Pectus carinatum

Fairy5

CANIMA CAN KATANLAR...
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
2.640
181
43
iyi çalışmalar naci bey.daha önce size yazmıştım fakat ben internetten araştırdığım kadarıyla kendi teşhisimi koymuş ve sizede pectus exavatum demiştim.fakat dün göğüs cerrahına muayene oldum ve tam tersi pectus carinatum olduğunu öğrendim.meme üstünde iki yanda da hafif çıkıklık var.bunu da meme dikleştirme yada protezle gizleyebilirmiyiz.merak ettiğim başka bir konu daha var:cerrah bana ravitch tekniğiyle bu görünümden kurtulabileceğimi söyledi fakat bu ameliyatın zor ve oldukça ağrılı bir ameliyat olduğunu okudum.bu operasyonu hem operasyon ardından çekilen ağrı ve iyileşme süreci açısından meme operasyonu ile kıyaslayabilirmisiniz.teşekkürler

Merhaba,

Size önerilen ameliyat meme protezi veya dikleştirme ameliyatından çok daha ağır bir ameliyattır. Burada asıl sorun dikleştirme ile mi protez ile mi görünümün normal veya normale yakın hale getirileceği. Memeleriniz küçük ve proteze uygun ise 3 boyutlu çalışma yapılarak operasyon sonrası görüntünün nasıl olacağını siz de görebilirsiniz. Meme protezi ameliyatlarını 2-3 gün kadar ağrılı bir süreci vardır. Eğer size meme dikleştirme uygun ise operasyon sonrası genelde ağrısız ve rahat geçer.

X