Merhaba daha bir yıllık evlisiniz öncelikle kafanıza bir şey takmamanız lazım , İkincisi çevre baskısı yüzünden bu işlere kalkışmamanızı öneririm çocuk yapma olayını ..daha evliliğin tadını bile çıkarmadan çocuk bakmak okadar zordur ki okadar çok arkadaşım varki hevesle çocuk yapıp sonradan sanki hayatları kaymış gibi bir moda giriyorlar birden bir şoka uğruyorlar ne yapacaklarınıda bilmiyorlar bizim toplumda çocuk baskısı çoktur sadece dile getirmek istedim dışardan gelen yorumları çocuk hakkında dinlememen senin için çok sağlıklı olucaktır. Herkes aile planlamasını hazır hissettiği zaman yapmalı bu sadece benim fikrim
AdChoices
WERBUNG
Gelelim pco ya 5 yıllık evliyim pko/ pcoluyum benimde bir tarafımda pco görünümü kistciklerim var :). Henüz gebeliğim olmadı çokta kilo almıştım yaklaşık 20-25 kilo civarı .. sonra bi 15 kilo kadar verdim sonra aldım şuan yine vermeye çalışıyorum kilo almak , adet düzensizliği yaşamak ve hormon bozukluğuna bağlı olaraktan kıllanma meydana geliyorsa bunlar zaten pco sendromu ben yılda 3 kez adet zor görüyordum kilo okadar almıştım ve tatlıya kendimi okadar gömmüştüm ki kendimi zehirlendiğimin farkında değildim
ayretten tiroid sorunu çıktı yavaş çalışıyor felan ilaç kullanıyorum Buda adet düzensizliği yapıyormuş doktorum söyledi kadınlarda çok önemliymiş hormonlar ordan salgılanıyor vs..
Kilo vermek Pco için şifa tatlım ben kilo verdikçe adetim düzene oturdu
çok şükür ayrıca İnositol , D vitamin ve omega 3 kullanıyorum özellikle İnositol takviyesini burda bütün pco lu kadınlara önerdim önermeye de devam edeceğim okadar yararı oldu ki bana adet düzeni oturdu yumurtlama oldu yüzümdeki sivilceler yok oldu .. fakat pco gebeliğe engel değil sadece zorlaştırır bazı pco olanlar hemen hamile kalırken diğer kişiler hemen kalamaz .. benimde 5 yıl oldu iğneler ilaçlar işe yaramadı demek zamanı değil sağlıklı bir bedene sahip olmak öncelik olmalı bence bu konuda ki sağlıklı bir gebelik oluşsun .. hiç sorunu olmayan çiftlerin bile 7 yıla kadar sürebiliyor hamile kalmaları doğal yoldan :) beni eğer dinlersen İnositol al kullan İlaçsız adetin düzene gelir hayır ama ben ilaç istiyorum dersen doktorunu değiştir ve duphaston iste çünkü adet düzensizliğin var pco çıkmışsın çocuk istiyorsunuz ,hiç bir şey yapmamış gitmene gerek yok oraya daha kendine çoook iyi bir doktor bul ve yoluna onunla devam et kilon varsa ver
vakti gelince olucak korkma olmazsa da tüp bebek var tıp ilerledi nasılsa çaresi var
bütün pcolu kadınlar için yazdım uzun uzun üzmeyin sıkmayın canınızı yanlız değilsiniz ..