Bugün doktora gittim adetim çok düzensiz ve 17 yaşındayıım artık psikolojim bozulmuuştu hiç bi şekilde bi erkekle birlikteliğim olmadı ama kendi kendime hamile kaldım falan diye düşünmeye başlamıştıım dayanamadım annemle doktora gittim muayne oldum ultrasondan baktı ve yumurtalıklarımın tembel olduğunu hastalığımın PCOS olduğunu söyledi ve test istedi her ihtimale karşı idrar testi ama gebeliik için ve psikolojim çok daha bozulduu neyseki rabbime çok şükürler olsun negatif çıktıı testi alırken ağlamaktan gözlerim şişmişti çok korkuyoduumigne yazdı Progestan 50 mg/ml I.M 1 enjeksiyonla 2 ampul vuruldum. Anlamadım tam olarak igne adet olmama yardımcı mı olucak bide sadece bi kez için vuruldum 2 ampul iğnenin faydası olur mu ??
canım pkos un ilk tanısında sana nasıl iğne vermişler onu anlamadım valla
bilmiyorum belki yoğun bi progestoron eksikliğin vardır ondandır
doktormu dedi sana gebelik için her ihtimale karşı gebelik testi yapaılm diye
e sen dedinmi doktora böle bi korkum var ama birlikteliğim olmadı diye
Eveet alttan kontrol dedi öncee bende nasıl yani dediim tamam gerek yok ona o zaman dedii .Ben psikolojim bozuldu kendi kendme hamile kaldığımı falan düşünüyorum ama öyle bişeyde yaşamadım dedm oda dünya hali ya yine bi yaptr test için rahatlasn dedi ama aksinee daha kötü olduum
garip bi doktormuş yaa
ama bende hiç birliktelik yaşamadığım halde şuan adetim gecikti pkosum ve senin korkunu yaşıyorum çok saçma ama engel olamıyorum
biyere oturduysam falan diyorum karnım ağrıyo adet olucak gibiyim ama olmaıyorum bi türlü
Aynen bende şişliğimde var karnımda ama olamıyoruum ilerde kısırlığa mı yol açıyoor bu hastallık :'(
valla kısırlık demeyelimde illaki bebek oluyor ama enelde uğraştırıyor canım bende senin gibi 17imde öğrenmiştim senin gibi kötü olmuştum şimdi alıştım bu sitede okadar pcolu olupta hamile olan varki onları okudukça korkularım geçti bayağa...
en son adet tarihin ney
gerçi sen daha küçüksün belki düzelir
10 Ocakta oldum en son 5 gün sürdü her zaman ki gbi ama şubatta olmadıım
Annemde öyle diyo ama başka bi doktora daha mı gitsem bilmiyorum bide devlete gittiğim için salladılar gibi geldi birazda :44:
aynen canım bende 7 ocakta oldum 6 gün sürüyor benim ve hala olamadım çıldırıcam yaa aklıma gelmeyen kalmıyor şubatta olmadım bugünlerde hep aklım orda karnım ağrıyor aha oldum diyom yok
başka doktora git önce araştır en iyi kadın doğumcuyu ona göre git
Adet söktürücü kullansam zararı olur mu ki , yoksa soğan kürü, incir kürü falan varmıış onlar işe yararsa onlardan kullanıyıım
valla bilmiyorum ben adaçayı içiyorum hergün o sanki yumurtalarımı harekete geçiriyor gibi geliyor bana sende al iç
soğan suyunu ben içtim biara noldu hatırlamıom şimdi herşeyi bıraktım 2 yıldır doktorada gitmiyorum
5 ay sora evlenicem maysıta başlicam soğan suyuna düğüne kadar içicem pko etkisini azaltır en azındna
canım öncelikle düzgün bir doktoragit gidemiyorsan da sana napman gerektiğini diyim doktora de yazsın yaptır sende.
önce git bir hormonlarına baktır canım.
progesteron tsh lh fsh bunlara bılsın testesterona da bakılsın .
onun dışında kilon varmı bilmiyorum ama bence açlık kan şekerine ve insüline de bakılsın.
insüğlin direnci pko yapabiliyor.
sonra da sonuçlarını doktoa götür yorumlasınlar.
pko nun direk bir tedavisi yok
ya doğum kontrol hapı kullanacaksın ki kesin çözüm değil
yada metformin içerikli şeker ilacı içeceksin ki onu doktorunla konuş derim
3 aydan sonra etkili olduğunu söylüyorlar.
fartural var sanırım adet söktürücü şuan istersen onu kullan. sonrada adetinin 3. günü doktora gidip kesinlikle hormon tahlili yaptır ki hormonlarda mı problem var insülin direncin mi var öğren
geçmiş olsun
10 Ocakta oldum en son 5 gün sürdü her zaman ki gbi ama şubatta olmadıım
Annemde öyle diyo ama başka bi doktora daha mı gitsem bilmiyorum bide devlete gittiğim için salladılar gibi geldi birazda :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?