• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi pekmez ve peynir

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

frezyalar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2010
280
3
0
İstanbul
dr.um kahvaltı da pekmez peynir ve ekmeiçi(yada 3 tane bebe bisküvisi)ni karıştırıp vermemi söyledi. ama peynirin pekmezdeki demiri bağladığını duydum.bilginiz var mı ?

Bende öyle biliyordum ama geçen tv de çocuk doktoru peynir ve yoğurdun mayalandığında değişime uğradığını falan gibi birşeyler söyledi tam hatırlamıyorum ama süt gibi demir emilimine engel olmadığını söylemişti

benim dr da karıştırıp ver bişey olmaz dedi kadının kendi çocuğu da var ben dr ma güveniyorum bence sen de güven:)

cnm ben de okudum internette verilmezmiş die dr a sordum dr da ver bişi olmaz dedi ben de veriyorum dr sonuçta...
bu internet hem iyi hem kötü her şeyi ince ayrıntısına kadar yazıyor kafamızı karıştırıyor.

ben de peynir ve yoğurtla veriyorum,
doktorumuz bu iki ürünle verebilirsin dedii,
bence sorun yok..

ben ksik mamasina pekmez karistirip veriyorum, ya peynir bebegin bogazina takilmiyor mu benimki daha sert lokmalari yiyemiyor

5 ay daha küçük fakat labne peyniri kullanabilirsiniz..
o iyice eriyor..

benim kızım kahvaltıyı hiç sevmedi daha yeni yeni birşeyler yiyiyor.Karıştırıp kahvaltı hazırladığımda zaten bir kaşık bile yemiyor.ben pekmezini sütüne karıştırıp gece veriyorum

bende kahvaltıda pekmezli su veriyorum çay yerine:))bende yumurtayla peynirin birlikte verilmiyceğini okumuştum

yoğurt ve süt demiri bağlıyormuş, daha doğrusu süt ve süt ürünleri... Peynir de buna dahildir bence. Yoğurt da mayalı , peynir de... Yoğurt bağlıyorsa, peynir de bağlar...

benim oğlum kaşık mamalı,ya da pekmezli kahvaltıları sevmedi..öğürdü resmen....ben de ne yapayım diye düşünürken tarhana çorbasını çok seviyordu ben de sabahları tarhana çorbası yapıyorum yumurta ve peyniri onun içine katıyorum....gayet güzel yiyor...pekmezi de ilaç gibi her gün 1 şeker kaşığı veriyorum:)

aslında bende bu pekmez konusuna takılıyorum nezamandır, bende kahvaltı hazırlarken devam sütü koyuyorum 2 ölçek, bebe bisküvisi, tereyağ, ceviz, yumurta sarısı, peynir bide pekmez katıyorum ama peynirle dönüşümlü olarak katıyorum pekmezi, bende acaba devam sütü pekmezi bağlıyormu diye takılıyordum sonuçta süt demiri bağlıyor acaba bir bilen varmı ?

Bence emilimini azaltıyordur sonuçta tamamen yok edecek hali yok, süt epey etkiliyor diye bliyorumda peynir ve yoğurtta bu kadar takmamak lazım, en güzeli pekmezi sabah kalktıklarında aç karnına bir kaşık vernek. Demir vitamini aç karnına alındığında daha etkili. Üstelik tatlı olduğundan sabah alındığında bebeğe enerji verir.

bnde tam tersi pekmezin demirden ziyade kalsiyum yönünden de zengin olduğunu duydum... o sebeple werilebilirmiş

bende pekmezi meyvesne karıştırıp veriyorum sabahlarıda yumurta peynir ceviiz biskvi süt yda ıhlamrla karıştırıp veriyorum

ben meyve suyuyla beraber yada karıştırıp veriyorum içine portakal da koyuyorum meyve suyunun c vitamini demir emilimini artırır çünkü peynirini umurtassını falan 2 saat sonra falan veriyorum benim içime sinmiyo demiri bağlar diye düşünüyorum ben.

süt ve süt ürünleriyle pekmezi aynı anda vermiyorum çünkü demir emilimini süt ürünleri azaltıyormuş.nasıl ki hamileliğimizde demir hapını süt ürünleriyle aynı zamanda kullanmayın deniliyorsa bu da aynı sonuçta.

Back