Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
üzüldüm hemde çok üzüldüm, adet gecikmesi yaşıyorum diye gittiğim doktor söyledi, kilo almamalıymışım aksi taktirde şeker, kalp damar hastalıkları, kısırlık ve rahim kanserine yakalanma riskim çok yüksekmiş. Bu bir yaşam tarzıymış buna alışmalı ve ona göre yaşamalıymışım. Doğal yollarla gebe kalamayabilirmişim yardım almam gerekebilirmiş ve hiç gebe de kalamayabilirmişim. Hep kötü senaryolar, netten araştırınca daha bi beynimden vuruldum. Ama işin kötü yanı bunları öğrenirken nişanlımda yanımdaydı o kadar berbat bi durumdayım ki ona karşı kendimi eksik hissetmeye başladım, ruh halim berbat, Tedaviside yokmuş. Aranızda pcos olan var mı ve nasıl yendiniz bunu?
Pcos bir hastalık değildir, sendromdur. Yalnız bu sendromla yaşamayı öğrenmeniz bedeninizi tanımanız ve önlem almanız gerekir. Pcos diyabeti, insülin direncini, troidi vs sever.
Troid vücudun orkestrası gibidir. O az calısırsa metabolizman yavaslar, metabolizman yavaslayınca kilo almaya baslarsın ve insülin direncin yükselir bel bölgesinde hızla yağlanmaya baslar. Dolayısıyla kalp damar rahatsızlıkları da ortaya cıkar. Pcos bundan nasıl etkilenir; kilo alımında regl dönemi sallanır, her ay gecikmeler yasarsın ve dolayısıyla hamile kalma oranın düşer. Ama kısırlık gibi birşey söz konusu değildir, pcos ile yaşayan bir cok hasta cocuk sahibi oldu.
Kilo almayın, kontrol edin kilonuzu. İnanın kilo vermesi de berbat bir durum. İnsanlar bir hafta diyet bir hafta spor ile dünyanın kilosunu verirken bu rahatsızlığa sahip insanlar bir taraflarını da yırtsa zor kilo verir.
bir de doğum kontrol hapı kullanacağım bir ömür boyu sadece gebe kalmak istediğimde bırakacakmışım, doğum kontrol hapıyla nasıl kilomu koruyacağım bilmiyorum
Siz regl olamıyor musunuz?
Canım öncelikle kafana bu kadar takma.
Pco çoğu kadında var, hatta bazı kadınlarda zaman zaman çıkıp giden bir şey.
Bu çocuğunun olmamasına asla engel değil.
Benim kaç pco lu arkadaşım korunmayı bırakınca anında hamile kaldı.
Bir arkadaşımda 2 tane kocaman hemde çikolata kisti vardı doktorlar asla normal yolla hamile kalamazsın sana tedavi uygulamamız lazım dediler, kız arkadaşım ne yapacağım ben şimdi diye nasıl ağladı anlatamam o ay korunmayı bıraktı nasılsa çocuğum olmayacak diye 1 ay içinde hamile kaldı.
Daha bunun gibi bir sürü arkadaşım ve kuzenim hepside korunmayı bıraktıkları ilk 3 ay içinde hemen hamile kaldılar.
Sen hiç dert etme sakın kafana takma.
Ayrıca doğum kontrol hapı kilo falan yapmıyor onlar hep milletin uydurması hurafe laflar sen onlara kanma.
Ben senelerce kullandım arkadaşlarımda hep kullanıyor kimsede kilo alımı farketmedim.
Ayrıca doğum kontrol hapını bırakınca hamile kalmak daha kolay
Yani sen şimdi bunların hiçbirini kendine dert etmiyorsun yaşamına normal devam ediyorsun
Senin çoluğunda olur, çocuğunda olur hiiiiiiiiç dert etme kendine.
üzüldüm hemde çok üzüldüm, adet gecikmesi yaşıyorum diye gittiğim doktor söyledi, kilo almamalıymışım aksi taktirde şeker, kalp damar hastalıkları, kısırlık ve rahim kanserine yakalanma riskim çok yüksekmiş. Bu bir yaşam tarzıymış buna alışmalı ve ona göre yaşamalıymışım. Doğal yollarla gebe kalamayabilirmişim yardım almam gerekebilirmiş ve hiç gebe de kalamayabilirmişim. Hep kötü senaryolar, netten araştırınca daha bi beynimden vuruldum. Ama işin kötü yanı bunları öğrenirken nişanlımda yanımdaydı o kadar berbat bi durumdayım ki ona karşı kendimi eksik hissetmeye başladım, ruh halim berbat, Tedaviside yokmuş. Aranızda pcos olan var mı ve nasıl yendiniz bunu?
ya bu pco türlü türlü bende çok güzel adet görebiliyorum ama pcoluyum
birde bu hastalığa karşı böyle aşırı bir tepki vermeyin
başedilemeyecek birşey değil
üstelik pcolu olup doğum yapan bir sürü insan var
düzenli adet görüyorum ama pcoluyum yazmışsınız. ben de bunu merak ediyordum, hangi belirtilerle gittiniz doktora? adet gecikmesi dışında ne gibi belirtiler var?