PCO ve Prolaktin (Süt Hormonu)

GamzeLiGamze06

Guru
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2010
13
2
288
Selam Arkadaşlar,
Uzun zamandır takip ediyordum sizleri..rahatsızlığım ile ilgili çoğu şeyi araştırıp okudum öğrendim bilgiler edindim sizlerden..
Doktor tavsiyeleri birbirinize destek oluşunuz felan muhteşem.. :46:
Bende Ankara'dan Yazıyorum. 3 yıllık evliyim.
Sorunum şöyle 18 yaşıma dek hiç adet sorunu yaşamamıştım. Sonra birden adet günlerim düzensizleşti vs.
yaşadığım yerin devlet hastanesinde bi doktor pco tanısı koydu farlutal-diane35-glifor verdi öyle öyle düzeldi bozuldu düzeldi bozuldu.
gliforu kullanamamıştım ben ozamanlar. 21 yaşında evlendim. ilk senemizde bebek düşünmedik son 2 yıldır istiyoruz ama olmuyor.
En son şubat2012de doktora gittim yine göğüslerim acayip şişti ve ağrılarım arttı.Aynı Hastanede farklı doktora gittim.
oda pco olmadığını süt hormonumun (44) yüksek olduğunu söyledi. düşürmek için dostinex verdi. ağrılarım kesilmişti ama göğüs şişliğim devam ediyor hala.
baş ağrılarım çok şiddetli. geçen ay adetim gelmedi yine. tekrar gittim öğrendimki süt hormonumun 44den 62ye cıktıgını ögrendim. bebek istedigimiz için glifor verdi yine. dostinexde verdi ama dediki araştırma hastanesine gitmen gerek .

şimdi benim kafam çok karıştı. eşimde bende acayip derecede bebek istioruz. ama bu hastalıklarım engel oluyor. stres yok dio bütün doktorlar.
ama gelde stres yapma hem hastalıklar hem bebişin olmaması hem adet kesilmesi stres yapmamak mümkün deil. :52:
doktora gidicem gazi üni. hastanesinde bi doktor buldum DOÇ. DR. MESUT ÖKTEM tanıdık vasıtasıyla tanıyanınız gideniniz varmı?
YADA bu rahatsızlıklarım için Ankarada önerebileceğiniz bi doktor hastane varmı?

aynı rahatsızlık bende de vardı tamamen psikolojik kaynaklı inanın dostinexi bende kullandım baş ağrısı ateş basması yapmıştı sadece rahat olun 2 ay kullandım herşey yoluna girdi glifor bildiğim kadaruyla şeker hastalarının hapı acayip bişy oo sakın kullanmayın zaten prolaktin pco yu tetikleyen bişeydir beyindeki salgı hormonu streese bağlı olunca duruyor ve yanlış komut veriyor vücuda dostinex sayesinde adetim düzene girdi 35 günde oluyordum şimdi bebek istiyorum ovulasyon takviminden en verimli zamanımı takip ederek hamile kalmaya karar verdim inş. sizinde bebeğiniz olur..

Selam Arkadaşlar,
Uzun zamandır takip ediyordum sizleri..rahatsızlığım ile ilgili çoğu şeyi araştırıp okudum öğrendim bilgiler edindim sizlerden..
Doktor tavsiyeleri birbirinize destek oluşunuz felan muhteşem.. :46:
Bende Ankara'dan Yazıyorum. 3 yıllık evliyim.
Sorunum şöyle 18 yaşıma dek hiç adet sorunu yaşamamıştım. Sonra birden adet günlerim düzensizleşti vs.
yaşadığım yerin devlet hastanesinde bi doktor pco tanısı koydu farlutal-diane35-glifor verdi öyle öyle düzeldi bozuldu düzeldi bozuldu.
gliforu kullanamamıştım ben ozamanlar. 21 yaşında evlendim. ilk senemizde bebek düşünmedik son 2 yıldır istiyoruz ama olmuyor.
En son şubat2012de doktora gittim yine göğüslerim acayip şişti ve ağrılarım arttı.Aynı Hastanede farklı doktora gittim.
oda pco olmadığını süt hormonumun (44) yüksek olduğunu söyledi. düşürmek için dostinex verdi. ağrılarım kesilmişti ama göğüs şişliğim devam ediyor hala.
baş ağrılarım çok şiddetli. geçen ay adetim gelmedi yine. tekrar gittim öğrendimki süt hormonumun 44den 62ye cıktıgını ögrendim. bebek istedigimiz için glifor verdi yine. dostinexde verdi ama dediki araştırma hastanesine gitmen gerek .

şimdi benim kafam çok karıştı. eşimde bende acayip derecede bebek istioruz. ama bu hastalıklarım engel oluyor. stres yok dio bütün doktorlar.
ama gelde stres yapma hem hastalıklar hem bebişin olmaması hem adet kesilmesi stres yapmamak mümkün deil. :52:
doktora gidicem gazi üni. hastanesinde bi doktor buldum DOÇ. DR. MESUT ÖKTEM tanıdık vasıtasıyla tanıyanınız gideniniz varmı?
YADA bu rahatsızlıklarım için Ankarada önerebileceğiniz bi doktor hastane varmı?

merhaba aynı dert bendede var bu prolaktin çok pis bişey benimkide sınırda.ben 4 sene önce doğum yaptım emzirme dönemiyle birlikte toplam4 senedir göğsümden süt geliyor. aynı senini gibi ağrı yanma ateş basması şikayeti bendede var.birde hipotroid çıktı bende.birde dahiliye yada cerrahi bölümüne git prolaktini yükseltenin sebebi ne olduğunu araştır bence troid olabilir adet düzensizliğide yapıyor çünkü...

canım glifor şeker hastalarına verilen bir ilaç ayrıca acayip zayıflatıyor eşimden dolayı biliyorum şeker hastası ve aşırı kiloluydu 8 ayda glifor sayesinde 107 kilodan 74 kiloya düştü :)

Öncelikler teşekkür ederim cevaplar için.

Glifor şeker hastalarına veriliyor biliyorum.Zaten bnm adet düzensizliğim oldugu için kilo artışım oldu hem kilomu düzenlesin diye, hemde hamile kalmak isteyenlere bu ilacı veriyorlarmış + yengemde bu ilacı kullanırken hamile kalmıştı.
ben komple bir muayneden geçmemiştim şimdiye dek bebek için. çünkü her gittiğimde başka bir sorun çıkıyordu.
Prolaktin sorunu ile ilgili tüm belirtiler var bende tek olmayan göğüslerimden süt gelmemesi.

Bakalım çarşambaya randevum var gidip komple ne var ne yok neler dogru neler yanlış öğrenicem inş. Gittiğim doktor beni yönlendirecektir sanırım neler yapmam gerektiğine dair.
allah kimsenin kucağını boş bırakmasın şu hastalıklara çare bulup yakın zamanda bebek haberleri alırım inşallahh

Başta da belirttiğim gibi ben hem PCO hastasıyım hemde prolaktinim yüksek..
Son buldugum doktora gidip muayne oldum.
Dostinexi kullandım bitirdim glifora devam etmemi söyledi.
düzensizde olsa devam ettim.
Bayram'da tatile gitmiştim. Tatilden döneli 1 hafta felan oldu tatil boyunca mide bulantılarım vardı.
Bugün test yaptım ve gördüğüm sonuç karşısında çok mutluyum.
İnş. Hayırlısıyla Hamileyim :30: 546544125 gözle beklediğim çift çizgiyi gördüm sonunda :))))

Back