Pcos olup progesteronu 0 çıkan

hanimcik158

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2024
7
0
26
Kızlar merhaba ben pcosum ve bebek düşünüyorum 4 aydır doktora gidiyorum ama doktorumun iletişimi sıfır. Fsh 4.37 E2 37 Lh 6.28 DHEA-so4 615 sensitif total testesteron 3.12 prolaktin 25.47 çıktı reglimde yaptık bu testleri. Sadece vitaminler ve regli düzenleyici kullanmaya başladım 2 aydır reglimin 21. Gününde progesteronuma bakılıyo 0.3 0.4 çıktı hep. Bana başka test yapılması gerekiyor muydu ayrıca amh testi daha mı farklı hiç bi şey bilmiyorum sadece progesteronun yine sıfır çıkarsa yumurta sayımına başlarız dedi çevremle paylaşamıyorum aynı süreçleri yaşan daha bilgili var mı progesteronu bu kadar düşük çıkıp hamile kalan oldu mu ?

Benimde düşüktü doktorum yumurtlama görmediğim için düşük olduğunu söyledi yani korkulcak bir şey yokmuş ama tabi sen yumurtlama görüyor musun bilemem..

progesteron hormonu yumurtlama olduktan sonra yükselir. sizinki yükselmiyorsa demek bu aylarda yumurtlama gercekleşmemiş. amh da yumurta rezervi hakkında bilgi sahip olmanız için bakılır. ben 2018den beri pcos takipliyim. ama bana amh testi ilk defa gebelik için doktora gittiğimde bakıldı. amh pcosta zaten yüksek oluyor o yüzden çok bakılmasına gerek olmuyor genelde.

1 yıl doğl yolla denemenin sonunda doktorunuz ilaç veya iğnelerle yumurtlamanızı desteklemeye çalışır. (simdiye kadar size yapıldı mı bilmiyorum) eğer yumurta sağlıklı çatlarsa reglin 21.günü progesteron 15 üzeri olur. bu da yumurtlamanın sağlıklı gercekleştiğini ve rahminizin gebelik için uygun kalınlığa geldiğini gösterir.

Adet döngünüz kaç gün sürüyor. 21. Gün Progesteron bakılması için döngünüzün 28 gün olması gerekir. O yüzden yanlış sonuç verebilir. Siz beklenen adet tarihinizden bir hafta önce kan verirseniz daha doğru bir sonuç alırsınız.

Merhaba. Benimde dün bakıldı progesterona adetimin 21.günü fakat ben 32 günde bir oluyorum adet. Değerim 5.70 çıktı doktor 3ün üzerinde iyi dedi ama ilk bakışta bi burun kıvırdı çokta iyi değil mi gebelik oluşur mu acaba. Yumurtam da yeni çatlamıştı 1-2 gün önce ondan mı öyle düşük çıktı bilginiz var mı

Benimde 21. Gün bakıldı ama benim adetim 32 günde bir oluyor 5.70 çıktı düşük bir sonuç mu yumurtamda yeni çatlamıştı

çatlamadan 1 hafta sonra bakılmalı diye biliyorum ben ama genelde reglin 21.günü kabul ediliyor anlamadım ben de. isterseniz bir kaç gün sonra tekrar progesteron baktırın. dediğim gibi doktorlar genelde 15 üzeri istiyor ama bunun altındakiler başarısız olacak diye bir sey de yok. sadece ihtimali arttırıyor

Tekrar doktora mı gitmem gerekiyo direk kan versem kabul ederler mi randevu bulamıyorum doktordan sistem de değişti zaten

Tekrar doktora mı gitmem gerekiyo direk kan versem kabul ederler mi randevu bulamıyorum doktordan sistem de değişti zaten
progesteron gibi hormon testleri sadece doktor talebiyle yapılıyor diye biliyorum ben benim doktorum bakmamıştı mesela hiç. gerek yok stres olmaya regl günü anlarız ne olduğunu demişti bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…