Pembe kazak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Boyle mantikli seylere alintilanayim :KK66: yeter bana

Tarihimiz de var bu örnek.. yaşadık ve hala yaşıyoruz uğraşıyoruz. Yine yasayacagiz. Benim ceddimin aldığı toprakları hiç ama hiç hakkı olmayan gelir almak ister. Neden çünkü biz iyilik yapıyoruz aciyoruz yardım ediyoruz sözüm ona. Dinamit dosediler dinamit o kapı acilmayacakti.

turkiye bazi fahiselerde mini etek.giyer. Bu kafaya gore 100 yil.sonra yada simdi aaaa mini etek fahise kiyafetiymis derlerde hemen saldirirsiniz demi.. İnsani kiyafetle yargilayan bu kadar haddini asan fahise kiyafeti diyecek kadar kuculen insanciklarSiniz

e öyleymiş. tarihi değiştirecek halim yok ya:KK66:
diğer kadınlardan ayrılsınlar diye onlara kara çarşaf giydirirlermiş kökeni bu.
islamiyetten çok önce yani.
islami bir kıyafet değil yani.
hani islam emretmiş giyiliyor bir durumu yok.

insanlığıma gelince hakaret etmeden bildiklerimi yazabilecek kadar işte. sizde benim gibi insancık olabilecekseniz alıntılayabilirsiniz devam edebiliriz yok değilseniz daha alıntı yapmayın lütfen..

Endişeniz gerçekten çok uçuk. Türkiye dışında birçok ülkede Arap mülteciler var, oralarda da Arapça tabelalar var ama kimsenin böyle bir endişesi yok. Daha geçen gün İngiltere'de Suriyeliler için aşevi haberini gördüm. Birçok milletten insan orada gönüllü çalışıyor ve bağış yapıyordu. Önyargısız biçimde. Biz neden bu kadar endişeliyiz anlamıyorum. Evet kültür farkı var ama biz o kadar köksüz sapsız bir millet miyiz ki 5-10 senede Arap'ların içinde eriyelim. Yüzyıllar boyu nasıl yaşamaya başardıysak yine başarabiliriz. Üstelik biz de millet olarak o kadar tertemiz süper falan da değiliz.
Bahsettiginiz ulkelerde kanunlar acik ve net herkese esit mesafede uygulaniyor. Bizde oyle degil ne yazik ki. Benim endisem o. Ben de İngilterede yasasam ben de endise etmezdim acaba resmi dil degisir mi diye. Ama guzel ulkemde endiseleniyorum. Uzuluyorum. Gelecegime ve cocuklarima uzuluyorum.

Konu sahibinin haklı olduğu en ufak nokta dahi yok mu yani neden bu kadar savunuluyo suriyeliler anlamadım

Bütün suriyelilerin kötü olmadığını hepimiz biliyoruz aralarında kötü olanlar eleştiriliyo zaten ve tabiki türkçe öğrenmek zorundalar kaç yıldır buradalar eğitim iş hayatı için bir zahmet öğrenilsin oldu olucak biz arapça öğrenelim onları rahat ettirelim :)

Sırf suriyelileri savunucam diye taciz eden kötü bakan adamları savunuyosunuz bence bu konuda kimse işinde gücünde iyi niyetli adamı eleştirmiyo

Kötüye kötü denilmesi de gerekli zaten sırf suriyeli aman savaştan kaçtı diye diye susup oturamaz kimse eğer kötü bişey yapıyosa eleştiririz Almanya da yaşayan ve suç işleyen bir türkü sırf türk diye savunmam yaşadığı ülkenin kanununa kültürüne uymak zorunda dilini de öğrenicek oraya da ayak uydurucak normal olanı budur

Kontrolsüz bir şekilde alındı suriyeliler ülkemize böyle olacağı zaten belliydi o yüzden pek şaşırmıyorum ben bu duruma
Suriye savunucularına al evine birkaç tanesine bak desen arkasına bakmadan kaçar, ama olay genele yayıldığında kalsın yeaaa onlar muhtaç insanlar :KK70:

osmanlida herkes carsaf giydigi icun fahiselr kendini belli etmek icin renklisini giyerdi .. Oyle kafadan uydurmak kolay! Hadi iranda devrim.yapinda gorelim .. Kendini belli etmek.isteyen bir yolunu bulur simdi de fahiselr mini etek.giyiyor aman.kimse mini giymsin demi boyle akla tukureyim
Ay biz kendi aramizda bu seriat gelcek sarsaf giycez espirileri yaparken ben pembe carsaf giyerim diyodum :KK1: renkli carsaf neymis oyle:ruh:

Tarihimiz de var bu örnek.. yaşadık ve hala yaşıyoruz uğraşıyoruz. Yine yasayacagiz. Benim ceddimin aldığı toprakları hiç ama hiç hakkı olmayan gelir almak ister. Neden çünkü biz iyilik yapıyoruz aciyoruz yardım ediyoruz sözüm ona. Dinamit dosediler dinamit o kapı acilmayacakti.
Anayurt Orta Asyadan beridir kaziklana kaziklana gelmisiz. Bize de yazik yahu. Herkes uzerimize oynuyor.

osmanlida herkes carsaf giydigi icun fahiselr kendini belli etmek icin renklisini giyerdi .. Oyle kafadan uydurmak kolay! Hadi iranda devrim.yapinda gorelim .. Kendini belli etmek.isteyen bir yolunu bulur simdi de fahiselr mini etek.giyiyor aman.kimse mini giymsin demi boyle akla tukureyim

haddiniz dahilinde konuşun .
araştırın bilmiyorsanız öğrenin.
ben kökenini yazdım.

Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne,
acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne!
Çarşafa fah.şe kıyafeti diyen rezile ithafen Mehmet Akif Ersoy'dan alıntıdır.
ben mehmet akıf ersoyu cok severım safahatıda ezbere bılırım
fakat rahmetlı ersoyun bahsettıgı ortu kara carsaf degıl...

haddiniz dahilinde konuşun .
araştırın bilmiyorsanız öğrenin.
ben kökenini yazdım.
once siz haddinizi bilin bence.bende cevabinizi verdim emin olun sizden daha cok vakifim. Tevratta oyle yaziyormus yahudi.eliyle yazilan tevratta ne oluyor! Siz nasil insanlarin degeri.icin fahise kiyafeti dersiniz biraz dilinizi tutun

Bahsettiginiz ulkelerde kanunlar acik ve net herkese esit mesafede uygulaniyor. Bizde oyle degil ne yazik ki. Benim endisem o. Ben de İngilterede yasasam ben de endise etmezdim acaba resmi dil degisir mi diye. Ama guzel ulkemde endiseleniyorum. Uzuluyorum. Gelecegime ve cocuklarima uzuluyorum.
Haklısınız, İngiltere başka ülkelerin resmi dilini değiştirir genelde. O ülkenin vatandaşı olsam hiçbir kaygım olmazdı benim de. Ama napalım biz de bu topraklarda yaşıyoruz. Elimizdekinin kıymetini bilelim en azından. Üniversitedeyken Suriyeli öğrencilere türkçe dersi veren arkadaşlarım vardı. Onlar Türkçe öğreniyorlar ki bu şartlarda öğrenmek de zorundalar. O yüzden endişeniz yersiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X