• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos

Heliyn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2020
70
10
6
Merhaba lütfen vaktiniz ve bilginiz varsa yazabilir misiniz. Öncelikle ilk regl dönemimden itibaren düzensiz oluyorum. Düzensiz derken genelde hep 35-40 kimi zaman 30 bu şekilde devam ediyor. Antibiyotik gibi ilaçlar kullandığım zaman bu süre daha da fazla uzayabiliyor. Bu şekilde gözlemledim doktora gittim sikayetlerimi soyledim ultrason baktı hormon testi adetimin 3. Günü FSH 5.60 LH 9.50 Prolaktin 11.78 Estradiol 40 çıktı ve doktor hormon sonuçların çok iyi dgk hapı kullan dedi gönderdi. O zaman bekardim pekte üzerine düşmedim. Daha sonralarda bir kaç kez bunun için gittim heosinde sadece ultrason bakıldı ve temiz olduğunu söylediler. Bende bu durumu kabullendim. Evlendim çocuk düşünmüyoduk ama bir zamwn sonra düşünmeye başladık. Üzerine dusmemekle birlikte ne zaman olursa diye korunmayı bıraktık iki ay sonra kimyasal gebelik geçirdim. Bu kez özel bir hastaneye gittim ve kist miyom herhangi bir durum varmı diye muayene oldum. Önce normal ultrason ve benim isteğim üzerine alttan muayene edildim. Yine aynı cümleler her şey çok iyi. Fakat adet donemime denk gelmedigim için hormon testi veremedim. Bu durumdan sonra daha fazla kafama takmaya başladım. Korunmuyoruz ama bebekte yok ortada. Kadınlar kulübünde gezinirken pco ve pcos hakkında yazılar okumaya başladım benim ultrason hep temiz ama hormon değerlerimle pcos olduğunu öğrendim sanırım. Bu zamana kadar doktorlar neden bana bugüne kadar teşhis koymadılar. Bu arada ben hep zayıf biriydim hatta uzunda olduğum için gereğinden fazla zayıf görünürdüm. Evlendikten sonra baya hızla kilo aldım bel bölgesinden. Okuduğumda belirtileri taşıyorum. Randevu sistemini bir türlü yakalayamadım ben hastaneye gidene kadar bu kafamdan gitmeyecek. Siz sonuçlarımi nasıl yorumluyorsunuz lütfen bilginiz varsa yazın netten baktığımda arada ki farkın 2.5 kat olması gerekli gibi şeyler yazıyordu.

Merhaba canım ben pko hastasıyım. Açıkçası bekarken kadın doğuma hiç işim düşmediği için gidip muane olmadım. Evlendiğini 1. Ayinca genel kontrol için gittim doktor gayet iyi olduğunu yumurtalıklarım çok fazla oldgunu gayet sağlıklı hatta hamile kalsam ikiz bebeklerin yüksek ihtimalle olabileceğini bile söyledi. Çok mutlu olmuştum sonra kendi yaşadığım şehire geldim ve bir doktorla kalmak istemedim açıkçası başka doktora gittim alttan muane etti ve bana polikistlik over var sende dedi. Poli İngilizcede fazla kist te kist demekmiş önce bunlari temizlememiz lazım dedi ve bana vitamin tarzında bir ilaç verdi yumurtanin kalitelesmesini sağlıyormuş 4 ay bunu kullanacaksın hamile kalırsın dedi. 2 ay kullandım ilaca başladığımda ilk adetimde bir ağrı olmadı ama 2. Adetim de çok ağrım oldu. Aglatti beni resmen doktora gittim ve rahmimin temizlendiğini söyledi. Bütün kistleri dokmussun bu ayı iyi değerlendir dedi. Bende söylemesi ayıp değerlendirdim ve şuan 10 haftalık hamileyim hemde 2 ayda hamile kaldım. Kusura bakma çok fazla yazı yazdım sana dicegim şu ki tek doktorla kalma. Bi kacn doktora daha görün derim ben ☺️

Ayrica sunuda söylemek isterim ki pko olsaydın eğer doktorun alttan muanede kesinlikle görürdü ve söylerdi sana bence kendi bilginle kendine pko hastalığını koyma. Doktorun kesinlikle söylerdi sana . :)

Merhaba canım ben pko hastasıyım. Açıkçası bekarken kadın doğuma hiç işim düşmediği için gidip muane olmadım. Evlendiğini 1. Ayinca genel kontrol için gittim doktor gayet iyi olduğunu yumurtalıklarım çok fazla oldgunu gayet sağlıklı hatta hamile kalsam ikiz bebeklerin yüksek ihtimalle olabileceğini bile söyledi. Çok mutlu olmuştum sonra kendi yaşadığım şehire geldim ve bir doktorla kalmak istemedim açıkçası başka doktora gittim alttan muane etti ve bana polikistlik over var sende dedi. Poli İngilizcede fazla kist te kist demekmiş önce bunlari temizlememiz lazım dedi ve bana vitamin tarzında bir ilaç verdi yumurtanin kalitelesmesini sağlıyormuş 4 ay bunu kullanacaksın hamile kalırsın dedi. 2 ay kullandım ilaca başladığımda ilk adetimde bir ağrı olmadı ama 2. Adetim de çok ağrım oldu. Aglatti beni resmen doktora gittim ve rahmimin temizlendiğini söyledi. Bütün kistleri dokmussun bu ayı iyi değerlendir dedi. Bende söylemesi ayıp değerlendirdim ve şuan 10 haftalık hamileyim hemde 2 ayda hamile kaldım. Kusura bakma çok fazla yazı yazdım sana dicegim şu ki tek doktorla kalma. Bi kacn doktora daha görün derim ben ☺️
Öncelikle teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için umut oldunuz. Adetleriniz düzenli miydi sizin

Şöyle soyliyim bekarken açıkçası pek takip yapmiyordum. Evlenince yapmaya başladım 3 aya yakın sürede her adet zamanımda 2 gün gecikme oluyordu. Bı ara 8 gün gecikme yaşadım oda sanırım stresten oldu o zamanlar eşimle aramda biraz problem vardı. Hava şartlarından da olabilir. Genelde 2 veya 3 gün gecikmeler oluyordu.

Ayrica sunuda söylemek isterim ki pko olsaydın eğer doktorun alttan muanede kesinlikle görürdü ve söylerdi sana bence kendi bilginle kendine pko hastalığını koyma. Doktorun kesinlikle söylerdi sana . :)
Peki sizin hormon değerleriniz de görülmedi mi. Ben PCo olduğumu bugüne kadar hic düşünmemiştim ama bir türlü düzene oturmayan adet dongum var ergenligimden beri 8 ay arka arkaya günü gunume olduğum olmuştu ve sonra bir idrar enfeksiyonu ile bozuldu evlendikten sonra hiç iflah olmadı zaten bende bu düzensizliğimi araştırırken bu lh hormonunun FSH den büyük olduğunda pco tanisi konulduğunu gördüm. Ve bütün belirtileri taşıdığım için korktum

Şöyle bir durum var ama benim adet uzunluğum genelde bayanlarda 28 gün oluyor ya benim 30 35 arası oluyordu adetim

Ben hormon sonuçlarından değil doktorum alttan muanede gördü. Hatta bende bekardan idrar yolu enfeksiyonu olmuştum. Herhangi bir durum olmadı.. Hormon sonuçlarındansa doktor bunu görüyor zaten yumurtalıklarınin etrafında minik minik top şeklinde folukuller olur onlara pko deniyor. Doktor yumurtaliklarina baktginda yanlarında küçük küçük top şeklinde birşeyler gormusmuydun hatırlıyor musun ?

İşte ben ekrana bakmadım baksam da anlayamazdim.galiba ama son doktora gittiğimde özel hastane de ben defalarca doktora gittim hep temiz dediler özellikle kist veya herhangi bir hastalığım var mı dedim hem ultrason hem alt muayene oldum buna rağmen hiçbirseyin yok dedi sarı akıntım olduğunu söyledim bir enfeksiyon da görünmüyor dedi üzerine hormon testine de bakalım o zaman dedi ama çok pahalı olduğu için veremedim. Önceden vermiştim sonuçları onlar için normal denildi. Bende içim rahat bir şekilde oturuyordum işte :) taaki burda lh hormonu FSH den büyük olmamalı diye okuyana kadar

İşte ben ekrana bakmadım baksam da anlayamazdim.galiba ama son doktora gittiğimde özel hastane de ben defalarca doktora gittim hep temiz dediler özellikle kist veya herhangi bir hastalığım var mı dedim hem ultrason hem alt muayene oldum buna rağmen hiçbirseyin yok dedi sarı akıntım olduğunu söyledim bir enfeksiyon da görünmüyor dedi üzerine hormon testine de bakalım o zaman dedi ama çok pahalı olduğu için veremedim. Önceden vermiştim sonuçları onlar için normal denildi. Bende içim rahat bir şekilde oturuyordum işte :) taaki burda lh hormonu FSH den büyük olmamalı diye okuyana kadar
Senin adetin nasıl ben sanırım biraz gecikmeli gördüğüm için çok yoğun kanama yasiyodum gerçekten baya kan kaybediyodum ve hep bildim bileli demir eksikliğim var. Ben kimyasal gebelikten sonra belki de daha öncesinde bilmiyorum ama evlendigimden beri adet kanamam da aşırı azalma var. Önceden adet başlamadan bir iki gün evvel lekelenme şeklinde kahverengi akıntı gelir adet başlardı. Şimdilerde ise nerdeyse bütün adet donemimi kahverengi geçiriyorum diyebilirim. Mesela bu ay tam günümde oldum kahverengi leke gelince öyle oldum sandım dört beş gün kahverengi kanama devam etti o kadar az da değildi. Ardından normal kanama başladı bilmiyorum gerçekten çok fazla stresten yapmıyordum sadece kimyasaldan sonra dikkat etmeye başladım senin nasıldı adetlerin kanama leke kahverengi olarak

lh hormonu fsh hormonundan büyük olmamalı değil
LH/FSH oranının 2,5'ten büyük olması polikistik over sendromu şüphesi uyandırabilmektedir.
bu şekilde yorumlamakta fayda var diye düşünüyorum.

Verdigi vitamini hatirliyo musun canim

Pcos tanısı rotterdam kriterlerinin 2/3 sağlanırsa konulur.
1. Fsh/lh oranının terse dönmesi.
2. Klinik veya biyokimyasal testeron yüksekliği. Anovulasyon
3. Usg de kistleri görmek

Tanıyı bu yüzden koyamamış olabilir

Back