- 14 Temmuz 2011
- 2.915
- 10.009
- 408
- 39
Entrogermina veya kefir kullanın.Bir aylik ramazandan ve oructan sonra yine eski düzenimize adapte olmaya çalışıyoruz.ozellikle bu ramazanda benim gibi sıkıntıları olan var mi bilmiyorum.normalde herseyi öğüten bir sindirim sistemim var.fakat bu ramazanda sahurda bir kere yulaf yogurt karışımı yedim ishal oldum.kestim duzelir gibi oldum.sonra adim adim ishalim artmaya başladı.sahurda yeşil sogan yiyince mesela.onu da kestim bugün bayram ve ben ara ara ishal oluyorum.bir sıkıntı var cozemiyorum.bunyem neyi atiyor.yada bu ramazan benim gibi sıkıntıları olan oldu mu?çok buyuk karin ağrım yok fazlasi ile gazim oluyor.bir besine alerji mi gelistirdim bilemiyorum.
Bir kere bir ilac dokunmuştu ama o bunun gibi degil yada bagirsaklarda yararli bakteriler mi azaldi bilemiyorum.bilincsiz birsey kullanmak istemiyorum fakat ishalim daha dogrusu tuvalete müptela olursam makat catlagimi tetikleyip beni başka sikintilarla da ugrastirabilir.
ne kabiz nede uzun süre ishal olmaliyim.
Bende oyleyim. Ramazan ayinda iftarimi actigim gibi wc ye gitmem gerekir siddetli kramplar la ve ishal olurum. Baya sanci cekerim. Afedersiniz bosaltim saglandiktan sonra birde kopuk cikisi olur.. ben bunu bagrsaklarin detoksu oldugnu dusunurdum. Bosaltim sonrasi bagrsallarimin mutlulu ve rahatligj bedenimin mutlulugu yuzume vurur. Tertemizlik.hissi kaplar bedemimi. Ben bunu bagirsak detoksu oldugunu dusunurdum. Cok cok hafif yememe ragmen..ve safra kesem yok, ona yorarim.Bir aylik ramazandan ve oructan sonra yine eski düzenimize adapte olmaya çalışıyoruz.ozellikle bu ramazanda benim gibi sıkıntıları olan var mi bilmiyorum.normalde herseyi öğüten bir sindirim sistemim var.fakat bu ramazanda sahurda bir kere yulaf yogurt karışımı yedim ishal oldum.kestim duzelir gibi oldum.sonra adim adim ishalim artmaya başladı.sahurda yeşil sogan yiyince mesela.onu da kestim bugün bayram ve ben ara ara ishal oluyorum.bir sıkıntı var cozemiyorum.bunyem neyi atiyor.yada bu ramazan benim gibi sıkıntıları olan oldu mu?çok buyuk karin ağrım yok fazlasi ile gazim oluyor.bir besine alerji mi gelistirdim bilemiyorum.
Bir kere bir ilac dokunmuştu ama o bunun gibi degil yada bagirsaklarda yararli bakteriler mi azaldi bilemiyorum.bilincsiz birsey kullanmak istemiyorum fakat ishalim daha dogrusu tuvalete müptela olursam makat catlagimi tetikleyip beni başka sikintilarla da ugrastirabilir.
ne kabiz nede uzun süre ishal olmaliyim.
Merhaba bir çözüm bulabıldınız mı acaba benım 1 sene oldu. Hiçbirşey fayda etmedı. En son care colıdur verdı dr ona guvenıyordum ki hamıle olduğumu ogrendım. Şimdi cok korkuyorum. Panik yapıyorum dısarı cıkınca ya atak gelırse diye cok korkunc birsey. Benim ağır seyrediyorBende ibs var bir ara ne yesem ishal oluyordum karin agrim olmadi ishale bagli fakat kronik gaz sancisi cekiyordum ibsden dolayi o zamanda ve bagisikligim cok kotuydu basima gelmeyen rahatsizlik kalmamisti idrar yolu enfeksiyonu mantar ishal faranjit kulak agrisi dis iltihabi hepsinin ardarda geldigi bir senede kefiri kesfettim 1 ay boyunca evde kendim yapip bir litre ictim uyku yapti ama iyi gelmisti bayagi bir rahatlik cektim ama sonra abur cubur yuzunden yine bozuldu gaz sancilarim basladi o zamanda diyete girdim sagliksiz hic bisey tuketmedim duzeldim derken yine abur cubura devam edince yine nuksetti simdide diyetteyim hayatim boyunca diyet yapacakmisim gibi geliyor
Tek çaresi diyet canım bol yoğurt bol kefirMerhaba bir çözüm bulabıldınız mı acaba benım 1 sene oldu. Hiçbirşey fayda etmedı. En son care colıdur verdı dr ona guvenıyordum ki hamıle olduğumu ogrendım. Şimdi cok korkuyorum. Panik yapıyorum dısarı cıkınca ya atak gelırse diye cok korkunc birsey. Benim ağır seyrediyor
Laktozsuz mu tuketıyorsunuz pekı bunları.Tek çaresi diyet canım bol yoğurt bol kefir
İşin ilginci hamileyken kesinlikle gaz ağrısı çekmedim
Hayır laktoz intoleransım yok normal bir şekilde sağlıklı beslenirsek 2 yada 3 aya tamamen geçmiş oluyorLaktozsuz mu tuketıyorsunuz pekı bunları.
Low fodmap dıyetı deneyecektım onun basarı oranı cok yuksek. Ama laktozsuz, glutensız beslenılen agır bır doyet. O yuzden sordumHayır laktoz intoleransım yok normal bir şekilde sağlıklı beslenirsek 2 yada 3 aya tamamen geçmiş oluyor
Tabi diyet uzun süre bozulursa tekrar başa sarıyorsun
Ben karatay diyeti uyguladım gluten ondada yok ama laktoz varLow fodmap dıyetı deneyecektım onun basarı oranı cok yuksek. Ama laktozsuz, glutensız beslenılen agır bır doyet. O yuzden sordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?