Kekler - Pastalar Pembe düsler pastam (resimli)

gullerdiyari

hayat beni nden yoruyosun
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
3.315
1
Bu pastanin adini ben uydurdum yas pastalarda fazla iyi deyilim ama deneye deneye ögrenecegim insallah.
bu aralar birkac kez yaptim umarim sizlerde begenirsiniz arkadaslarim.

Bu seker hamurunu you_know arkadasimizin tarifiyle yaptim gercekten güzel oldu aslinda sade lokumla yapmis arkadasimiz evde sade lokum kalmamis bende gül lokumu kullandim onun icin rengi pembe. gida boyasida kullanmaya gerk olmadi.
5 adet lokumu elimizle güzelce yogurarak hamur haline getirelim ve pudara sekerini yavas yavas ekleyelim en sonda nisastamizida yavas yavas yedirerek hamur haline gelecek sekilde yoguralim.
elimize kücük bir parca alarak elimizle bastirarak kücük ince bir sekile getirip kivirarak gül seklini verelim pastamizin üzerini zevkinize göre süsleyin.

1 adet hazir pastaban
500 gr kremsanti
150 gr bögürtlen arzuya göre baska meyvede kullanabilirsiniz.
seker inciler süslemek icin.
seker hamuru icin:
5 adet lokum
2 y.k pudra sekeri
2 y.k nisasta

Öncelikle kremsantimizi önceden mikserle cirpalim ve buz dolabina koyalim biraz beklesin.
Daha sonra hazir pastabanimizin bir katini alip düz bir pasta tabagina alalim kremsantinin yarisina yakin bir kismini kekin üzerine düzgünce yayalim.
ve bögürtlenlerimizi üzerine siralayalim ben buzlukta dondurulmus bögürtlen kullandim.
Bu islemden sonra pastabanin ikinci katinida bögürtlenlerin üzerine koyalim ve kremsantinin kalanini üzerine ve kenarlarina düzgünce sürelim.
yaptigimiz güllerlede süsledikten sonra seker incilerle süsleyelim.
afiyet olsun arkadaslar.

resimler birazdan geliyor.

buda daha sonra yaptigim deyisik bir süsleme ile daha sade oldu incileri koyduktn sonra resim cekmeyi umutmusum.

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

voooooww.süperr görünüyorlar canım çekti olsada yesek şimdikcokacimcoook ellerine sağlık.deniycem inşallah

canım benimm gercekten tarifim işe yaramış çok guzel olmus ya ben sade lokumla yapıodum hep gıda boyası kullandıgım için ama artık gül lokumuyla yapcam daha saglıklı ellerine saglık cnm benim

canım benimm gercekten tarifim işe yaramış çok guzel olmus ya ben sade lokumla yapıodum hep gıda boyası kullandıgım için ama artık gül lokumuyla yapcam daha saglıklı ellerine saglık cnm benim

begenmene sevindim canim ayrica bende bu güzel tarifi bizlerle paylastigin icin tesekkür ederimopuyorumnanaktan
simdiye kadar seker hamuru yapamiyordum biz yurdisinda yasadigimiz icin hayvansal yag bulunan ürünleri almiyoruz seker hamuru yapilan ürünlerdede hayvansal yag oluyor ama sayende bende böyle seyler yapma imkanim oldu ilk deneme biraz kötü oldu ama zamanla daha iyi olur insallahopuyorumnanaktana.s.

pasta konusunda ıyı deĞılım yazmıŞsın bıtnm..ıyı olsan neler yapardın bılemıyorum..harıka gÖrÜnÜyor..ellerıne emeklerıne,gÜzel Ötesı yÜreĞıne saĞlık gÜlÜm..allaha emanetsın..

cok tesekkür ederim pinarim o senin güzel bakisindan güzel bakan güzel görürmüsopuyorumnanaktan
bugüne pek fazla yas pasta yapmadim yani süslemesini beceremem diye bu aralar deniyorum bakalim:kedi:

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile

ellerine sağlık canım
çok şık bir pasta olmuşş
ayrıca da her konuda ne kadar marifetli olduğunu da biliyoruzzz
maşallahhhhhhhh

ellerine sağlık canım
çok şık bir pasta olmuşş
ayrıca da her konuda ne kadar marifetli olduğunu da biliyoruzzz
maşallahhhhhhhh

cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan
begenmene sevindim canimŞeniz
her elin mahareti ayri olur canim seninde ne kadar maharetli oldugunu biliyorumolumunekankayizsmile

cok güzellllllll beyaz pembe bayıldımm
ellerine saglık
boshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…