Sivilceli Ciltler peeling sonrası pürüzsüz yüzüm sivilce doldu:(

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

benesmeralda

Kanatlarım var ruhumda...
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
110
17
Kızlar cumartesi günü durduk yere canım sıkıldı nette dolaşırken cilt bakımı vs...derken cildim hassas diye şeker peelingi yapayım dedim.Tülin Şahin şeker peelingini gördüm.Şeker tuz zeytinyağ 1 damla limon vs ondan önce de Suna Dumankaya yaşmaya biraz süt cilt sıkılaştırıcı maskeyi gördüm.Hadi dedim peeling yapayım arkadanda sıkılaştırıcı uygulayayım hiç te böyle şeylerle uğraşmam nereden esti ise 35 yaşındayım ne kırışık ne de cilt lekesi problemim var nemlendiriciye bile 1 yıl oldu başlayalı meraklıda değilim anlayacağınız bu tarz maskelere filan;neyse ikisinide arka arkaya yaptım o gece dışarı da çıktım hiçbir şey yoktu.Pazar günü de aaynı şekilde pazartesi sabahı kalktım sinek ısırığı sandım kırmızı hafif kaşıntılı yüzümde iki şişlik derken aniden 1 saat içinde 3 4 5 6 ve 7 sivilcemsi sinek ısırığı gibi şişlik kollarıma ve dekolteme de yapmıştım 2 kolda 1 dekoltede aynı tür şişlik panikledim tabii acıyorda içi dolu sivilce sandım sıkmaya çalıştım su çıktu iyice kıpkırmızı oldu.Yüzüm berbat oldu su çiçeği çıkartmışım gibi duruyor sirkeli su buharı yaptım akşam yine netten sivilceye karşı karbonat limon sürdüm,sabah kalktım yine aynı içleri sert acıyan kırmızı içi su dolu sivilcemi desem ne desem bilmiyorumüzgünüm ne yapacağım kızlar iz kalacak geçmeyecek diye korkuyorum

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım. Arka arkaya keşke bu kadar yormasaydın cildini. Ertesi gün çıkmamış birkaç gün sonra çıkmış acaba başka bir nedeni olabilir mi alerjik, böcek ısırığı vs. gibi??
Bence bir cildiyeciye görün derim şimdi başka bir uygulama yaparsan belki ters teper çoğalmasına neden olabilir.

Canim gecmis olsun. Benim birkac tahminim var durumunla ilgili. Birincisi maya ya karsi alerjin olabilir, vucudun intoleransi olabilir. Pek cok insan farkina varmaz ama bazi meyve sebzeler, maya, sut ve sut urunleri. seker , kahve gibi yiyecekler insanlarda alerjiye sebep olabilir. Alerji olunca illaki kasinti olacak diye birsey yok. Her bedenin belli yiyeceklere karsi toleransi farklidir. Mesela kimisi seftali , fistik, deniz urunu yiyemez oumcul derecede hasta olabilir hastanelik olabilir. Bunu etrafinda duymusunudr mutlaka. Eli yuzu siser bu insanlarin kesinlikle bu gidalari alamazlar. Benim egzamam var kulagimda ne tetikliyor bilmiyorum bazen yedigim seylerden dolayi artiyor veya azaliyor diye dusunuyorum. Ayni sekilde hemoroid de tetikleyen seyler var. Yiyecekle farkli sekillerde tepki gosterir, kimisine az alerjin vardir kasinti yapar, gaz yapar, siskinlik sindirim problemi, mesela kahve migreni tetikleyebilir. Baska yiyecekler cilt sorunlarina sebep olabilir. Bunlari bilmenin tek bir yolu var oda yiyecek alerji testi yaptirmak bundan sonra neyin dokunup dokunmadigini bilirsin.

Ikincisi bazi maskeler vucutta derinlemesine temizlik yaptigi ve derine isledigi icin once 1-2 hafta cilt cok bozulur cunku derinin icindeki kirleri ust yuzeye cikar...bu cilt bozulmasindan sonra cilt duzelir. Mesela bal maskesi iyidir ama yaptinizmi illaki sivilcelenme olur sonra duzelir. Aslinda cildimiz bozuluyormus gibi gelsede bozulmuyor sadece derinlerdeki kirler ve sebum yuzeye cikiyor.

Sorununun ya alerji yada maskeye alisma donemi oldugunu dusunuyorum.Gecmis olsun.

Sağol canım İnşallah leke kalmadan geçer çünkü güneşin en etkili olduğu dönem 50 faktör üstü krem sürüyorum devamlı İzmir de yaşıyorum ve çok sıcak güneş çok etkili leke korkum var geçerse inan ki korkudan nemlendirici dışında birşey kullanmayı düşünmüyorum.Alerji açıkçası benim de aklıma geldi bu sene çok etkilendim zaten hiç olmadık şeyler yaşıyorum polenler beni mahvetti yaşlanıyorum herhalde hastalıklarım çıkıyor

Bekliyorum canım eğer bir kaç güne geçmez ise mecburen gidicem

Bana bir kere agda alerji yapmisti... Aslinda hic agda alerjisi olmadim ama cogu bayan bilir belimizin asagi kisminda cogu bayanda ayvacik tuyu gibi belli belirsiz tuyler oluyor, onlar goze batmyiordu ama aldirayim istedim denize gidecektim. Vay sen misin aldiran:d Ayni gun belimden boynuma kadar tum sirtim sivilce oldu doktora gitmistim. Insanin neye ne zaman alerjisi olacagi hic belli olmuyr.

Kendileri Paristen en pahalı markaları alır kullanır, sonra da milleti enayi yerine koyup; "yok zeytinyağı, yok şeker, yok ısırgan bilmemnesi"

Acaba Tülin Şahin bu terkibi bir kere kendi suratında denedi mi?

Bence daha yuzune hicbirsey surme, gecirmek amaciyla bile. Belki Bepanthen krem gibi rahatlatici bir krem surebilirsin, eczanelerde var. Fazla yormussun kisa zamanda, tahris olmustur. Ya da cildine birsey dokunmustur.
Valla cildim puruzsuz olsa hic maske filan ugrasmam. Ne olur ne olmaz.

Ewet inan ki ben de hiç duymamıştım ağda alerjisi limonla şeker neticede ben maya alerji yapabilir ya da 1 günde çok yükleme de yapmış olabilirim diye düşünüyorum, cildime işleme de alışık değil , sanada geçmiş bitmiş olsun bir daha da yaşanmasın diyorum....

Kendileri Paristen en pahalı markaları alır kullanır, sonra da milleti enayi yerine koyup; "yok zeytinyağı, yok şeker, yok ısırgan bilmemnesi"

Acaba Tülin Şahin bu terkibi bir kere kendi suratında denedi mi?

offf sus canım yaaa zaten kendimi kötü hissediyorumnasıl yaptım bilmiyorum.Son günlerde baktım toplum doğasya dönüş var ben de Allah ne verdiyse sürdüm işte birde saf olmanın dışında çevrem tarafından akıllı diye de nitelendirilirim düşün artık

Yok tövbe hayatım bir daha birşey sürmem ders oldu bana da bugün gittim gül suyu aldım birtek onunla temizlerim.Akşamda bepanthene plus vardı evde bebişime kullanıyorum ondan sürdüm bugün ama şişliklerin bazıları indi izler sinek ısırığı şeklinde devam ama gerçi çok kötü birşey inan ki insan işte 2 günde nasılda bozuluyor Allah beterinden korusun hepimizi İnşallah yüzünde sağlığında problem yaşayanlara da şifa versin

durum bu kadar kötüyse bir an evvel doktora gitmelisin :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…