• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pco olduğumu öğrendimmm :(

yuanna9

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2014
235
44
118
Merhabalar. Yaşım 21. Adet düzensizligim yok yani adet tarihlerimi not ederim doktor normal dedi.ama aşırı derece de tüylenme sorunu yaşıyordum özellikle bacaklar ve yüzümde. Hoş İğneli epilasyonla yüzüm de baya baya azalma var şükür neyse kan tahlili sonucum henüz çıkmadı hoş artık gerekte yok sanırım. Ultrason sonucuma baktım çok anladığım söylenemez ama sonuç pco yazıyor. En büyüğü 5mm kistler varmış. Sağ over sol over boyutları normal. Ama sonuçta polikistik over hastasıyım. Beni neleri beklediğini az çok tahmin edebiliyorum. Anne olmam baya bi zorlaşacak sanırım. Nasıl bi tedavi uygulanacak şimdi bana? Doğum kontrol haplarının faydası olmadığını okuyorum hep sizce doktoruma böyle duyduğumu söylesem mi? Başka bi yol denese o da. Çok moralim bozuldu tedavisi yokmuş bu hastalığın hep böyle mi yaşayacağım? Ilaclar kilo aldırır mı peki? Bilgisi olanlar lütfen yazsın. :(((

Bana da doktor pco dedi benimde adetlerim hep düzenlidir tüylenme sorunumda yok sadece 6-7 kg fazlam var pco kilo aldırır diyorlar ama ben yediğim için alıyorum bunu da biliyorum :) ilk duyduğumda geçen ay ben de çok üzüldüm dr dan hiç memnun kalmadım ilgisiz adamın tekiydi doğum kontrol hapı verdi bana kullan gel dedi aldım sonra internnetten okudum memnun kalıp bu haplarla eriten oldu mu diye neredeyse yok daha doğrusu bu hapları kullanıp da kisti erittim diyeni görmedim aksine kilo aldırıyor stres yapıyor başka da bir işe yaramıyor bir de adet düzenliyormuş e benim zaten düzenli adetlerim, ben kullanmıyorum ilaçları başka bir dr dan randevu aldım bakalım ona gideceğim neler diyecek, üzme kendini anne olamazsın diye bir şey yok sadece zaman diyor doktorlar genelde zaten tıp çok ilerledi Allah nasip ettikten sonra olucaktır inşallah. Rabbim bana ve benim gibi isteyen herkese anne olmayı nasip etsin, hayırlı sağlıklı evlatlarımız olsun inşallah :KK68:

Bana da doktor pco dedi benimde adetlerim hep düzenlidir tüylenme sorunumda yok sadece 6-7 kg fazlam var pco kilo aldırır diyorlar ama ben yediğim için alıyorum bunu da biliyorum :) ilk duyduğumda geçen ay ben de çok üzüldüm dr dan hiç memnun kalmadım ilgisiz adamın tekiydi doğum kontrol hapı verdi bana kullan gel dedi aldım sonra internnetten okudum memnun kalıp bu haplarla eriten oldu mu diye neredeyse yok daha doğrusu bu hapları kullanıp da kisti erittim diyeni görmedim aksine kilo aldırıyor stres yapıyor başka da bir işe yaramıyor bir de adet düzenliyormuş e benim zaten düzenli adetlerim, ben kullanmıyorum ilaçları başka bir dr dan randevu aldım bakalım ona gideceğim neler diyecek, üzme kendini anne olamazsın diye bir şey yok sadece zaman diyor doktorlar genelde zaten tıp çok ilerledi Allah nasip ettikten sonra olucaktır inşallah. Rabbim bana ve benim gibi isteyen herkese anne olmayı nasip etsin, hayırlı sağlıklı evlatlarımız olsun inşallah :KK68:
Insallah :((( ben evli değilim henüz ama korkuyorum . Bende kilo problemi yok hatta baya zayifim rahat kilo alıp verebiliyorum benim tek sorunum tuylenme bu yuzden gittim doktorada .doktor henüz bisey demedi ama ultason sonuç pco yazıyor .hemen bu hastalık olduğunu anladım. Adet düzensizliğim de aşırı değil. Yani her ay adet olurum ama en fazla 3 4 gün oynar arada o da. Dogum kontrol hapının kilo aldırdığını bende duydum . Diger doktora gittikten sonra gelişmeleri yazar mısın bide sen ultrasonda baktırdın mı

Hangi tetkikleri yaptırdınız acaba ? Bende yaptırmak istiyorumda.

Hangi tetkikleri yaptırdınız acaba ? Bende yaptırmak istiyorumda.
Valla doktora tüylenme şikayetim var dedim. Adet duzenin nasil dedi bende kaydederim hep bakti normal dedi. Adet olduğun tarihte gel kan alalım dedi bende şansıma hastaydim.2. Günüydü hemen kan aldirmaya yolladı onun sonucu henüz çıkmadı. Ama ultrasona gönderdi bide doktora göstermedim ama yazılanları okudum en büyüğü 5 mm kistler var yazıyor. Sonuç pco yazıyor bide hemen anladım tabi. Yani öyle değişik bi tetkik yok kan ve ultrason :)

Sanirim sorunumz ayni ben de lazere gitmek icin once hormon tedavisine basladm bende de pko cikti ama doktor korkulck bsy degl dedi her 5 kadinda olrms. Nisanlydm verdigi ilaci kullandm snra biraktm . Bi arkadasm ultrasonla bakti kist mist yok demisti bilemyrm bu ay doktora gidip goruncem bebek istyrz 3 aydir henuz yok. Hem bn dogum kontrolle kilo aldm 10 kilo diyeblrm. Duzensiz ve cok yiyorm midem genisledi vahhh banaaa vahhlar banaa

Sanirim sorunumz ayni ben de lazere gitmek icin once hormon tedavisine basladm bende de pko cikti ama doktor korkulck bsy degl dedi her 5 kadinda olrms. Nisanlydm verdigi ilaci kullandm snra biraktm . Bi arkadasm ultrasonla bakti kist mist yok demisti bilemyrm bu ay doktora gidip goruncem bebek istyrz 3 aydir henuz yok. Hem bn dogum kontrolle kilo aldm 10 kilo diyeblrm. Duzensiz ve cok yiyorm midem genisledi vahhh banaaa vahhlar banaa
En fazla 2 3 kilo aldırır diye okumuştum o kadar aldiriyorsa hiç baslamayayim. Bide dogum kontrol hapı tedavi değilmiş geçici bişeymis polikistik over diye bi site var sadece bu hastalık üzerine kurulu bi site orda yazıyordu. Oraya gideyim diyorum. Sen tüylenmeden kurtulabildin mi. Benim yüzümde falan var ya İğneliye gidiyorum. Azaldi baya ama tekrar çıkar mi bilmiyorum işte tek korkum o

En fazla 2 3 kilo aldırır diye okumuştum o kadar aldiriyorsa hiç baslamayayim. Bide dogum kontrol hapı tedavi değilmiş geçici bişeymis polikistik over diye bi site var sadece bu hastalık üzerine kurulu bi site orda yazıyordu. Oraya gideyim diyorum. Sen tüylenmeden kurtulabildin mi. Benim yüzümde falan var ya İğneliye gidiyorum. Azaldi baya ama tekrar çıkar mi bilmiyorum işte tek korkum o

Benm tedavi cok karisik bsydi yaa . Lazere gttm 4-5seans faydasni gordm ama bazilari geri ckti maalesef. Istahimi cok acti ilac

Merhabalar. Yaşım 21. Adet düzensizligim yok yani adet tarihlerimi not ederim doktor normal dedi.ama aşırı derece de tüylenme sorunu yaşıyordum özellikle bacaklar ve yüzümde. Hoş İğneli epilasyonla yüzüm de baya baya azalma var şükür neyse kan tahlili sonucum henüz çıkmadı hoş artık gerekte yok sanırım. Ultrason sonucuma baktım çok anladığım söylenemez ama sonuç pco yazıyor. En büyüğü 5mm kistler varmış. Sağ over sol over boyutları normal. Ama sonuçta polikistik over hastasıyım. Beni neleri beklediğini az çok tahmin edebiliyorum. Anne olmam baya bi zorlaşacak sanırım. Nasıl bi tedavi uygulanacak şimdi bana? Doğum kontrol haplarının faydası olmadığını okuyorum hep sizce doktoruma böyle duyduğumu söylesem mi? Başka bi yol denese o da. Çok moralim bozuldu tedavisi yokmuş bu hastalığın hep böyle mi yaşayacağım? Ilaclar kilo aldırır mı peki? Bilgisi olanlar lütfen yazsın. :KK43:((

bende de pko vaarr :( çok küçük yaş adet oldum şimdi 20 yaşımdayım hala düzensiz adetlerim 2 hafta önce dr gittim pko dedi bilgi verir misiiz dediğimden sonra gözyaşlarımla çıktım odadan bana ÇOCUGUN OLMAYABİLİR dedi. ne kadar ağladım ne kadar dua ettim bir bilseniz nerde bebek yada hamiş bir anne görsem gözyaşlarıma sahip çıkamıyorum ama bu hastalıkla hamiş kalan bebeği olan çok anne var bir umut umarım bizde anne oluruzz :)

bende de pko vaarr :KK43: çok küçük yaş adet oldum şimdi 20 yaşımdayım hala düzensiz adetlerim 2 hafta önce dr gittim pko dedi bilgi verir misiiz dediğimden sonra gözyaşlarımla çıktım odadan bana ÇOCUGUN OLMAYABİLİR dedi. ne kadar ağladım ne kadar dua ettim bir bilseniz nerde bebek yada hamiş bir anne görsem gözyaşlarıma sahip çıkamıyorum ama bu hastalıkla hamiş kalan bebeği olan çok anne var bir umut umarım bizde anne oluruzz :)

ya böyle doktorlara gerçekten çok kızıyorum nasıl bu kadar açık ve net anne olamayacaksın diyebiliyorlar pes öyle bir şey yok canım pco kisti olan çok insan anne olmuş bende çok gördüm sadece zaman alıyor gebelik ileri derecede pko kisti olan insanlar da bile hamile kalan kadınlarımız var ağlama Allah nasip ettikten sonra kimse önünde olamaz hiç sıkma canını bende pco kisti çıktı adetlerim düzenlidir en azından her ay adetimi görüyorum

bende de pko vaarr :KK43: çok küçük yaş adet oldum şimdi 20 yaşımdayım hala düzensiz adetlerim 2 hafta önce dr gittim pko dedi bilgi verir misiiz dediğimden sonra gözyaşlarımla çıktım odadan bana ÇOCUGUN OLMAYABİLİR dedi. ne kadar ağladım ne kadar dua ettim bir bilseniz nerde bebek yada hamiş bir anne görsem gözyaşlarıma sahip çıkamıyorum ama bu hastalıkla hamiş kalan bebeği olan çok anne var bir umut umarım bizde anne oluruzz :)
Ya yok öyle bişey moralini bozma. Kısırlıkla pcoyu aynı şeymiş gibi gösteriyorlar bide bunlara doktor diyoruz. Evet anne olmak zorlasacak herkes 2. 3. Denemede hamile kalıyorsa biz 20 25 . Ama öyle hiç çocuğun olmayacak diye bisey yok. Bu hastalık bi cok kadında olan biseymis. Bazıları bilmeden farketmeden bile yaşıyor. Herkes butun etkilerini görecek diye bisey de yok. Mesela ben adet düzensizliği hiç yaşamıyorum fazla kilom yok ama tuylenme var . Bazısın da tuylenme olmaz hamile kalmakta zorlanır. Bazısı kolay hamile kalır düşük yapar. Bazısının fazla kilolu olması sorun olur. Yani herkes bütün özelliklerini yaşamıyor, yaşıyorsa ağır pco hastası demekmiş. Üzme kendini ya Allahim nasip eder inşallah hepimize.

ya böyle doktorlara gerçekten çok kızıyorum nasıl bu kadar açık ve net anne olamayacaksın diyebiliyorlar pes öyle bir şey yok canım pco kisti olan çok insan anne olmuş bende çok gördüm sadece zaman alıyor gebelik ileri derecede pko kisti olan insanlar da bile hamile kalan kadınlarımız var ağlama Allah nasip ettikten sonra kimse önünde olamaz hiç sıkma canını bende pco kisti çıktı adetlerim düzenlidir en azından her ay adetimi görüyorum

ben her ay düzenl adette göremiyorum ki soğan kürüne başladım bugün 2. günüm şifa Allahtan İnşallah iyi gelir :(

Ya yok öyle bişey moralini bozma. Kısırlıkla pcoyu aynı şeymiş gibi gösteriyorlar bide bunlara doktor diyoruz. Evet anne olmak zorlasacak herkes 2. 3. Denemede hamile kalıyorsa biz 20 25 . Ama öyle hiç çocuğun olmayacak diye bisey yok. Bu hastalık bi cok kadında olan biseymis. Bazıları bilmeden farketmeden bile yaşıyor. Herkes butun etkilerini görecek diye bisey de yok. Mesela ben adet düzensizliği hiç yaşamıyorum fazla kilom yok ama tuylenme var . Bazısın da tuylenme olmaz hamile kalmakta zorlanır. Bazısı kolay hamile kalır düşük yapar. Bazısının fazla kilolu olması sorun olur. Yani herkes bütün özelliklerini yaşamıyor, yaşıyorsa ağır pco hastası demekmiş. Üzme kendini ya Allahim nasip eder inşallah hepimize.

inşallah canım inşallah :(

Back