• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pekmez iiçiren varmı

kiss mee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2008
52
0
86
38
Adana
ya benim kızım 7 aylık yeni girdi ve grip oldu bende gribim zaten pekmezi dulandırıp içirmeyi düşünüyorum acaba bi zararı olurmu bileniniz varmı ya

ben kahvaltısına hergün koyuyordum 6 aylıktan itibaren hatta arada bir yoğudunada tatlandırsın diye koyabilirsiniz....sakıncası yok....

sabah kahvaltısında ve yogurdunda rahatlıkla yedırıyorum 6 aylıktan berı
bazende sutune bıberonun ıcıne katıyorum gecelerı verıyorum
havalar serınlemeye basladıgında
rahatlıkla verebılırsın canım
en guzel zaman hem 7 aylık hem havalar sogudu
damak tadı tam olusmadan ne verırsen oyle gıder yeme sorunu yasamazsın

sabah kahvaltısında ve yogurdunda rahatlıkla yedırıyorum 6 aylıktan berı
bazende sutune bıberonun ıcıne katıyorum gecelerı verıyorum
havalar serınlemeye basladıgında
rahatlıkla verebılırsın canım
en guzel zaman hem 7 aylık hem havalar sogudu
damak tadı tam olusmadan ne verırsen oyle gıder yeme sorunu yasamazsın

süte ve yoğurda katılmasını istemiyorlar doktorlar.çünkü birbirine karıştırıldığında nötürleniyormuş besin değerleri.ayrı ayrı vermek gerekiyormuş.bende yoğurdu yemiyor diye katıyordum.dr sordum onun hiçbir faydası kalmıyor dedi.

bende kahvaltıdan sonra 1 tatlı kaşığı veriyorum..köyümüzden hakiki üzüm pekmezi getirttim..kızım bayıla bayıla içiyor...

verebılırsın tabıkıde pekmez ıyıdır kan yapar sulandırıptta verebılırsın sıcak sıcak ıı gelır

süte ve yogurda pekmez karıştırmayın arkadaşlar kalsiyum demir birbirini etkiisiz hale getiriyo.yani hiç bi faydası yok su içse daha iyi yani en azından mineral alır ama yogurtlu sütlü pakmezde hiç bişey yok boşuna içmiş oluyo.

süte ve yogurda pekmez karıştırmayın arkadaşlar kalsiyum demir birbirini etkiisiz hale getiriyo.yani hiç bi faydası yok su içse daha iyi yani en azından mineral alır ama yogurtlu sütlü pakmezde hiç bişey yok boşuna içmiş oluyo.

bi hemşire olarak kalsiyumla demir birbirini nasıl etkisiz hale getirebilir arkadaşım???
süt ve ürünleri demir emilimini engeller onun için süt yada yoğurtla alınan pekmezdeki demiri vücut alamaz ama pekmezin içindeki kalsiyum sütten bile fazladır bu şekilde alındığında kalsiyumdan yararlanmış olunur.

Back