- 1 Mart 2024
- 79
- 10
- 3
- 19
- Konu Sahibi cindyybeby
Kızlar merhabalar.Sizden bi konuda yardım almak istiyorum.Yaklaşık bir buçuk yıl önce bana pcos tanısı kondu.Bir senedir bebek istiyoruz ama malumunuz olmadı.Her gittiğim doktor,iki tarafında da pcos var diyor.Doğum kontrol,duphaston verip gönderiyor.Ben yani bununla baş etmeye çalıştım ama yok yani olmuyor.Çevremdeki herkes pcos+90 kilo üstü rahat rahat hamile kalıyor ben kalamıyorum.Neyse canım arkadaşlarım şimdi bir ay adet olsam 2 3 bazen 4 ay olmuyorum.Ben neye göre test yapıcam?Yumurtlama gününü zaten bilmiyorum.Ovulasyon testleri biliyosunuzdur pcosta çok yanıltıcı oluyormuş.O yüzden kullanmıyorum.Ama neye göre test yapıcam bilmiyorum.Adet olana kadar içim içimi kemiriyo hamile miyim diye.Kafaya takma, umursama fazla düşünme diyenler olacaktır.Ama elimde olan bir şey değil malesef.1 hafta olcak beta verdim 2 çıktı.E şimdi bu negatif.Ama ya döllenme ben beta vermeden 1 hafta öncesi gerçekleştiyse.Psikolojik olarakta habire belirti yaşıyorum.Kan vermekten geçen ay kollarım şişti.Ama sigara tüketiyorum,korkuyorum kalırsam da haberim olmadan içmeye devam edersem diye.Bırakın demeyin lütfen denedim olmuyor,ama gebe kalırsam bırakacağıma eminim,çünkü gebelik benim için imkansıza yakın birşey.Yani bilgisi olanlar,pcosunu yönetmeyi bilenler bana yardım edebilir mi?Sürekli test yapmam yanlış mı?Ne zamanlar yapmalıyım?