• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos ve İnsülin direnci

sevememsendenbaska

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2014
340
268
123
Konya
Yaş 30

Son 3 yıldır glukofen kullanıyorum.

2 aydır da bebek istiyorum. Bir tane çocuğum da var.

En son hormon testlerim temizdi, adet olunca yeniden yapılacak.

Adetimin 21. Günü progesteron ve beta hcg bakıldı.

Pregestoren 0.2

Diğeri elbette negatif.

Yumurta oluşmamış dedi, adet olunca gel hormonlara bakalım dedi.

Bugün 28. Günüm adet olmadım. Zaten 28 günde bir de olmam 31-33 aralığı. 30 da olur. Hani günü gününe gelmez adetim zaten pcos var.

Ama en geç 33 de adet görürüm. Öyle uzun vadede adet olmadığım, glukofen kullanırken hiç olmadı.

Bu arada ilk çocuğum tedavisiz korunurken olan bir gebelikle oldu.

Bugün gittim pregestoren tahlili verdim tekrar. Bana göre yumurtlamadan 7 gün sonra yapılmalı ise progesteron, dün yapılmalı idi bu test. 21. Gün çok erkendi bende. Kanaatini kendim oluşturdum, çünkü doktor tecrübelerim insülin direncim olduğunu da kendi kendime bulup uygun doktoru bulduğumda adet düzensizliğime çare bulmuştum. Şeker ilacı ile tabii ki de.

28. Gün pregestoren verdim ki sahiden yumurtlamıyorsun diyen doktoruma götürüp bak tarih bu olmalıydı, gördün mü demek istiyorum.

Yanılıyor muyum?

Bu hormon mantıken yumurtlama dönemi biraz geçince yapılmalı ise ben 21. Günden em fazla bir kaç gün evvel yumurtlamış olmam mı bu döngü ile.

Hakkınızı helal edin çok uzun yazdım. Ama kafam karışık. Mantığı oturmuyor bir türlü

Mantıklı bir şey mi yapmışım peki?

Back