• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PCOS ve ben

ikazayim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Siteye yeni üye oldum. 18 yaşındayım ve lise yıllarımdan beri bu sorunla karşı karşıyayım. Ortaokuldan beri de kiloluydum. Yani kendimi hiç zayıf hatırlamıyorum. Hayatım boyunca dışlandım ve daima alay konusu oldum. Daha önce devlet hastanesinde hem endokrinde hem dahiliyede tedavi gördüm. Hep insülin direncime yönelik ilaç kullandım bi ara 13 kilo verdim ama üniversiteye hazırlandığım geçen sene kat be kat geri aldım ilacı da bıraktım. Aradan 7 ay geçti tekrar dahiliyeye gittim hep başka doktor denedim o da bir şeyin yok dedi eve gönderdi. Bu ay endokrine gittim ama özel hastaneye. Çok ilgilendi. Hipotiroidim ve polikistik overım olduğunu söyledi. Hem insülin için hem de tiroidim için ilaç verdi. Hormon testleri ve ultrason da istedi şimdi ultrasonu bekliyorum. DHEA-S seviyem de yüksek çıktı. Ultrasonla birlikte hormon sonuçlarımı da götüreceğim ona göre 2 ilaca daha başlayabileceğimi söylemişti. Biliyorum çok uzun yazdım. Ama bunca sene problemimi anneme bile inandıramadım. Bekarım ama en büyük hayalim ilerde bi çocuğumun olması. Kendimi çok güçsüz hissediyorum. Bana destek olursanız sevinirim. Şuan 101 kiloyum. Yememe dikkat ediyorum. Hep denedim, olmadı. Yoruldum. Tüylerim yüzünden kendimden nefret ediyorum. :(

şimdilik bebek konusunu düşünme bile.mümkün olduğunca kilondan kurtulmaya çalış ya da en azından dahada alma.bende pkosluyum senin gibi ortaokul yıllarımdan beri. evlenip çocuk sahibi olmak istediğinde tedavi gerekir büyük ihtimalle ama bazende tedavisiz hamile kalanlar oluyormuş. güçlü ol. tüylerin içinde lazer yaptırmanı tavsiye ederim.yüzdeki tüylerden bende çok çektim ve lazer bayağı kurtardı beni. Allah yardımcın olsun...

Pco korkulacak birsey degil ve zaten genetik yani sonradan cikmiyor sadece bazilari sonradan fark ediyor merak edilecek bir durum yok sadece kilolarindan kurtulmaya calis baska birsey dusunmene gerek yok vakti geldiginde anne de olabilirsin 11 yasinda adet olmus biri olarak ilk gunden beri pco ile yasiyorum korunurken hamile kalabildim dusun yani bu bebek olmasina engel bir hastalik degil sadece diger insanlara gore biraz daha gec ve mesakatli bir gebelik oykun olur o kadar tedirgin olma bos yere.

Ama kilo buyuk dezavantaj mutlaka diyetisyen kontrolunde kilo vermen ve almaman gerekiyor tekrar sadece pco icin degil normal zamanda da soz ettigin kilo sagligi tehdit eder dusunsene bu kiloda hamile kalip 20 kilo da hamilelikte aldigini...

Kilo diyorsunuzda ben 49 kiloyum 164 boyundayım yani baya zayifim hepte böyleydim hatta yazları 47 lere düşüyorum ama bende de pcos var ilaçsız adet olamıyorum dr gidiyorum önerdiği hiç bir şey olmuyor zaten çok sağlıklı besleniyorum sadece doğum kontrol ilacı kullanmalisin diyor normalde sigara alkol de tetikliyor ama onlarda yok killanma bendede var ama orta düzeyde gerçi yıllardır çok düzenli aldığım için artık o çok hallerini hiç hatırlamıyorum lazer içinde pcos lu olanlarda ise yaramıyor demişlerdi o yüzden hiç gitmedim

Back