Pcos kilo hamile kalamama

Aysegl34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2022
123
9
26
125 kiloyum pcos var insülin direnci tiroid ne ararsanız var yani
İki kere çatlatma iğnesi oldum olmadı hamile kalmıyorum Dr zayiflamam gerektiğini zayiflarsam olacağını söyledi ama ben bir türlü beceremiyorum yavaş yavaş bı 10 kilo verdim ama ben kafayı yiycem artık bu kiloda olma imkanı yok mu hiç mi olmaz yani çocuğum napcam ben ya

bi kiloda gebe kalsanız da gebeliğiniz yüksek riskli ilerler. doğum da zor olur. kilo verdikçe yumurtalıklarınız daha sağlıklı çalışmaya başlayacaktır. pcos ile kilo vermek zor evet ama pcosa uygun beslenerek verdiğiniz 5-10 kilo bile büyük fark yaratır. bende pcosum ama hiç kilo sorunum olmadı cünkü 6 yıldır pcosa uygun beslenmeye özen gösteriyorum. cocuk istediğimiz günden beri de hayatımdan şekeri tamamen çıkardım ki bende insülin veya tiroid de yok.
bir arkadaşım da pcos ile 45 kgden 80 kiloya çıkmıştı birden bire ve insülin direnci çıkmıştı. 3 ay boyunca meyvelerden bile şeker alımını keserek bir diyete başladı (diyetisyenle birlikte) 3 ayda 15 kilo verdi ve insülin direnci düştü. doktoru artık meyve tüketebileceğini ama onun dışında yine şekerden uzak durmasını söyledi. düzenli regl olmaya falan başladı. bence siz de bir diyetisyenle ilerleyin. dediğim gibi amacınız kilo vermekten çok sağlıklı ve pcosun etkilerini azaltmak olsun.

İki kere çatlatma iğnesi oldum olmadı hamile kalmıyorum Dr zayiflamam gerektiğini zayiflarsam olacağını söyledi ama ben bir türlü beceremiyorum yavaş yavaş bı 10 kilo verdim ama ben kafayı yiycem artık bu kiloda olma imkanı yok mu hiç mi olmaz yani çocuğum napcam ben ya
Olsa bile hamilelikte de kilo alırsan, bebek için ve doğum esnasında ikiniz için sorun olabilir.
Bir diyetisyen ile sıkı bir çalışma yürüt, bol su iç, yürüyüş yap yavaş yavaş mesafeyi arttır. Kondisyonun yükseldikçe başka şeyler ekle...
Daha önce bende de pcos teşhisi insülin direnci ve kist vs vardı
Şu an pcos yok
İnsülin yok
Kist vs yok sadece çikolata kistim kaldı.
Hamile kaldım, sağlıklı bir bebeğim oldu...
İnsülin kilo vermene engel oluyor, beslenmeni düzenlemen ve endokrinoloji uzmanının verdiği ilacı düzenli kullanman gerekiyor.
Pcos için de kadın doğumun verdiği ilaçları kullanman gerekiyor.
Diyetisyenle beslenmeni düzenleyip biraz da hareket ettin mi başarırsın..
İnsülin kilo vermeyi engeller biraz onu kırdın mı gerisi gelir biraz çaba göstermek gerekiyor ve bol bol su iç. 3-4 litre iç kilon çok olduğu için.. yaz da geldi biraz daha kolaylaşır
Sağlıkla bebişine kavuşursun inşallah 🌸
Hem kendi sağlığın hem psikolojin hem de bebişin sağlığı için bu yolda biraz sabırlı olman gerekiyor.

Olsa bile hamilelikte de kilo alırsan, bebek için ve doğum esnasında ikiniz için sorun olabilir.
Bir diyetisyen ile sıkı bir çalışma yürüt, bol su iç, yürüyüş yap yavaş yavaş mesafeyi arttır. Kondisyonun yükseldikçe başka şeyler ekle...
Şu an pcos yok
İnsülin yok
İnsülin kilo vermene engel oluyor, beslenmeni düzenlemen ve endokrinoloji uzmanının verdiği ilacı düzenli kullanman gerekiyor.
İnsülin kilo vermeyi engeller biraz onu kırdın mı gerisi gelir biraz çaba göstermek gerekiyor ve bol bol su iç. 3-4 litre iç kilon çok olduğu için.. yaz da geldi biraz daha kolaylaşır
Hem kendi sağlığın hem psikolojin hem de bebişin sağlığı için bu yolda biraz sabırlı olman gerekiyor.
Çok güzel yorumlamışınız ve destek olmuşunuz teşekkürler. bende yukarıda ki yazan arkadaş gibi pcos hastasıyım ve çocuk istiyoruz.
bir kaç tane diyetisyen denedik ama tam başarılı olamadık
Önerdiğiniz diyetisyen var mı acaba ?

Çok güzel yorumlamışınız ve destek olmuşunuz teşekkürler. bende yukarıda ki yazan arkadaş gibi pcos hastasıyım ve çocuk istiyoruz.
bir kaç tane diyetisyen denedik ama tam başarılı olamadık
Önerdiğiniz diyetisyen var mı acaba ?
Pcos için değil ama hamilelik sonrası sindirim sistemim bozulduğu için çalıştığım görüştüğüm diyetisyenin linkini paylaşayım. Online olarak da danışanı var. Beğenirseniz denersiniz🌸Diyetisyen Ceren KARAKAŞ (@diyetisyencerenkarakas) • Instagram photos and videos

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun , pcos maalesef öyle bir illet ki her türlü hastalığı beraberinde getiriyor
Ben de kiloluyum 100 üstü insülin direnci pcos herşey var hamile kaldım ama sağlıksızdı düşük oldu doktor direkt karın bölgemdeki yağa bağladı cidden kilo çok çok riskli
İnsülin direncini kırmak çok önemli metformin içeren ilaçlar çok çile çektiriyor yan etkileri sebebiyle
Ben çözümü şöyle buldum aç karnına sabah akşam 1 yemek kaşığı sandaloz sakızlı elma sirkesi koyduğum suyu içiyorum yemeğimi öyle yiyorum inanın insülin direncimi kırdığını bariz hissediyorum sudan sonra yediğiniz yemek insülininizi tavan yaptırmıyor ve çok ciddi faydaları var paketli gıda ve tavuk çıkardım hayatımdan myo inositol takviyesi alıyorum adetlerim düzene girdi ve zayıflıyorum
Toprağı gübrelemeden verimli bir hasat olmaz önce vücudumuzu toksinlerden arındıralım , elimizde olmadan kilo vermemizi engelleyen o insülin direncini kıralım haftada 3 güm yürüyüşle inanın yüksek kilolarda olduğumuz için hızla zayıflarız size ve bizimle aynı dertten muzdarip herkese Allah sağlıklı bir zayıflama ve sonrasında güzel bir bebiş nasip etsin

Ağır yaşamların bazı bölümlerini izle bence ne kilolular hamile kalıyor 95 kiloyum insülin vardı bende de ama gebelik yaşadım kilo verirsen senin için iyi olur şuan kontrole gittiğim doktor gayet bilgili kilo konusunu sorduğumda aynı bu şekilde söylemişti. Bu arada insülini düşürmeye çalışırsan iyi sonuç elde edebilirsin bende de pcos var imkansız değil yani moralini yüksek tut :)

Şu an pcos yok
İnsülin yok
Çikolata kisti engelmi canım gebelige benim 2 mm sağda varmış artı pcosda var ama insülin direnci yok reglerim düzenli

Hiç üzülme, Allahın izniyle olur, sen gereken çabayı gösteriyorsundur doktor vs
Evet yeni gittim 11 aylık evliyim hormonlarim normal çıktı prolaktin yuksek çıktı yanlış hatırlamıyorsam 37 idi onun içinde ilaç verdi kilom 50 reglim düzenli

X