- Konu Sahibi Disikanarya
-
arkadaşlar ben sözel öğrencisiyim ve ne kadar çabalasamda pdryi kazanamam ancak özel üniversiteye gidersem kazanırım.
Özel üniversiteye gidip pdr okumamın dezavantajları var mı size?
Ve siz olsaydınız devlet üniversitesinde istemediğiniz bir bölümümü okurdunuz yoksa özel üniversitede istediğiniz bölümü pdr yimi?
Birde maddi durumumuz pek iyi değil İstanbul sabahattin zaim adlı bir üniversite açılmış 1 yıl kadar önce ve 13000tl fiyatı var ilk 3 tercihe yazana %25 burs imkanı veriyor 10000tlye geliyor gidersem oraya gidicem.
Sizce ne yapmalıyım ve İstanbul içinde 10000 tlye yakın psikoloji ya da pdr eğitimi veren başka bir üniversite var mı?
Yardımlarınızı bekliyorum lütfen.
hıc ama hıc gıtme ne yapcan oarayı kusura bakma ama unının adı da olması gerekıyo bı yandan ıstanbul sabahattın zaım dıye bı unıyı de ılk kez duyuyorum ve de 10000 tlye ozel unı mı olurmus hem yenı acılan unılere gıtmek yanlıs bence egıtımı duzenı daha yerıne oturmamıstır hocalarına bı bak bence bı de okuldan cok hocalr hangı unıden mezun falan cnm pdr okucam dıye gelecegını mahvetme zaten kım ıstedgı bolumu okuyo kı ıstedıgını okuyosun dıyelım sen ordan mezun olunca ıse gırebılcen mı ozel sırketlerde hayır adı yok sanı yok ne yapcan orda pısman olursun solım ha maddı durumum ıyı dıyosan daha ıyı bı ozele gıt bı dusunsene bılkentın 19 20 mılyarmıydı ne bu okulun 1 mılyar bence gıtme hangı unıyı kazandın pekı kendı bolumunden cnm ???
1 degıl canım normal fıyatı 13 14 bın ama cogu unv nın ılk tercıhlere yazıldıgı zaman yaptıgı %25 ındırım var onla 10 11 bın cıvarı oluyor.
Aslında beykentle arasında fazla bır fıyat farkı yok beykent gıbı ıstanbuldakı baska ozel unvlerdede okuyabılırım.
Daha sınava gırmedım bu sene gırcem sozelım ama sozelden ıstedıgımm hıcbır bolum yok. :/
ya ama cnm adı yok sanı yok kı o okulun bak unıyı bıtırdıgın zaman elın boz gezme dıye dıyorum ozel okul ıstıyosun madem bı de pdr olsun dıyosan bılkentı kazan %50 bursla 9 mılyar ver hem en ıyı unılerden bı tanesı cıllop gıbı olur :) keske sozel bolum secmeseymıssın o zaman cnm ya en bastanmalesef sozel bolumnlerde dedıgın gıbı pek bı bolum yok okuncak dıger bolumlere gore ıletısım de dusunebılırsın aslında
istemediğin bölüm ne ? önemli olan bu
ve diğer konu da ünide 4-5 yıl okuyacaksın,bunu karşılamaya bütçeniz var mı?
özelde okumak sadece okul taksitleri ile sınırlı olmasa gerek.
eğer imkanın varsa hiç gerek yok yıl kaybına . istediğin bölüme gir.
arkadaşlar ben sözel öğrencisiyim ve ne kadar çabalasamda pdryi kazanamam ancak özel üniversiteye gidersem kazanırım.
Özel üniversiteye gidip pdr okumamın dezavantajları var mı size?
Ve siz olsaydınız devlet üniversitesinde istemediğiniz bir bölümümü okurdunuz yoksa özel üniversitede istediğiniz bölümü pdr yimi?
Birde maddi durumumuz pek iyi değil İstanbul sabahattin zaim adlı bir üniversite açılmış 1 yıl kadar önce ve 13000tl fiyatı var ilk 3 tercihe yazana %25 burs imkanı veriyor 10000tlye geliyor gidersem oraya gidicem.
Sizce ne yapmalıyım ve İstanbul içinde 10000 tlye yakın psikoloji ya da pdr eğitimi veren başka bir üniversite var mı?
Yardımlarınızı bekliyorum lütfen.
istemediğin bölüm okuma.. bu hayatını etkilicek bişey. pdr okuduktan sonra bir okula gireceksen üniversitenin çok büyük de bir önemi yok önemli olan kendini de geliştirmen
kesinlikle istemediğin bölüm okuma.şuan anlamazsın ama aradan zaman geçsin eğer istemediğin bölüme gittiysen çok pişman olursun ve keşke der durursun.bende sözel öğrencisiydim ve mecburen sosy.bil.öğretmenliği okuyorum çünkü sende biliiyorsun ki bizim bölümde meslek yok.insan şey düşünüyor sınav puanı açıklanınca aman üniversiteye gidiyim de bölüm ne olursa olsun ama öyle değil işte,sonradan anlıyorsun ne kadar yanlış düşündüğünü.ama kesinlikle istemediğin bölüme gitme...benim erkek arkadaşımda pdr okuyor ve tavsiye ederim tabi istiyorsan çünkü iyi bir bölüm önü şimdilik açık diğer öğretmenliklere oranla.bende yanlış bölümde okuduğumu anladım mesela...anlıycan okulda önemli ama bölüm ve sevdiğin mesleği yapmak daha önemli.bi arkadaş şey demişti kendini geliştirmen daha önemli diye.evet bende katılıyorum ona...
Ben de pdr okuyorum canım ve eğer gerçekten bu bölümü istiyorsan ve maddi imkanların el veriyorsa oku özle ünide çünkü insanın sevdiği bir bölümde okuması kadar güzel bir şey yok istemediğin yerde okul hayatın sana zindan olabilir eğer maddi koşullar da uymuyorsa bence çok çalışıp bir sene daha hazırlanabilirsin ki bence şuan bile matematik ve edebiyat çalışıp lys de iyi bir sonuç elde edebilirsin önünde güzel bir zaman dilimi var.bana kalırsa bir pdrci olarak isteklerinin peşinden koşmanı söylerim sana.ama tabi önce hakkında en hayırlısı neyse o olsun :)
Merhaba tatlım. Ben de İstanbul Bilgi Üni.sinde bir tm bölümü okuyorum.
Amacım kimya okuyup yurtdışında master ve dr ile bilim adamı olmaktı ama ilk sene hedefimden çok düşük bir puan yaptım. İkinci sene sınava tekrar hazırlanarak sıralamamı yarı yarıya düşürdüm. Ben Boğaziçi/Bilkent/Koç kimya istiyordum ama Bilkent'i 2 küsür puanla kaçırdım. Yine istediğim bölüm olmadı ama şuan okuduğum okulumu çok seviyorum bölümüme de yavaş yavaş alıştım :)
Sana söylemek istediğim sakın içinde kalmasın eğer gerçekten pdr istiyorsan hem bu sene çok çalış hem seneye hazırlan. Seneye ben çok çalıştım olmadı dersen ailenin maddi imkanları ölçücüsünde özele veya yapabileceğin başka bir bölümü seçersin.
Ama elinden geleni yapmadan istemediğin bir bölümde okursan sonra çok pişman olursun.. Umarım hedefine ulaşırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?