Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba, geçmiş olsun. Yumurtalık kanserinin belirtileri karın ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, adet kanamasının düzensiz olması gibi yumurtalık kanserine özgü olmayan yani birçok hastalıkta da görülebilecek şikayetler olabiliyor. Hatta özellikle erken evreler de hiçbir şikayet olmayabiliyor. Benim hiçbir şikayetim yokken böbrek taşı sebebiyle çektirdiğim ultrasonda kist görülmüş,kadın doğum doktoruna yönlendirilmiştim. Gittiğim kadın doğum doktoruna ailemde çok kanser öyküsü olduğu için ısrarla kanser olma ihtimali var mı diye sormuştum. Çok net bir şekilde kesinlikle kanser olmadığını söylemişti. Araya pandemi girince doktor kontrolünü de aksattım. Yaklaşık 7,8 ay sonra karın ağrısı atakları başladı. ilk gün kıvrandırıcı şekilde olup ertesi gün hafifliyordu.Ateş de eşlik ediyordu. Pelvis bölgesinde sıvı birikmesi başka hangi nedenlerden kaynaklanır bilgim yok maalesef. Umarım önemsiz bir sebeptendir.Sizin ne gibi şikayetleriniz var?Tümör markerlarına ( ca 125 vs) batırdınız mı? Doktorunuz yumurtalık kanserinden şüphelendiyse bir jinekolog onkoloğa da muayene olabilirsiniz.
Teşekkür ederimİyi haberler dilerim. Tekrar geçmiş olsun
MerhabaMerhaba, geçmiş olsun. Yumurtalık kanserinin belirtileri karın ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, adet kanamasının düzensiz olması gibi yumurtalık kanserine özgü olmayan yani birçok hastalıkta da görülebilecek şikayetler olabiliyor. Hatta özellikle erken evreler de hiçbir şikayet olmayabiliyor. Benim hiçbir şikayetim yokken böbrek taşı sebebiyle çektirdiğim ultrasonda kist görülmüş,kadın doğum doktoruna yönlendirilmiştim. Gittiğim kadın doğum doktoruna ailemde çok kanser öyküsü olduğu için ısrarla kanser olma ihtimali var mı diye sormuştum. Çok net bir şekilde kesinlikle kanser olmadığını söylemişti. Araya pandemi girince doktor kontrolünü de aksattım. Yaklaşık 7,8 ay sonra karın ağrısı atakları başladı. ilk gün kıvrandırıcı şekilde olup ertesi gün hafifliyordu.Ateş de eşlik ediyordu. Pelvis bölgesinde sıvı birikmesi başka hangi nedenlerden kaynaklanır bilgim yok maalesef. Umarım önemsiz bir sebeptendir.Sizin ne gibi şikayetleriniz var?Tümör markerlarına ( ca 125 vs) batırdınız mı? Doktorunuz yumurtalık kanserinden şüphelendiyse bir jinekolog onkoloğa da muayene olabilirsiniz.
Merhaba he4= 50.70 ....ca125. = 21.20 çıktı ...roma risk 14.54 çıktı. Kistim var 3.5 cm 48 yaşındayım menapoz başlangıcı dediler. Kanserle ilgili bir durum var midir acaba riskli mıdır. Kanamaları geçtiğimiz 2 ay düzensiz ve yoğundu parça parça geliyordu bu ay düzeldi. Endometrium biyopsi yapılacakti aramadilar bende baska bir devlet hastanesine gittim bu arada smear temiz çıktı renkli dopler temiz kan tahlillerim temiz çıktı. Hatta ca 125 bile daha düşük çıktı. Sadece orası arastirma hastanesi olmadığı için roma risk degeri olcemediler he4 ile ca125 yani . Kanamalar durdu hatta menapoz dolayısıyla olmuyorum. Hic şikayetim yok. Ama aklımda o risk değerlendirmesi kaldı. Önümüzdeki ay tekrar gidicen hen risk değerlendirmesi yaptırılan hem de kistlere baktiricam . Kistlerim iyi huylu. Ama içimde hep bir endişe varMerhaba, geçmiş olsun. Yumurtalık kanserinin belirtileri karın ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, adet kanamasının düzensiz olması gibi yumurtalık kanserine özgü olmayan yani birçok hastalıkta da görülebilecek şikayetler olabiliyor. Hatta özellikle erken evreler de hiçbir şikayet olmayabiliyor. Benim hiçbir şikayetim yokken böbrek taşı sebebiyle çektirdiğim ultrasonda kist görülmüş,kadın doğum doktoruna yönlendirilmiştim. Gittiğim kadın doğum doktoruna ailemde çok kanser öyküsü olduğu için ısrarla kanser olma ihtimali var mı diye sormuştum. Çok net bir şekilde kesinlikle kanser olmadığını söylemişti. Araya pandemi girince doktor kontrolünü de aksattım. Yaklaşık 7,8 ay sonra karın ağrısı atakları başladı. ilk gün kıvrandırıcı şekilde olup ertesi gün hafifliyordu.Ateş de eşlik ediyordu. Pelvis bölgesinde sıvı birikmesi başka hangi nedenlerden kaynaklanır bilgim yok maalesef. Umarım önemsiz bir sebeptendir.Sizin ne gibi şikayetleriniz var?Tümör markerlarına ( ca 125 vs) batırdınız mı? Doktorunuz yumurtalık kanserinden şüphelendiyse bir jinekolog onkoloğa da muayene olabilirsiniz.
Ben kadın doğuma gebelik düşündüğüm için gittim sıvı birikmiş dediler sürekli ultrasona koydular sıvı var görünüyor en son yumurtalık kanseri şüphesi ile emar istendi ne olduğunu anlamadılar ultrason ile emara kalçamda protez olduğu için görüntü alamadılar tomografi girdim sonuç bekliyorum 10 gün kaldı bendende kanları aldı ca 125 10 çıktı temiz dedi ama bakalım kasık ağrılarım çok şiddetli oluyor du arada ama bunun mu nedemi bilmiyorumMerhaba
Merhaba he4= 50.70 ....ca125. = 21.20 çıktı ...roma risk 14.54 çıktı. Kistim var 3.5 cm 48 yaşındayım menapoz başlangıcı dediler. Kanserle ilgili bir durum var midir acaba riskli mıdır. Kanamaları geçtiğimiz 2 ay düzensiz ve yoğundu parça parça geliyordu bu ay düzeldi. Endometrium biyopsi yapılacakti aramadilar bende baska bir devlet hastanesine gittim bu arada smear temiz çıktı renkli dopler temiz kan tahlillerim temiz çıktı. Hatta ca 125 bile daha düşük çıktı. Sadece orası arastirma hastanesi olmadığı için roma risk degeri olcemediler he4 ile ca125 yani . Kanamalar durdu hatta menapoz dolayısıyla olmuyorum. Hic şikayetim yok. Ama aklımda o risk değerlendirmesi kaldı. Önümüzdeki ay tekrar gidicen hen risk değerlendirmesi yaptırılan hem de kistlere baktiricam . Kistlerim iyi huylu. Ama içimde hep bir endişe var
Umarım kötü bisey cıkmaz bu devlet hastaneleri çok sallıyor hepsi. Birbirine yönlendiriyor. Otellere de güvenemiyorum para almak için yapıyorlar herseyi. Hakkımızda hayirlisiBen kadın doğuma gebelik düşündüğüm için gittim sıvı birikmiş dediler sürekli ultrasona koydular sıvı var görünüyor en son yumurtalık kanseri şüphesi ile emar istendi ne olduğunu anlamadılar ultrason ile emara kalçamda protez olduğu için görüntü alamadılar tomografi girdim sonuç bekliyorum 10 gün kaldı bendende kanları aldı ca 125 10 çıktı temiz dedi ama bakalım kasık ağrılarım çok şiddetli oluyor du arada ama bunun mu nedemi bilmiy
Ameliyat neden yaptılar pekiMerhaba benim de ca 125 değerim baya yüksek çıkmıştı ve ultrasonda sivi birikmesi görüldü. Sonrasında kanser şüphesiyle mr çekildim mr da şüpheli çıktı apar topar onkolog buldum ve onkolog bakar bakmaz bu kanser değil dedi ultrasonda ama ameliyat olmam gerekiyordu oldum ve gerçekten temiz çıktı. Endometriozis hastasıyım belki sizin de öyledir
Yumurtaliklarimda kistler vardı, endometriozis odaklarım vardı organlarımda. Sıvı birikmesi yapan da bunlarmışAmeliyat neden yaptılar peki
Geçmiş olsun o nasıl oluyor bana da biopsi yapılacaktı aslinda ama bu türlü aramadilar benim kanamalarım kesildi zatenMerhaba benim de ca 125 değerim baya yüksek çıkmıştı ve ultrasonda sivi birikmesi görüldü. Sonrasında kanser şüphesiyle mr çekildim mr da şüpheli çıktı apar topar onkolog buldum ve onkolog bakar bakmaz bu kanser değil dedi ultrasonda ama ameliyat olmam gerekiyordu oldum ve gerçekten temiz çıktı. Endometriozis hastasıyım belki sizin de öyledir
Geçmiş olsun. Sağlık konularında herhangi bir bilgim ya da eğitimim yok. Sadece kendi yaşadıklarımı ve benzer tanı almış arkadaşlarımın yaşadıklarını biliyorum.Ama kan testlerinizin iyi çıkması çok iyi bence. Kanser durumunda büyük olasılıkla o değerler yükseliyor diye biliyorum.Benim de yükselmişti. Hatta 3000leri bulanları da gördüm. Kistiniz de pek büyük değil. Benim 10 cm di. Hiçbir zaman ihmal etmemek lazım her kadın kontrollerini yaptırmalı ama gereksiz endişelerden de uzak durulmalı. Çünkü endişe etmek insanı çok yıpratıyor.Merhaba
Merhaba he4= 50.70 ....ca125. = 21.20 çıktı ...roma risk 14.54 çıktı. Kistim var 3.5 cm 48 yaşındayım menapoz başlangıcı dediler. Kanserle ilgili bir durum var midir acaba riskli mıdır. Kanamaları geçtiğimiz 2 ay düzensiz ve yoğundu parça parça geliyordu bu ay düzeldi. Endometrium biyopsi yapılacakti aramadilar bende baska bir devlet hastanesine gittim bu arada smear temiz çıktı renkli dopler temiz kan tahlillerim temiz çıktı. Hatta ca 125 bile daha düşük çıktı. Sadece orası arastirma hastanesi olmadığı için roma risk degeri olcemediler he4 ile ca125 yani . Kanamalar durdu hatta menapoz dolayısıyla olmuyorum. Hic şikayetim yok. Ama aklımda o risk değerlendirmesi kaldı. Önümüzdeki ay tekrar gidicen hen risk değerlendirmesi yaptırılan hem de kistlere baktiricam . Kistlerim iyi huylu. Ama içimde hep bir endişe var
Cok teşekkürler yorumunuz için tekrar gideceğim arastirma hastanesineGeçmiş olsun. Sağlık konularında herhangi bir bilgim ya da eğitimim yok. Sadece kendi yaşadıklarımı ve benzer tanı almış arkadaşlarımın yaşadıklarını biliyorum.Ama kan testlerinizin iyi çıkması çok iyi bence. Kanser durumunda büyük olasılıkla o değerler yükseliyor diye biliyorum.Benim de yükselmişti. Hatta 3000leri bulanları da gördüm. Kistiniz de pek büyük değil. Benim 10 cm di. Hiçbir zaman ihmal etmemek lazım her kadın kontrollerini yaptırmalı ama gereksiz endişelerden de uzak durulmalı. Çünkü endişe etmek insanı çok yıpratıyor.
Merhaba, Ca 125 değeriniz kaç çıkmıştı? Benim de çok yüksek çıktı 246 değerinde ve doktorum hemen MR istedi cuma günü MR a gireceğim ama çok korkuyorumMerhaba benim de ca 125 değerim baya yüksek çıkmıştı ve ultrasonda sivi birikmesi görüldü. Sonrasında kanser şüphesiyle mr çekildim mr da şüpheli çıktı apar topar onkolog buldum ve onkolog bakar bakmaz bu kanser değil dedi ultrasonda ama ameliyat olmam gerekiyordu oldum ve gerçekten temiz çıktı. Endometriozis hastasıyım belki sizin de öyledir
Merhaba, Ca 124 değeriniz kaç çıkmıştıMerhaba benim de ca 125 değerim baya yüksek çıkmıştı ve ultrasonda sivi birikmesi görüldü. Sonrasında kanser şüphesiyle mr çekildim mr da şüpheli çıktı apar topar onkolog buldum ve onkolog bakar bakmaz bu kanser değil dedi ultrasonda ama ameliyat olmam gerekiyordu oldum ve gerçekten temiz çıktı. Endometriozis hastasıyım belki sizin de öyledir