Pcos ve yumurtlama

cindyybeby

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2024
79
10
3
19
Kızlar merhabalar.Sizden bi konuda yardım almak istiyorum.Yaklaşık bir buçuk yıl önce bana pcos tanısı kondu.Bir senedir bebek istiyoruz ama malumunuz olmadı.Her gittiğim doktor,iki tarafında da pcos var diyor.Doğum kontrol,duphaston verip gönderiyor.Ben yani bununla baş etmeye çalıştım ama yok yani olmuyor.Çevremdeki herkes pcos+90 kilo üstü rahat rahat hamile kalıyor ben kalamıyorum.Neyse canım arkadaşlarım şimdi bir ay adet olsam 2 3 bazen 4 ay olmuyorum.Ben neye göre test yapıcam?Yumurtlama gününü zaten bilmiyorum.Ovulasyon testleri biliyosunuzdur pcosta çok yanıltıcı oluyormuş.O yüzden kullanmıyorum.Ama neye göre test yapıcam bilmiyorum.Adet olana kadar içim içimi kemiriyo hamile miyim diye.Kafaya takma, umursama fazla düşünme diyenler olacaktır.Ama elimde olan bir şey değil malesef.1 hafta olcak beta verdim 2 çıktı.E şimdi bu negatif.Ama ya döllenme ben beta vermeden 1 hafta öncesi gerçekleştiyse.Psikolojik olarakta habire belirti yaşıyorum.Kan vermekten geçen ay kollarım şişti.Ama sigara tüketiyorum,korkuyorum kalırsam da haberim olmadan içmeye devam edersem diye.Bırakın demeyin lütfen denedim olmuyor,ama gebe kalırsam bırakacağıma eminim,çünkü gebelik benim için imkansıza yakın birşey.Yani bilgisi olanlar,pcosunu yönetmeyi bilenler bana yardım edebilir mi?Sürekli test yapmam yanlış mı?Ne zamanlar yapmalıyım?

Bu kadar uzun süre olmadıysa tüp bebek ya da aşılama deneyin. Belki de eşinizden dolayı gebe kalamıyorsunuz. Eşinizde doktora gitsin. Neden bekliyorsunuz ?

Bu kadar uzun süre olmadıysa tüp bebek ya da aşılama deneyin. Belki de eşinizden dolayı gebe kalamıyorsunuz. Eşinizde doktora gitsin. Neden bekliyorsunuz ?
Eşim geçen hafta gitti doktora onda sorun yok.Herkes malesef ki tüp bebek yapacak maddiyata sahip değil.Düşündük elbette sorduk soruşturduk.250 300 bin tutuyor ilaçlarla birlikte.Aşılamayı da çoğu kişi önermiyor ama araştıracağım.Verdiğiniz fikirler için teşekkürler.

Canım devlet hastanesine gittin mi?

Canım devlet hastanesine gittin mi?
Evet gittim.Adet olmam için duphaston yazdı yine adet olunca gel dedi.Ankara etlik şehir hastanesine gittim bide özellikle buranın en büyük devlet hastanesi.Ama kimse doğru düzgün umursamıyor.İnfertilite polikinliğine gittim geçen hafta eşimle.Eşimin sonuçlarını bile sormadı.Halbuki kadın doğum doktoru eşinin sonuçlarını da göster dedi.Anlayacağınız çok umursamazlar.Düzgün bir doktor bulamıyorum.

Özeller çok pahalı . Devlette hiç çocuğun yoksa rapor çıkarıyor, ilaçları da çok indirimli alıyorsun
Yaşım 21 daha gençsin diye öğütler falan veriyorlar.Anlam veremiyorum.Zaten bende pcos teşhisi var.Her ay geçtikçe ben gebe kalamadıkça hiç anne olamayacak mıyım diye deliriyorum.Hala yaşa takılıyorlar.

Konya bu konuda çok iyi . Devlette doktorlar çok ilgili. Ben devlette yaptırdım. Çok uyguna geldi. Rapor çıkardı doktorum. Şimdi ikinci için gidiyorum. Konya da falan tanıdıklarınız varsa buraya adetin 2-3. Günü gelirseniz, çok yardımcı olurlar

Etrafımda pcos olup , normal gebe kalanlar var canım. Eğer rezervinde sıkıntı yoksa telaş etme. İnşallah olur. Dediğim gibi bu tarafta kalacak tanıdıklarınız varsa burda deneyin. Gebelik olduktan sonra takibini Ankara da devam edersiniz

Canım bulunduğun şehirde şehir hastahanesi varsa infertilite bölümüne başvurup aşılama olabilirsin şuan ben de o süreçteyim hiç sağa sola gidip zaman kaybetme ben aynı süreçleri yaşadım yıprandım sen yıpranma

Var direkt o bölümde aşılama istiyorum desem yaparlar mı?Süreç nasıl ilerliyor.Teşekkürler şimdiden.

Var direkt o bölümde aşılama istiyorum desem yaparlar mı?Süreç nasıl ilerliyor.Teşekkürler şimdiden.
Evet canım bir yılı geçmemiş rahim filmimiz ve eşinizin sperm testi varsa işleriniz daha kolay ilerler ama yoksa da sıkıntı değil o bölüm zaten yapıyor herşeyi. Tahliller falan toplanınca direk aşılama yapıyorlar ben de şuan şehir hastahanesin de aşılama oldum sonuç günümü bekliyorum. Yarın bi gidip şimdiye kadar olan sürecinizden bahsedip işlemlere başlayabilirsiniz

Hormon değerleriniz ne çıktı göremedim? İnsülin direnci? Sigarayı azaltmak zorundasınız ayrıca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…