Pembe kazak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cunku Turkler mukemmel. Mahalleyi lagim suyu basti biz gecip eve giremedik otelde kaldik ama sizin maas aliyor vergi odemiyor dediginiz suriyeliler var ya onlar 20 tl alarak sabah 5 ten aksam 7 ye kadar o suyu temizledi. Kimse memlekettinden kopup da sizin gibi insanlarla muhatap olmak istemez. Ben suan sizin oldugunuz sehri duymak istemiyorum zira o şehirden sogurum. O kadınlardan hoslandigini tahmin ettigim kasiyerde sizde nolur cikmayin karsimiza. Insanlik ve insana hasret bi haldeyiz. Irkcilik yapacaklar sesiniz kısılsın. Insana insan muamelesi yapmayanlar sesiniz kesilsin. Nolur bitin artik ya. Lutfen. Bak simdi bi tane anlayissiz yuzundn en az 10 kisi banlanacak burada. Muhtemelen biride benim. 3 gun ceza biter gider ölmem. Ama bu yazim kalir burada, izim kalir, susmayisim kalir. Kiblemeye yorulmayin ben direk Mune ablayi etiketleyeyim. Yazik insanlığınıza cok yazik

darkmore Nooption N nscckts
3 ünüzü etiketledim, göz aşinalığımın olduğu ve genelde ortak düşünceler paylaştığımı hatırlıyorum diye :)
Bu mesele çok su götürür.
Aslında herkesin istediği ortak, saygı.

Konu sahibi konuyu açarken bile isteye işaret etti ırkı.
Kara çarşaf söylemi bile provakatif.
İsteyen istediğini giyer derken, buna önce inanmalıyız.
Velev ki insanlar cahil olsun, ve bu kıyafeti giymeyi tercih etsin. Yanlış dayanakları olsun.
Yine bize ne degil mi?
İslamiyette ‘kara’ çarşaf yoktur.
Aynı örtünme sınırları içinde genelde kıyafetler renklidir.
Kara olmama sebebi genelde diğer dinlerde dini Kostümlerib koyu renk olması hasebiyle onlara benzememek.
Endonezyalılar beyaz, desenli falan giyinir mesela.
Yemen, Mısır renkli.
Ama siyah olmasında bir beis yoktur.
(Başka dine mensup olanla karışmayacaksa)
Siyah olanı fahişe giyer şeklinde bir dönem bir kabul olmuş olabilir, (bilmiyorum) bu her donem geçerlidir diyemeyiz. Nitekim geçerli de degil.

Ama herrr şey bir yana,bir insan isterse deli gömleği giysin çıksın sokağa.
En fazla bu delidir benim işim olmaz dersin.
Uzak durursun.
Eğer kara çarşafı tercih eden insanlar hakkında yargılarınız varsa uzak durursunuz. Arkadaşlık etmezsiniz. Selam vermezsiniz.
Aslında kıyafet tercihleri ne kadar özgür olursa o kadar iyidir.
İnsanları daha kolay tanımak için adım olur.
Kendi adıma, bazen bir insanın ayakkabısına bakıp sınıflandırıyorum aklımda.
Genelde yanılmıyorum :)
Özgürlükse mesele, inancı için veya degil, kendini rahat hissettiği için veya canı onu giymek istediği için, yada rahibe olduğu için, yada fahişe olduğu için giysin. Ne fark eder?

yapmayin lutfen lutfen .. Benim ablam giyiyor neden dedik boyle isyiyorum diyor bayan oldugu gayette belli kotu ornekler yuzunden onyargili oldugunuzu dusunuyorum ama Allah icin fahise nedir ya.

hahahcarsaf carseb mis hahah:)) 4 dil biliyorum ama bu kadar sacmalayani gormedim :))
Bak şimdi iyi takip et sana dil öğreten hocalarının diplomayı kasaptan aldığını gösteren bir görüntü paylaşıyorum :) 4 dil biliyormuş sadece dillerin ismini biliyorsun sanırım,benle Farsça konusunda yarışacak bir üye ancak İran kökenli olmalıdır bu forumda :))

Eklentiler

• 102F729A-8249-4272-8BA1-A834124D8DB4.jpeg
    51,8 KB · Görüntüleme: 264
Hah iste bu icinde normal insan oldugunu anlayinca derin nefes aliyorum ben cogu zaman. Kapali olmak carsafli olmak anlamina gelmiyor ki. Neden acik deyince de mini etek diyor insanlar anlamiyorum.

Cok komiksiniz demek geçmiyor ha kuranda e ben arapça gramer tefsir boşuna mı yaptim

Tatlım gayet geçiyorsa işime gelmiyor desene

Çarşaf islamin bir gereği ve kuralıdır nisa ve nur sürelerinde geçiyor gaaayette açıkça izah edilir..tercih ve nefis meselesidir..

Iste dinimiz gereği öyle süslü puslu kapanmak olmuyor. Kuran da ortunmeyle ilgili de ayetler var.
Cevrem de açık olduğum için pek bir nane bilmedigimi düşünür ama neyse. Öyle yani. Renkli renkli başörtüsü tunikler bilekde pantolon giyinmeyle adabina göre kapanmış olmuyorlar ne yazikki. Neyse yine de saygı duyuyorum. Her koyun kendi bacağından asiliyor sonuçta.

Tartışmalar olmuş yine millet birbirine girmiş :) bende bikac bişey yazayim dedim konu duygularıma tercüman resmn. Kesinlikle sinirlnmenizde uzulmenizde dibine kadar haklısınız. Geldiler yerleştiler o kadar küçük bi miktara çalışmayı kabul ediyorlar ki kendi insanımıza iş kalmadı buda tabi bizim isverenlern isguzarligi. Bide üstüne saygisizliklaryla ugrasiorz. Aramıza kabul ettik bu sefer hirsizliklariyla arsizliklariyla uğraşiyrz güzelim şehirlerimizi mahvettiler. Resmen çoğu topluma büyük tehdit taciz tecavüz çoğaldı hicbisey artık eskisi gibi değil konu sahibi çok haklsn sana çok çok çok katılıyorum.

Cok guzel ifade etmissiniz ve haklisiniz.
Konunun irkcilikla alakali oldugunu sanmiyorum. Arkadasin derdini anlayan anlar. Ama kk'dan pek bir sey beklememek lazim. Bir kelimen sakiz gibi cekilir, sen kendini anlatincaya kadar konu dinden kapanir filan,.. 40 sayfanin hepsini okumadim, ama kimbilir ne taslama vardir su konuda bile. Bu konu buraya acilmaz diye dusunuyorum her ne kadar hak versem de. Burada anlasilmaz cunku.

Boşuna yapmışsınız demek ki bence gidin bir kez daha yapın. Tesettür çarşaf demek değildir. Ha referansınız ne idüğü belirsiz şeyhler falansa bilemiyorum.

öff iyi ki yazmadım konuya yoksa kesin ban yerdim.

ülkeden gitme fırsatınız varsa gidin. ben bu insanlara tahammül sınırımı çoktan aştım çözümü gitmekte buldum gidiyorum.
Niye ülke sanamı zimmetli canim senin oldugu kadar benim de ülkem ben seni kabulleniyorsam sen beni kabullenmiyorsan sıkıntı sende canim şöyle kapıları açalım sanaaaa..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…