pcos olduğumu öğrendim :(

bu kadar kafanızda büyütmeyin,hepsi aynı şekilde olacak diye bir şart yok.
bana da geçen yıl pcos teşhisi kondu.
adetim tıkır tıkır olur,tüylenmem yok (yani ekstra yok,oldu bitti tüylü bir insanım ama öyle sakal vs gibi aşırı şeyler yok)
kilolu değilim,hiç olmadım.
ve çok şükür bir kızım var
doktor bana sende herhangi bir yan etki oluşmamış,hastalığı kontrol altında tutmak gerek sadece dedi.
doğru düzgün kontrole bile çağırmadı,
bu yan etkilerden birini görmeye başlarsan gel dedi sadece.
ben çene bölgemde çıkan sivilcelerden sonra öğrendim hastalığı.
cilt doktoru yönlendirdi jinekologa,yoksa hiçbir şikayetim olmamıştı yani.

cevap için teşekkür ederim. düzenli olarak smear testini ben de yaptırıyorum, sivilce problemimden dolayı şüphelendim. olsa söylerdi doktor herhalde. geçmiş olsun size...

Tesekkur ederim. Iciniz rahat etmezse hormon testi isteyebilirsiniz. Ben prolaktine de bakar misiniz demistim nitekim o da yuksek cikti istemesem ortaya cikmayacakti belki.

ben de pkosum ve ilk öğrendiğimde beynimden vurulmuşa dönmüştüm. sonra kendimi eksik hissettim,bazen ağladım. hemen hapa başladım 1 sene falan kullandım. sonra göğsümde kist çıktı ve bıraktım. neden sonra tesadüfen maydonoz suyunu keşfettim. adet söktürdüğünü duymuştum ve uyguladım. o ay tam zamanında geldi ve ben o günden sonra yaklaşık 1 yıldır maydonoz suyuyla düzenli adet görüyorum. rabbimin hikmeti işte. doğanın kendisi bi eczane zaten niye gidip sentetik şeyler kullanarak hem cebime hem de vücuduma zarar veriyim ki. git pazardan 1 demet maydonoz al 1 liraya ve hem sağlıklı ol hem de cebin zarar görmesin. bana da bi hayır duası ediver

arkadasim korkma o kadar bende pko yum ama ikinci bebegime hamileyim hemde kendiliginden birkac ayda kaldim sadece cenemde tuylenme oldu ama kilo problemim hic olmadi son bir yildir adetim duzenli ama az oluyordu gecikme bir haftayi gecmezdi ama

düzenli adet görüyorum ama pcoluyum yazmışsınız. ben de bunu merak ediyordum, hangi belirtilerle gittiniz doktora? adet gecikmesi dışında ne gibi belirtiler var?

bendede pko var ama adetlerım her ay 30 gunde bır yanı çok normal gelıyor..mesela ben çenemde tüylenme için cilt uzmanına gıttım..kontrol ettıgınde yumurtalıkla ilgili sorunlarda çenede kıllanma olur dedı benı kadın doğuma yönlendırdı..birde saçlarım ınanılmaz dökülüyordu..o yuzden kadı doğuma gıttım ha birde sadece geçen yıl 1 kere gecıkme yaşadım oda 10 gun sürdü ..onun dışında anormal bırşey yok testlerım son derece duzgun..sadece LH hormonu FSH den azıcık yüksek ..ztn LH erkeklık hormonuyla bır arttıgı ıçın tuylenme ve saç dökülmesı yapıormuş..bılmıorum bu dökülmeler ne zaman geçıcek saçımda?..acaba diane 35 kullansam etkı görurmuyum onuda bılmıorum herkes bırşey söyluor kafam çok karışık

Ben diane 35 kullandim dokulmem durmustu bir ay ara verdim daha da verecegim gibi ama dokulmem geri başladı. Ilac alsam yan etkileri beni mahvediyor icmesem sacim basim bi duzene girmiyor ne yapacagimi şaşırdım.

Şu an 31 yaşındayım, lise de üniversite sınavına hazırlanırken 3 ay kadar adetim gecikmişti. Bunun üzerine dr gitmiştik annemle. Doktor bana sende Pcos sendromu var dedi. O da ne demiştim? O zamanlar daha kiloluydum. Bana dedi ki senin kilo vermen lazım yoksa ilerde kronik kalp yetmezliği, gebe kalamama ve Rahim ağzı kanserine yakalanma riskin çok yüksek olur dedi. Ben tabii şok oldum. Neyse sonrası ben kilo verdim ve adetim düzelmeye başladı. Pcos olan aynı zamanda gereğinden fazla erkek hormonu da taşıyabilir mesela kıllanma diğer insanlardan biraz daha fazla olabilir. Ben bunun üzerine bir daha doktora gitmedim işin gerçeği. Çünkü her şey normale dönmüştü. Doktorun dedikleri olma ihtimali olan şeyler bunun için sakın kendini boş yere üzme. Kendine hırs yap ve eğer kiloluysan ki öylesindir diye düşünüyorum hemen kilo ver ama önemli olan kısa zamanda çok kilo vermek değil. Dengeli, sağlıklı besleneceksin. Ben 1 sene içinde 30 verdim. Gidebiliyorsan bir diyetisyene git çünkü her hafta bir yabancının yanında tartılmak insana hırs yapıyor. Eğer durumun yoksa gitmeye o zaman internetten sağlıklı bir diyet bul ve uygula eğer bulamıyorsan da bana yazabilirsin. İnan bu konuda çok bilinçliyimdir ama zannediyorum ki nette bulabilirsin.

Bendede PKo var ve gecen yil ogrenmeme rağmen temmuzda tedaviye basladik ayrica bebekte istiyorum

Hic karamsarliga düşme burada arastir bi çok insan sonuç almis hastaligi hakkında ve çoğunun bebiside olmuş

En büyük problem ise kilolu olmak zayiflayinca geçebileceğini söyledi Dr um ki bende kiloluyum 12 kilo verdim ve daha 25 kilim daha var vermem gereken ben bile senin KDr karamsar değilim arkadasim uzulme bu kisirlik deil

Benim kardeşimde 6 yıldır daha da fazla olabilir pcoluydu
Şimdi kan tahlilleri normal çıktı bıraktı ilacı
Onada ömür boyu demişlerdi

çok şükür kilolu değilim, hormon testimde normal kan tahlilimde ama ortada bi gerçek var ki pcosluyum ilk öğrendiğimde çok sorun etmiştim ama o kadar çok pcoslu varmış ki normal gibi geliyor artık ve birçoğununda ikiz bebekleri var Allah büyük demekten başka bir şey kalmıyor bana

çok sorun etme canım en azından kilo sorunun yokmuş erkenden önlemini alırsan bi sorun olmaz... ben geç başladım 65 kiloyla evlendm 5 ay içersnde 78 e çıktım doktora gittiğmde pco olduğmu öğrendm bekarkende adet düzenszliği ve tüylenme sorunum vardı ama kilo fazlalığım yoktu şimdi 9 kilo kadar verdm tedaviye başladm bebek için rabbim inşallh en kısa zamanda hayırla sonuçlandırır

PKO kadınların %90 nında var. ama kimisi farkında kimisi değil. çok yanlış bir doktora gitmişin bence ki sana en olumsuzları söylemiş.

doğun kontrol hapı bizzat kullanıyorum ve hiç kilo alımı yapmadı, belki çok eskiden yapıyor olabilir, bunun için ilaç şirketleri de almışlar tedbiri demekki, çünkü gerçekten kilo alımı yapmıyor. bence kullan hapı düzene girsin adetin, hapı bıraktıktan sonra hamile kalmak daha kolaylasıyor cunku.

PKO nun en olumsuzunu yaşayanlar, adet düzensizliği, aşırı kilolanma ve tüglenmede özelliğinin 3 ünü birlikte yaşayanlar. 3 ü birlikte yoksa sende cok sorun etme bence. 3 ü birlikte varsa bile bu cocuk doğurmana yine engel değil.

Ben uzun zamandır pcosluyum, ailemizde genetik bir durum. Annemin teyzelerinde, kuzenlerinde ve benim teyzemde de var. Evlenenlerin hepsi de çocuk sahibi oldu, ben de kontrollerimi yaptırıyorum 6 ayda bir. Son 1.5 yıldır hormon değerlerim normal olduğundan doktor hap kullanımına gerek görmedi. Gerçekten her ay adet oluyorum artık.

Evlenmeden önce endişelerimi dile getirdim, doktorum güzel bir şey söyledi:'Aklına böyle düşünceleri getirme, bu bir nasip işi, hiçbir sorunu olmayıp hamile kalamayan olduğu gibi pcos olup hemen hamile kalan da olabilir. Şimdiden böyle kaygılarla kafanı karıştırma.' Sonra düşündüm, gerçekten de öyle, dermansız dert yoktur, ailemizin yaşlılarında bile pcos varmış, onlar ilaç bile kullanmamışlar yine de 2-3 çocukları olmuş.

Sen de eksiklik falan deme, erkekler kadın hastalığından anlamaz nişanlının da aklına kötü şeyler gelir.

canım hiçbir şekilde kafana takma ben de pcoluyum ve şu an 6 aylık hamileyim:) adetlerim de düzensizdi 6 ay ilaç kullandım 7. ayın sonunda hamile kaldığımı öğrendim. Kilona dikkat et bence de sakın kafaya takma çoookkk rahat ol emim ol hepsi geçer çevremde çok var pcolu hamile :) mutlu ol ve çok dua et

Bende maglesef onlandan biriyim benim ugraşıpta yaptıgım diyet sporla insanlar bikç ayda istedigi kiloya ulaşır bende anca 3 5 kilo sorada insan sıkılıp bırakıyor zaten

Bende pcoluyum kafayı yemek üzereyim allah hepimize yardım etsin cocuk olmaz die cok korkuyorum

Merhaba.yeni üyeyim buraya ve sizlerin deneyim ve düşüncelerinize ihtiyacım var.23 yaşındayım ve 4 yıldır pcosluyum. farklı farklı pek çok ilaç kullandım doktor kontrolünde ve en son gittiğimde evlenmem ve bir an önce çocuk sahibi olman gerekiyor dedi doktorum. en az 3 yıl bebek sahibi olma imkanım yok erkek arkadaşımdan dolayı. Böyle bir risk var mı gerçekten bilgilendirirseniz sevinirim.Çok teşekkürler şimdiden.

bu doktorları napmalı bılmıyorum....bukadar kötu seneryo yazılır mı...
kendımı ornek vereyım.hıçbır zaman duzenlı adet yasamadım genelde hep 3 ayda bır oldum.hatta 5 ay bıle gelmedığı oldu.genç kız donemlerımde hep doktorlar pko oldugunu doğum kontool hapına bslamamı soyledı.bırkaç sene kullandım.kullanmayı bırakır bırakmaz hop gene duzensızlık baslıyodu.sonra nışanlıyken 6,5 cm kıst oldugunu öğrendım....tamam dedım pko var kılo var eh kıstde var evlensem korunmayı bıraksam kolay kolay cocuk olmaz en ıyısı hapı bırakayım dedım korunmayı bıraktıgım 2.ayda prensesım geldı çok takılma doktorun dedıklerıne.....pko olan okadar cok kışı varkı.....
bu arada kızım yasını gectı adetlerım hala duzensız.....

yukarıya yazdım oku ıstersen...doktorların lafını bazen cokda umursamamalı ınsan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…