Pcos için hangi dogum kontrol hapi???

Beybi05

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
523
128
103
32
Merhaba hanimlar. Bende pco hastasiyim. 3 sene yasmin kullandim. Ara verdim doktor kontrolunde simdi tekrar baslayacagim kistler geri geldi çünkü. Bu sefer ki doktor diane 35 yazdi. Fakat yorumlar beni korkuttu... diane mi yasmin mi sizce? Ben yasmin icerken hic yan etki yasamadim. Diane nasildir icenler bi bilgi verse.. kilo aldirdigi, karacigerde kist yaptigi falan doğru mu? Yasayan var mi?

benim kistim vardı laporoskobi oldum. Kistim yumurtama yapışmış bu yüzden sadece kistimi patlattılar. Ameliyat sonrası 2 ay oyunca diane kullandım kistimin içi dolmasın diye ve bana hiç zararı dokunmadı yan etkisi olmadı. Şimdi doktor kontrolüm var inş kistim dolmamıştır.

Insallah canim peki kilo falan aldirdi mi diane ?

Ben senelerce diane 35 kullandım çok şükür sıkıntı yaşamadım ama çok şikayetçi olan ve bir çok ülkede yasaklanan bir ilaçmış sıkıntılı sanırım araştırın derim

O zmn yasminle devam etmek en iyisi sanirim
Doktor onu önerdiyse onunla devam edin derim bir de kilo verme ve bitki çayları en iyisi ben 3 senedir kullanmıyorum kilo verdim bitki çaylarından hep içtim iyi geldi soğan kürü de iyi geliyormuş

Doktor onu önerdiyse onunla devam edin derim bir de kilo verme ve bitki çayları en iyisi ben 3 senedir kullanmıyorum kilo verdim bitki çaylarından hep içtim iyi geldi soğan kürü de iyi geliyormuş
Ya benim kilom iyi hatta baya zayifim :) sogan kürü de yapıyorum. Ama sogan kürü genelde adet duzensizligi icin onerilmis. Benim adetlerim iyi. Tek sıkıntım tuylenme ve birazcikta sac dokulmesi. O yüzden dogum kontrol hapi icecegim. 3 sene yasmin kullandigimda sorun yaşamadım. Simdiki doktorum diane yazdi ama cesaret edemiyorum

Reglin düzenliyse neden içiyorsun ki benim reglim düzensizdi ve kist vardı ondan verirdi ben olsam bitki çayı içerim o saç dökülmesi tüylenme hastalığın sebebi geçmiyor tamamen sadece engel olmaya çalışıyor ama kendimi bildim bileli ilaçla da döküldüler çıkmaması gereken yerlerde de çıktılar

Valla tuylenme sorunum cok olmasa içmeyi hic düşünmem ama malesef ozellikle lazere gitmeden once tuylenmeyi biraz kontrol altına almam gerekecek gibi. Sonra 6 ay icip 6 ay birakarak devam edicem evlenen kadar. Hos evlilik bile düşünmüyorum cocugum olmaz diye. Bu pco beni mahvetti ya

Öyle düşünmeyin herkes de etkisi farklı reglileriniz düzenli kilo probleminiz yok bunlar çok güzel bir de hormonlarınızı kontrol ettiniz mi mesela eğer onlarda dengesizlik varsa onları normal hale getirirsiniz

Öyle düşünmeyin herkes de etkisi farklı reglileriniz düzenli kilo probleminiz yok bunlar çok güzel bir de hormonlarınızı kontrol ettiniz mi mesela eğer onlarda dengesizlik varsa onları normal hale getirirsiniz
Nasil yapacağım ki. Bitkisel caylar ictim uzun sure onlarda fayda etmedi. Hormon bozukluuna direk bu haplar veriliyor

Nasil yapacağım ki. Bitkisel caylar ictim uzun sure onlarda fayda etmedi. Hormon bozukluuna direk bu haplar veriliyor
İlaçlar veriliyor evet yine doktorun tedavisini takip et canım fakat bitkisel çaylardan da iç derim. Soğan kürü yap mesela sonra çivan perçemi aslan pençesi gibi çayları demleyerek iç derim.

İlaçlar veriliyor evet yine doktorun tedavisini takip et canım fakat bitkisel çaylardan da iç derim. Soğan kürü yap mesela sonra çivan perçemi aslan pençesi gibi çayları demleyerek iç derim.
Aslan pencesini ictim uzun sure hala devam ediyorum faydasini pek göremedim sogan kurunude duzenli aslan pençesiyle birlikte yaptım. Ama hala ayni durumdayim. O yuzden ilaclardan baska carem yok sanırım. Zaten dogum kontrol hapini bıraktığım zaman başlıyor yeni yeni tüyler çıkmaya. Valla hayattan soguttu şu hastalık. Tam bi kadin düşmanı bu pco

Lazerle ve iğneli epilasyonla çözüm bulabilirsin canım diğer kişilere göre kurtulman daha uzun sürüyor ama buda bir çözüm ilaçla beraber bunu da yaptır ilaç dökmüyor sadece etkisini azaltıyor

Lazerle ve iğneli epilasyonla çözüm bulabilirsin canım diğer kişilere göre kurtulman daha uzun sürüyor ama buda bir çözüm ilaçla beraber bunu da yaptır ilaç dökmüyor sadece etkisini azaltıyor
Bunu biliyorum malesef. Ilacin dokmedigini 3 sene yasmin icerek gördüm igneli epilasyona yasmin icerken gittim. 3 aydir yasmin icmiyorum yüzümde 2 3 tane cikti korkumda bu tum vucut lazere gideyim diyorum ilaci biraktigim an ayni yogunlukta cikar mi diye korkuyorum. Pcolu olup lazer yaptiranda kimse yok galiba sormustum onceden cevap veren olmamisti.

Merhaba canım . Bende pko'yum. Bahsettiğin ilaçtan kullandım. (Çünkü asla kendi kendime regl olamiyordum) Fakat bıraktıktan sonra sadece 2 ay geliyordu sonrasında yine aynı döngü.

Bende çareyi kilo vermekte buldum. Eğer doktor vermediyse ilaçları hiç başlama derim. Bol bol yürüyüş ve sağlıklı beslenmeyle önüne geçebilirsin.

Şu an reglim 2 ay da birde olsa kendiliğinden oluyor. Spora devam ettikçe düzeleceğini düşünüyorum.

İlacı bırak demiyorum. Doktorun verdiyse mutlaka kullan. Ama spor ve sağlıklı beslenmeyi asla aklından çıkartma

Ben yüzüme yaptırdım lazer senelerce gittim azaltma oldu ama maalesef yüzüme yayıldı kıllar daha fazla yüzüne gideceksen kesinlikle iğneliye gitmelisin bir de lazer belli bir süre sonra artık tüylerini görmüyor o derece keçi kılı gibi bir şey haline getiriyor

Canim ben 49 50 kiloyum. 53ken 49a 50ye düştüm bi umut iyice zayiflarsam belki pcoyu kontrol altina alirim diye fakat bi faydasi olmadi. Oldukca zayifim yani ayrica egzersiz yapiyorum saglikli besleniyorum. Karbonhidrat hic tuketmiyorum, ekmek yemiyorum, seker cok mecbur kalmadikca kullanmiyorum sadece meyvelerde.. sebze ağırlıkli besleniyorum. Fakat faydasi yok. Adetlerim normal neyseki yani her ay oluyorum 4 5 gun gec geliyor ama olsun oluyorum sonuçta. Fakat pconun sendromlarina yani belirtilerine cozum bulamiyorum bi de aileden gecer genetiktir deniyor bu hastalık icin ama benim ailemle böyle bisey yok. Daha cok cevresel geliyor bana hormon iceren seyler falan tuketiyoruz galiba

Ben yüzüme lazer hic degdirmedim direk igneliye gittim dunyanin parasini verdim hatta cok kotu biyere denk geldim resmen oyalamislardi sonradan gittigim yerler cok iyiydi baya azaldi işte tek tük kaldi ben tum vucut icin gitmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…