ne isterse giysin.

Zaten bende baştan ayağa tek bir parça dedim iyi bak..islami bir giysidir kurani kerimde ve ayetlerlede sabittir nettir araştırıp bakabilirsiniz

askimmmm bi kelime cok manali oluyor tatlim bizde yatak carsafina carsaf diyoruz ve giyilene de carsaf diyoriz dil.siyaseti ogrenmeni.dilerim o koken hocalarindan operim seni :KK66:

“Dil”in tutuldu anladığım kadarıyla. Dil siyasetiymiş :))
Bir konu hakkında ahkam kesmeden önce bir düşün konuya senden hakim başka insanlar da var mıdır acaba diye ?!
Acem diyarında çarşaf çarşaftır,bunun siyasi bağlamda açılımı vs yok. Viraj almaya çalışmak için daha fazla uğraşma bence. Bilmediğin yerde susmak erdemdir.

darkmore darkmore @nooption N nscckts
3 ünüzü etiketledim, göz aşinalığımın olduğu ve genelde ortak düşünceler paylaştığımı hatırlıyorum diye :)
Bu mesele çok su götürür.
Aslında herkesin istediği ortak, saygı.

Konu sahibi konuyu açarken bile isteye işaret etti ırkı.
Kara çarşaf söylemi bile provakatif.
İsteyen istediğini giyer derken, buna önce inanmalıyız.
Velev ki insanlar cahil olsun, ve bu kıyafeti giymeyi tercih etsin. Yanlış dayanakları olsun.
Yine bize ne degil mi?
İslamiyette ‘kara’ çarşaf yoktur.
Aynı örtünme sınırları içinde genelde kıyafetler renklidir.
Kara olmama sebebi genelde diğer dinlerde dini Kostümlerib koyu renk olması hasebiyle onlara benzememek.
Endonezyalılar beyaz, desenli falan giyinir mesela.
Yemen, Mısır renkli.
Ama siyah olmasında bir beis yoktur.
(Başka dine mensup olanla karışmayacaksa)
Siyah olanı fahişe giyer şeklinde bir dönem bir kabul olmuş olabilir, (bilmiyorum) bu her donem geçerlidir diyemeyiz. Nitekim geçerli de degil.

Ama herrr şey bir yana,bir insan isterse deli gömleği giysin çıksın sokağa.
En fazla bu delidir benim işim olmaz dersin.
Uzak durursun.
Eğer kara çarşafı tercih eden insanlar hakkında yargılarınız varsa uzak durursunuz. Arkadaşlık etmezsiniz. Selam vermezsiniz.
Aslında kıyafet tercihleri ne kadar özgür olursa o kadar iyidir.
İnsanları daha kolay tanımak için adım olur.
Kendi adıma, bazen bir insanın ayakkabısına bakıp sınıflandırıyorum aklımda.
Genelde yanılmıyorum :)
Özgürlükse mesele, inancı için veya degil, kendini rahat hissettiği için veya canı onu giymek istediği için, yada rahibe olduğu için, yada fahişe olduğu için giysin. Ne fark eder?
katılıyorum sıze :) aynı dusunuyoruz
sadece su konuda yanlıs anlasılmaktan korkarım ve acıklayayım ...kara carsaf pembe carsaf sarı carsaf benım ıcın rengın onemı yok dedıgınız gıbı ısterse deli gomlegı gıysın tabır ı caızse carsaf ...

carsaf gıyen arkadasların bızlere gore ben daha muslumanım tavrı, ıcındekı erkek mı kadın mı nedır bellı olmaması ,kotuye kullanıma cok acık olması (terorıstlerın malesef bunu secmesı gıbı) bu sebeple hos karsılamıyorum benım ıcın sadece budur...

ne guzel mis gıbı feraceler var bas ortusu kaban var uzun elbıseler var cok şık... ortunmenın maksadına aykırı olan carsafın daha cok dıkkat cektıgını dusunuyorum sadece

gıyınırken kımseyı rahatsız etmeden gıyınmeye dıkkat ettıgım ıcın belkı de...

Son düzenleme:
Sırf müslüman diye, gencecik erkeklerin bile ülkesi için savaşmaktan korkup ülkemizde bedavadan yaşamasını savunan hümanist hanımlarımızı, müslüman toprakları için savaşmaya suriyeye alalım madem.

Bende istemiyorum bu insanları ülkemizde, savaş mağdurları mağdem gitsin kamplarında kalsınlar. Annemin yan komşusu 8 kişi geldiği evde daha şimdiden 12 kişi oldu. Böyle cahillik yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X