pcos olduğumu öğrendim :(

Pcos bir hastalık değildir, sendromdur. Yalnız bu sendromla yaşamayı öğrenmeniz bedeninizi tanımanız ve önlem almanız gerekir. Pcos diyabeti, insülin direncini, troidi vs sever.

Troid vücudun orkestrası gibidir. O az calısırsa metabolizman yavaslar, metabolizman yavaslayınca kilo almaya baslarsın ve insülin direncin yükselir bel bölgesinde hızla yağlanmaya baslar. Dolayısıyla kalp damar rahatsızlıkları da ortaya cıkar. Pcos bundan nasıl etkilenir; kilo alımında regl dönemi sallanır, her ay gecikmeler yasarsın ve dolayısıyla hamile kalma oranın düşer. Ama kısırlık gibi birşey söz konusu değildir, pcos ile yaşayan bir cok hasta cocuk sahibi oldu.

Kilo almayın, kontrol edin kilonuzu. İnanın kilo vermesi de berbat bir durum. İnsanlar bir hafta diyet bir hafta spor ile dünyanın kilosunu verirken bu rahatsızlığa sahip insanlar bir taraflarını da yırtsa zor kilo verir.

bir de doğum kontrol hapı kullanacağım bir ömür boyu sadece gebe kalmak istediğimde bırakacakmışım, doğum kontrol hapıyla nasıl kilomu koruyacağım bilmiyorum

Siz regl olamıyor musunuz?

hayır olamıyorum mesela en son 8 eylülde oldum. bazen 3 ay boyunca olmuyorum. Zaten pcos da yumurtalar gelişirmiş ve en baskını büyürmüş ama ben de hepsi aynı anda gelişiyormuş ve büyümüyormuş bu sebepten ne regl olabiliyorum ne de hemen gebe kalabilirmişim.

ya bu pco türlü türlü bende çok güzel adet görebiliyorum ama pcoluyum
birde bu hastalığa karşı böyle aşırı bir tepki vermeyin
başedilemeyecek birşey değil
üstelik pcolu olup doğum yapan bir sürü insan var

önerilen doğum kontrol hapını kullanmadan regl günlerimi düzene sokmaya çalışan ve büyük ölçüde başarmış biriyim.
ilk tavsiyem şudur ki bu durumun baskılayıcı ve en önemli nedenlerinden biri olan STRESi yok etmeniz gerektiği.aksi taktirde yangına
körükle gidersiniz.değiştiremediğiniz bir gerçek var evet pko..dünyanın sonu değil, çocuk sahibi olmaya ENGEL değildir.

anlıyorum bir telaş hali olabiliyor ama zamanla doğru bilgilerle daha iyi pekişecektir.kilo vermek zor evet, benim de o sıkıntım var ama
her şey için artık mühim bir konu.iç hastalıkları uzmanına görünmediyseniz bir kan tahliliyle açlık ve tokluk kan şekeri ölçümünüzü yaptırmanızı öneririm.zira bu rahatsızlıkla birlikte insülin direnci muhtemeldir.ben de çıkmadı fakat zor verilen ve hatta alınan kilo sebebiyle
olması muhtemel, gözetim altına almak; dr unuzun diğer istediği değerleri de tespit etmek çok önemli.

başta değindiğim doğum kontrol hapı gerçeği , siz evlenmek üzere olan birisi için ertelenmesi gereken bir durum.hiç bir zaman
uygun görmedim, kullanmadım.yararı olduğu evet doğrudur ama zararları da herkes tarafından biliniyor.artı çocuk sahibi olmanızı da yakın dönemde olumsuz yönde etkileyebilir.farklı bir uzman dr ışığında tekrar bir gözlemden geçmenizi ve sürekli konunun takipçisi olmanızı
öneriyorum.geçmiş olsun.

kullanmasan rahim kanseri, şeker, kalp ve damar hastalıklar, uzun dönem kullanırsan meme kanseri iki ucu b***u değnek

Canım öncelikle kafana bu kadar takma.
Pco çoğu kadında var, hatta bazı kadınlarda zaman zaman çıkıp giden bir şey.
Bu çocuğunun olmamasına asla engel değil.
Benim kaç pco lu arkadaşım korunmayı bırakınca anında hamile kaldı.
Bir arkadaşımda 2 tane kocaman hemde çikolata kisti vardı doktorlar asla normal yolla hamile kalamazsın sana tedavi uygulamamız lazım dediler, kız arkadaşım ne yapacağım ben şimdi diye nasıl ağladı anlatamam o ay korunmayı bıraktı nasılsa çocuğum olmayacak diye 1 ay içinde hamile kaldı.
Daha bunun gibi bir sürü arkadaşım ve kuzenim hepside korunmayı bıraktıkları ilk 3 ay içinde hemen hamile kaldılar.
Sen hiç dert etme sakın kafana takma.
Ayrıca doğum kontrol hapı kilo falan yapmıyor onlar hep milletin uydurması hurafe laflar sen onlara kanma.
Ben senelerce kullandım arkadaşlarımda hep kullanıyor kimsede kilo alımı farketmedim.
Ayrıca doğum kontrol hapını bırakınca hamile kalmak daha kolay
Yani sen şimdi bunların hiçbirini kendine dert etmiyorsun yaşamına normal devam ediyorsun
Senin çoluğunda olur, çocuğunda olur hiiiiiiiiç dert etme kendine.

inşallah dediğin gibidir, sağlığımda yolunda gider çocuğumda olur

Allah şifa versin canım

Ben de pcoluyum. Hiçbir zaman adet duzensizligim olmadı cok abarttigim icin yemeyi icmeyi ondan kilo almisimdir saclarim çok dokulurdu bir o belirtim var sivilce tuylenme hiçbişey olmadi. Henüz çocuk dusunmedigim için doğum kontrol hapı verdi doktorum bir yandan da troidim icin hap kullandim troidi kontrol altına aldik ama pco durumum hic düşmüyor çetin biraz dedi doktor.

Ilerde çocuk sahibi olamazsam dedim öyle birşey yok ignelerle tedavi edilip olursun cok rahat dedi. Doğum kontrol hapini bıraktım çünkü psikolojik ve fiziksel çok yan etkisini gördüm. Doktor ara verebilirsin dedi. Suan halimden memnunum cocuk düşündüğüm zamana yakin gidecegim tekrar. Sen de telaşa kapilma belki bu sendrom kişiden kişiye fark ediyordur bilemem ama pcolu kadın çok var.

Geçmiş olsun diyorum
Gittiğiniz kişi doktor muydu gerçekten?
Kısırlık diye birşey sözkonusu değil öncelikle bunu bilin. Sadece planlı olarak hamile kalamazsın a şuzaman ilacı bırakıyım korunmayım vs hamile kalıyım diye birşey yok.
Yıllardır pcoslu biri olarak yazıyorumki boyum 1,63 kilom 48 biraz dikkat etmiyim hemen 52-53-54 gidiyor sporla koruyorum kiloyu.
Kiloluysan önce kilo vermekle sonra sonra kilo kontroluyle devam ediceksin hayatına tedavisi yok diye birşey yok.
7 cme kadar çeşitli ilaçlarla tedavi edilmeye çalışılır küçülme olmaz yada büyüme devam ederse ameliyat ile patlatılır dyim çünkü bu bildiğimiz jelatin gibi bişeyin içinde saçma salak bir su.

Hcolunun kısır olabileceğini nerden duydunuz.
Evet daha zor hamile kalmak. Ama imkansız değil.
Biri de benim..

Geçmiş olsun ilk defa sizden duydum...
Kendinizi asla eksik hissetmeyin derdi veren de Allah dermanını da... Hastalık bu kimin başına ne geleceği asla belli olmaz

düzenli adet görüyorum ama pcoluyum yazmışsınız. ben de bunu merak ediyordum, hangi belirtilerle gittiniz doktora? adet gecikmesi dışında ne gibi belirtiler var?

internette bu konuyu çok araştırdım, doğum kontrol hapıyla adetini düzene sokuyorsun ama bunun bi tedavisi yok. Düzensiz adet ve tüylenme belirtileri olarak gösteriliyor. Çünkü düzenli yumurtlamayınca adet olunmuyor ve erkek hormonu salgılıyor vücut ve böylece kıllanmalar meydana geliyor. Ama herkeste aynı etkiler yok mesela ben düzensiz adet oluyorum ama kıllanma olmuyor

düzenli adet görüyorum ama pcoluyum yazmışsınız. ben de bunu merak ediyordum, hangi belirtilerle gittiniz doktora? adet gecikmesi dışında ne gibi belirtiler var?

Ben de ayni durumdayim yazayim istedim. Senede 1 kez smear testi yaptiriyorum her kadinin yaptirmasi gerektigi gibi. O esnada doktor alttan ve karindan da ultrason cihaziyla bakiyor. Bende kucuk kucuk kistler oldugunu soyledi ve hormonlariniza bakalim dedi o sekilde cikti.

Bundan yillar once de bobrek tasi dusurmustum o sirada ultrasona bakan radyolog kist var sende biliyor muydyn dedi hayir dedim ve kadin doguma gitmemi soyledi. Pcolu oldugum o zaman ortaya cikmisti. Hap kullandim evli olmadigim icin duzelme de olunca doktorum kullanma artik demisti. Yani tesaduf eseri diyeyim bende yan etkisi sadece cok sacim dokuluyor simdi dogum kontrol hapina ara verdim yine basladi dokulmem o kadar.

Onun disinda adetlerim cok duzenli doktorum da hayret kilolu da degilsin dedi hatta. Sivilcem tuyum yok yani ne bileyim kisiye gore degisiyor mudur nedir :44:

merhaba canım ben evlıyım adet düzensızlıgım vardı tokatta yaşıyorum bana dedıkı doktor çıkolata kıstın var cocugun olmaz dedı
ablam ıstanbulda ysıyor tüp bebek yaptırdı bende yardım a gıtttım doktoru cok ıyı ve cok unlu bır doktor ablamın 12 sene oldu cocugu olmadı kımse anlamadı bu doktor nesı oldugunu anladı doktor SELMAN LAÇIN internttn arastır.
bende gittim banada pcos var dedı ama sakın korkma dedı 1 tane ufacık bı ılacla hamıle kalabılırsın dedı sadce tüğlenme yapar bırazfcıkda kılo yapar başaka bısı yok dedı ıntrnettekı herşeye ınanma canım herkesde de olabılıyormuşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…