Ben de ayni durumdayim yazayim istedim. Senede 1 kez smear testi yaptiriyorum her kadinin yaptirmasi gerektigi gibi. O esnada doktor alttan ve karindan da ultrason cihaziyla bakiyor. Bende kucuk kucuk kistler oldugunu soyledi ve hormonlariniza bakalim dedi o sekilde cikti.
Bundan yillar once de bobrek tasi dusurmustum o sirada ultrasona bakan radyolog kist var sende biliyor muydyn dedi hayir dedim ve kadin doguma gitmemi soyledi. Pcolu oldugum o zaman ortaya cikmisti. Hap kullandim evli olmadigim icin duzelme de olunca doktorum kullanma artik demisti. Yani tesaduf eseri diyeyim bende yan etkisi sadece cok sacim dokuluyor simdi dogum kontrol hapina ara verdim yine basladi dokulmem o kadar.
Onun disinda adetlerim cok duzenli doktorum da hayret kilolu da degilsin dedi hatta. Sivilcem tuyum yok yani ne bileyim kisiye gore degisiyor mudur nedir :44:
düzenli adet görüyorum ama pcoluyum yazmışsınız. ben de bunu merak ediyordum, hangi belirtilerle gittiniz doktora? adet gecikmesi dışında ne gibi belirtiler var?
üzüldüm hemde çok üzüldüm, adet gecikmesi yaşıyorum diye gittiğim doktor söyledi, kilo almamalıymışım aksi taktirde şeker, kalp damar hastalıkları, kısırlık ve rahim kanserine yakalanma riskim çok yüksekmiş. Bu bir yaşam tarzıymış buna alışmalı ve ona göre yaşamalıymışım. Doğal yollarla gebe kalamayabilirmişim yardım almam gerekebilirmiş ve hiç gebe de kalamayabilirmişim. Hep kötü senaryolar, netten araştırınca daha bi beynimden vuruldum. Ama işin kötü yanı bunları öğrenirken nişanlımda yanımdaydı o kadar berbat bi durumdayım ki ona karşı kendimi eksik hissetmeye başladım, ruh halim berbat, Tedaviside yokmuş. Aranızda pcos olan var mı ve nasıl yendiniz bunu?
çok şükür kilolu değilim, hormon testimde normal kan tahlilimde ama ortada bi gerçek var ki pcosluyum ilk öğrendiğimde çok sorun etmiştim ama o kadar çok pcoslu varmış ki normal gibi geliyor artık ve birçoğununda ikiz bebekleri var Allah büyük demekten başka bir şey kalmıyor bana
çok şükür kilolu değilim, hormon testimde normal kan tahlilimde ama ortada bi gerçek var ki pcosluyum ilk öğrendiğimde çok sorun etmiştim ama o kadar çok pcoslu varmış ki normal gibi geliyor artık ve birçoğununda ikiz bebekleri var Allah büyük demekten başka bir şey kalmıyor bana
Pcos bir hastalık değildir, sendromdur. Yalnız bu sendromla yaşamayı öğrenmeniz bedeninizi tanımanız ve önlem almanız gerekir. Pcos diyabeti, insülin direncini, troidi vs sever.
Troid vücudun orkestrası gibidir. O az calısırsa metabolizman yavaslar, metabolizman yavaslayınca kilo almaya baslarsın ve insülin direncin yükselir bel bölgesinde hızla yağlanmaya baslar. Dolayısıyla kalp damar rahatsızlıkları da ortaya cıkar. Pcos bundan nasıl etkilenir; kilo alımında regl dönemi sallanır, her ay gecikmeler yasarsın ve dolayısıyla hamile kalma oranın düşer. Ama kısırlık gibi birşey söz konusu değildir, pcos ile yaşayan bir cok hasta cocuk sahibi oldu.
Kilo almayın, kontrol edin kilonuzu. İnanın kilo vermesi de berbat bir durum. İnsanlar bir hafta diyet bir hafta spor ile dünyanın kilosunu verirken bu rahatsızlığa sahip insanlar bir taraflarını da yırtsa zor kilo verir.
üzüldüm hemde çok üzüldüm, adet gecikmesi yaşıyorum diye gittiğim doktor söyledi, kilo almamalıymışım aksi taktirde şeker, kalp damar hastalıkları, kısırlık ve rahim kanserine yakalanma riskim çok yüksekmiş. Bu bir yaşam tarzıymış buna alışmalı ve ona göre yaşamalıymışım. Doğal yollarla gebe kalamayabilirmişim yardım almam gerekebilirmiş ve hiç gebe de kalamayabilirmişim. Hep kötü senaryolar, netten araştırınca daha bi beynimden vuruldum. Ama işin kötü yanı bunları öğrenirken nişanlımda yanımdaydı o kadar berbat bi durumdayım ki ona karşı kendimi eksik hissetmeye başladım, ruh halim berbat, Tedaviside yokmuş. Aranızda pcos olan var mı ve nasıl yendiniz bunu?
Merhaba.yeni üyeyim buraya ve sizlerin deneyim ve düşüncelerinize ihtiyacım var.23 yaşındayım ve 4 yıldır pcosluyum. farklı farklı pek çok ilaç kullandım doktor kontrolünde ve en son gittiğimde evlenmem ve bir an önce çocuk sahibi olman gerekiyor dedi doktorum. en az 3 yıl bebek sahibi olma imkanım yok erkek arkadaşımdan dolayı. Böyle bir risk var mı gerçekten bilgilendirirseniz sevinirim.Çok teşekkürler şimdiden.