Merhaba, aslında tam tersi sorunlarımız var benim adet düzensizliğim ve kilo sorunum yoktu. Ancak çikolata kisti ve erkeklik hormonu fazlalığından dolayı hirsutizm vardı. Çocukluğumdan beri birçok doktor gezdim ama doktorların vurdumduymazlığından dolay tedavi süreci başlatmadılar. Bende dayanamadım en sonunda özelde paramla tedavi olmaya başladım. Doktorum 3 ay trisequens kullandırttı ardından flutamid aldactone ve diane35 üçlüsüne başladım ancak flutamid ve aldactone çok ağır ilaçlardı içtiğim an kusuyordum bu yüzden sadece diane35 kullandım ve bitti. hormon testi yaptırdım hormonlar düzene girmiş ancak tiroid hormonum ilk defa yüksek çıktı tekrar bakılacak. erkeklik hormonunda azalma olmuş ama yinede hirsutizme engel olacak kadar değil maalesef. Bunu da epilasyon ile halledeceğim bu hafta kayıt olamaya gideceğim. Size tavsiyem mutlaka kesin tedaviye başlayın sağlıklı ve öz güvenli yaşamanız için çok önemli. Ben şu an 20 yaşındayım doktorlar gelişim dönemimde tedavi uygulasalardı boyum kısa kalmazdı (1.55)hirsutizm bu kadar ilerlemezdi, göğüs gelişimim olurdu(şu an 70a takıyorum). Hakkımı helal etmiyorum oturdukları yerden para kazanan bana tedavi uygulamayan doktorlara.. Anca hormon testi yapıp değerlerime bakıyorladı delik deşik olurdu kollarım. Yani kısaca bende de hirsutizm var göbek sırt bacak vs vs doğum kontrol hapı maalesef tamamen bitiremiyor. Ben epilasyon ile halledeceğim ardından epilasyon seanslarım bittikten sonra doktorum izin verirse bir kez daha doğum kontrol hapı kullanacağım. :)