Bebek Beslenmesi pekmezli bebe bisküwisi yapan arkadaşıımmm!nerdesin??

• Konu Sahibi Konu Sahibi KBY
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

KBY

Yupukçuk böceğimmm
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2009
148
3
96
İstanbul
arkadaşlar geçtiğimiz haftalarda pekmezli bebe bisküwisi yapan bi arkadaşımız wardı resimli yayınlamıştı yaptığı bisküwiyi.kimin yaptığını hatırlamıyorum.ben onu yaptım ama benim ki çok sert olmadı.tarifi 10 tepeleme yemek kaşığı un,100 gr tereyağı,2 yumurta sarısı(beyazı allerji yaptığı için),1 çay bardağı pekmez we wanilyaydı.tarifi doğru almışım di mi?eksikmi acaba?170 derece de 15 dakika pişirilecekti.acaba malzemeleri eksik mi aldım not alırken.biraz yumuşak oldu sert bisküwi gibi olmadı.ya da doğru yaptım da öyle mi olması gerekiyodu?arkadaşım benii buull:)

wanilya diğer arkadaşınkinde wardı ama ben koymadım.bebeğe belki zararı olur diye.şu an içinde yoğurt olan bi tarif wermiş rumuzu Cennetbahçemıremim olan arkadaşım.onunkini deniyorum fırında pişiyo bakalım bu nasıl olucak?artık bebeğimin herşeyini ben yapmak istiyorum suni bişey wermek istemiyorum.hazır bebe bisküwisi kullanıyodum şimdi onu da bırakıcam.bi tutturiiiim şu bisküwileri:)

100 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 14-15 tepeleme yemek kaşığı un
- Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı:
Tüm malzemeler karıştırılır un az gelirse biraz daha eklenebilir. Elle yuvarlayarak veya merdane ile açıp kalıpla istenen şekil verilir. Sert olmaması için çok ince olmaması gerekiyor. 170 dereceye ayarlanmış fırında 15 dk çok kızartmadan pişirilir

bende o topiği okuyup tarifi kopyalamıştım. kendi tarifinle karşılaştır bakalım canım. eksiğin var mı? galiba sen unu daha az katmışsın. acaba farklı topiklerden mi kopyaladık ki. bayağı farklı tariflerimiz. ben denemedim daha o yüzden nasıl olur bilemiycem. bir de böyle dene bakalım belki daha güzel olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…