merhabalar,
bende pco oldugumu öğrendim...
aslında belirtilerden (tüylenme,adet düzensizliği,kilo artışı) teşisi koymuştum
ama doktorun teşhisiyle onaylandı
test sonuçlarından sonra ilaca başlayacağız...
merak ediyorum ilaç kullanıp tüylenmesi yok olan yada azalan var mı...
tedavisinin olmadığını söyleyenler var...
güzel bir habere ihtiyacım var...
sevgiler herkese..
merhaba polikstik over hastalığında sadece ilaç değil yaşam tarzı değişiklikleri, kozmetik çözümler de gerekebilir. eğer erkeklik hormonlarınız yüksek ise ilaç işe yarayacaktır. sevgiler.
merhabalar doktor hanım,
öncelikle yazıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim..
Hormon test sonuçlarım normal çıktı..
Diane 35 kullanmaya başladım..
Kafama takılan bazı sorular var eğer cvp verebilirseniz size çok minnettar olacağım..
Nette bazı yerlerde bu ilacın yurt dışında yasaklanmış olduğunu ve sağlığa son derece zararlı olduğu ile ilgili yazılar okudum açıkçası moralim bozuldu..
Birde bu ilacın mevcut tüyleri giderici bir özelliği olur mu..yoksa çıkabileceklerimi önlüyor..
Kilo vermek dışında yaşam tarzı ve kozmetikten bahsetmişsiniz biraz daha açarsanız sevinirim..
Kusura bakmayın sizin yorumlarınızı okudum ve güven duyduğum için uzunca sordum..
Cvp vereceğinizede inanıyorum..
Saygılar...
[sıze=3]bende de bir düşük mevcut..
Ve düşük sonrası aldığım fazla kilolara bağlı olarak pko oluştu..
Doktorum bu ay diaformin verdi,ona başladım..
Biraz dikkat ederek yersem,kilo verdirmeyede yardımcı olacakmış..
Bebek istiyoruz ve düşükten bu yana olmuyo ve ben bunu kilo sorununa bağlıyorum artık..o sebeple bu ilaçla beraber umutlarım dahada arttı..[/sıze]
Merhaba tekrar kullanmakata olduğunuz ilaç dünyada uzun yıllardır pco için güvenle kullanılan bir ilaçtır ve yasaklanamsı gibi bir durum yok. Mevcut tüyleri zayıflatır ve yeni kıl oluşumunu zayıflatır. Yaşam değişikliğinden kastım ise spor ve besleme ve alışkanlıklarla ilgilidir. Sevgiler.
doktor hanım sorularıma cvp verdiğiniz için teşekkür ederim..
Doğum kontrol hapı hormonları bozar deniyor öylemi acaba..
Kilo vermek tüylenmeyi azaltıcı rol oynar mı..
6ay diane 35 kullanmam gerektiğini söyledi doktorum..
Peki sonrasında kontrole mi gitmem gerekir..
Teşekkür ederim şimdiden..
Sevgi ve saygılarımla...
bende polikistik over hastasıyım.bir oğlum var hiçbir hormonsal sorunum yok tek sıkıntı pko.2 senedir gebe kalamıyorum artık çooookkkk yoruldum bunaldım.bu ay doktora gittiğimde ilaçsız kendi halinde sağ yumurtam 20 mm olmuş.çok sevindim gittiğim gündü bugün çatlar dedi doktorum ve tabi düzenli ilişki önerdi gün aşırı bu dönemde..bakalım inş. Bu ay hamile kalabilirim.bi oğlum var ve
aşırı kardeş istiyo kimin bebeğini görse anne bizim ne zaman olcak diyo( ve bu konu artık beni çok üzüyo.. (acaba aşılama yaptırsam bana uygun olur mu
yani kullandığım şeker hapı var bir tek ve doktorum bana adet olursan 5. Günü femera kullancaksın artık dedi.sizce nasıl bir ilaç başarı alabilir miyiz.ve aşılama nasıl bişey ben yaptırsam mı
?????? Lütfen yardımcı olun bana lütfeenn..ve dua edin lütfen bu ay hamiş olmam için♥
Merhaba polikistik over nedeniyle bozuk olan bir hormon düzeni var ilaçlar bunları düzeltmeyi ritme sokmayı sağlıyor. Tüylenme konusunda yeni oluşacakları engeller mevcutları dökmez. Kontrollerinizi aksatmadan 6 ay sonunda doktorunuza mutlaka gidin. Sevgiler.
merhaba aytun hanım bende adet düzensizliği nedeniyle ocak ayında doktora gittim yumurtalıklarında fazlalık var dedi bu pko demek mi. Bana 3 ay kullanmam için diane ve glugophage verdi kilo vermen lazım dedi o zaman 93kg dum 3 ay once simdi 85 kgyum ilacım dün bitti ne yapmalıyım bu ay kendiliğinden hamile kalabilirmiyim acaba
bide biş sormak istiyorum bilenler yardımcı olabilir mi ben 1martta regl oldum 21gun d.kontrol hapı kullandım
23 martta son hapımı içtim dün wcde elime yumurta akı gibi bi akıntı geldi bide 5 6 gundur sogan kuru yapıyorum sızce
neden olmus olabilir bu akıntı yardımcı olursanız sevinirim çok teşekkürler aytun hnm.
Merhaba dilerim bu ay hamile kalırsıız eğer olumsuzluk yaşanır ise infertilite uzmanları tarafından çizilecek bir yol ile tedavilerinizin takibini öneririm. Aşılama bir yoldur tabi ki ama sizin için ideal olanı bulmak için sperm sonucunuz rahim filminiz de gerekebilir. Sevgiler.
doktor hanım istanbul anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz ssk geçerli olan bir inferlite uzmanı olan hastane ve uzman ismi var mı?yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar ben de pco hastasıyım adet düzensizlği şikayetiyle doktora gittim kan tahlillerim de sıkıntı yoktu 6 ay boyunca progestan kullanmam gerektiğini söyledi. Ben 3 ay düzenli kullandım 4. ay işyerimde sıkıntı oluyor diye bir kaç gün kullanıp bıraktım en fazla 8-9 tane filan içmişimdir . Bıraktıktan 2 gün sonra adet gördüm daha 1 hafta varken adet günüme . Bu erken gelme olayı ilacı erken bırakıp az kullanmamla ilgii midir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?