Pembe düşler renk değiştiriyor

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
Pembe düşler renk değiştiriyor

Duyduklarımı hiç bıkmadan yazacağım hele ki yanlış yapan erkek annelerini.
Bunlar bana ders olmuştu onlar gibi olmamak için dualar ederdim “ Allah’ım şaşırtma bizi “ diye

Kızımın ilkokuldan sıra ve sınıf arkadaşlarıydılar. Lise sonda iyice kaynaşmışlar, herkesin onayladığı temiz, saf, ilişkileri vardı kız ve erkeğin. Öğretmenler, tanıyanlar bizler de onaylardık. İnşallah böyle gider de mutlu olurlar derdik.

Pembe düşlermiş meğer. Sonraları hepsinin yolları ayrıldı, kızımın anlattıklarını dinleyip üzülmüştüm. Yıllar sonra kızın annesiyle karşılaşana kadar, daha da üzüleceğimi bilmeden....

Sarıldık öpüştük lâf lâfı açtı, parkta banklara oturduk ...Anlatıyor o eski günleri bu günmüş gibi, sinir ve heyecanla......

Erkek annesi “ Olmaz asla olmaz “diye tutturmuş. Çok varlıklı ya, herkesin onları parası için seveceklerini sananlardan. Kimseleri dinlememiş, aileyi tanımak bile istememiş. O kadar kötü konuşmuş ki, kız tarafı haber yollamış

“ Böyle annesi olan birine verilecek kızımız yok zaten “... Diye bitirmişler

Oğul o kadar üzülmüş ki annesine inat, önce bir Rus kızla evlenmiş. Kız bezmiş kayınvalideden her şeyi bırakıp Rusya’ya kaçmış. Bir kez daha kendi istediği bir Türk kızı ile evlenmiş, olmamış olamamış.

Şimdi çalışmayan, avare, hazır para yiyen, çok içen biri olarak anneyle yaşıyormuş.

“ Kızın ne oldu “ dedim “ O iyi bir evlilik yaptı, bir kızı var. Arada dertleşiyoruz, galiba kızım da onu hiç unutmamış. O kadar üzücü ki anlattıklarından anlıyorum Yeşilim “ diyor

Ne acı, bir annenin hırsları nelere, ne hatalara sebep oluyor yazık çok yazık.

Pembe düşler asla pembe kalmıyor, zaman içinde hiç sevmediğimiz her hangi bir renge dönüşüveriyor.

Yeşilimin anılarından gözlemleri

Inşallah allah hepimizi iyilerle iyi düşünenlerle karşilaştirir

bu pembe düşleri , izlenimlerime göre, genelde hırslı aileler karartıyor çocuklarına iyilk yaptıklarını düşünerek. oysa en büyük kötlüğü yapıyorlar. kaydirigubbakcemile

bu pembe düşleri , izlenimlerime göre, genelde hırslı aileler karartıyor çocuklarına iyilk yaptıklarını düşünerek. oysa en büyük kötlüğü yapıyorlar. kaydirigubbakcemile

yazdıklarına aynen katılıyorum

insanların en kötü huyu hırstır keşke söküp atabilsek

hırsı olanın o hislerini atması zor galiba teh

Inşallah allah hepimizi iyilerle iyi düşünenlerle karşilaştirir

amin egem amin

herşeyin hayırlısı olsun..
herkese ve bana da tabi pembe düşler olsun...
sevgilerimle...

Annelerin ellerindeki dünyanın en muhteşem en güzel hamurundan bir evlat yetiştirmek,o hamura şekil verirkende birazda sıkmadan kendi haline bırakmak gerekir..
Erkek Anneleri bazen olayı cidden abartıyorlar.

Gelin adayı bir anda rakip durumuna düşüyor:)
Hatta kendi kelime dağarcığında lakap takıyor ( Cadı,Çingene,yaratık gibi)
Kız kısa boylu ise cüce uzuzn boylu ise deve:))

Bu böyle uzayıp gidiyor işte....Olanda oğluna oluyor iki arada bir derede kalıp sağlıklı bir evlilik yapamıyor ne yazıkki...

Ve bunu yapanlar yine bizim gibi dişi yeri geldiğinde erkekleri yerin dibine sokan ama kendi oğlunu bu çemberin dışında tutan , kendi kızlarına gelince en hayırlısını arayan ....

Ne yazık ki dünya döndükçe bu kısır dögü de devam edecek :KK43:

Kayınvalideler lakap takınca gelinlerde onlara takıyor... içinden de olsa takıyor işte
Her anne değilse bile, bir çoğu evet çocuklarına bu kötülükleri anneler yapıyor katılıyorum.
Hele kızını kayıran anneler ah! ah!

ablacım çok doğru şeyler söylemişsin...
o iki insan adına çok üzüldüm, acaba oglanın annesi eserini görünce hiç mi vicdanı sızlamıyor, hiç mi üzülmüyor?
eee ne demişler;
kimsenin ahı kimsede kalmıyor...

Çok güzel bir paylaşım olmuş...
Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın.
Zavallı kızcağız ve oğlan, bir annenin hırsı yüzünden... :1no2:

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste ....
Annenin, küçük oğlunun hanımı ile de arası iyi değil, kız fettan çıktı kayınvalideyi eziyor, olanları bildiği için ........eeee yaşlandı gücüde kalmadı eskisi gibi sus pus oturuyor, diğer çalışmayan oğlu ile.
Merak edenlere :):):)

X