PCO luyum! yardımlarınıza ihtiyacım var !

Merhaba Kızlar
Size ilk olarak Soğan kürünün faydalarını belirteyim..
SOĞAN KÜRÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?
•Kadınlarda meydana gelen çikolata kisti (endometriosis) ve miyom oluşumlarına karşı tedavi edicidir.
•Polikistik over sendromu tedavisinde faydalıdır.
•Kadınların yaşadığı adet düzensizliğini ortadan kaldırmaya oldukça etkilidir.
•Menopoz şikayetlerini azaltmak için içilmelidir.
•Vajinal akıntılarda kullanılmalıdır.
•Kıl dönmelerinde fayda sağlayacaktır.
•Hamile kalmak isteyenlerin, sorunlarına çare olacaktır.
•Ciltte çıkan iltihaplı sivilce ve aknelerde tedavi edicidir.
•İçeriğindeki sulfosid nedeniyle antibiyotik özelliğine sahiptir.
•Dolaşım sistemini düzenler.
•Bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri bulunmaktadır.
•Vücutta meydana gelen yağlanmayı azaltacağından, zayıflamaya yardımcı olur.
•Stres giderici ve balgam söktürücü etkileri vardır.
•Prostatta oluşan iltihapları azaltıcı etkileri nedeniyle, ağrıların azalmasına yardımcıdır.
•Çiğ soğan tüketimi, yemek sonrasında kandaki total gliserit oranını düşürür.
•Sinüzit rahatsızlığının ilerlemesini önler.
SOĞAN KÜRÜ NASIL UYGULANIR?
•Soğan suyu ile hazırlanmış olan kür, sağlık sorunlarına fayda sağlaması açısından en az altı ayda bir defa 15 gün süreyle uygulanmalıdır. Bu süreyi aşmamaya dikkat edilmelidir.
•Hazırlanmış olan kürü ılık olarak tüketmelisiniz.
•Öğle ve akşam yemeklerinden on dakika önce bir bardak içmelisiniz.
•Daima içeceğiniz kür taze olarak hazırlanmalıdır.
•Kürü hazırlamak için mutlaka açık kahverengi kabuklu beyaz soğan kullanılmalıdır.
•Kullanılacak soğanların dış kabuğu kuru ve taze olması gerekir. Çimlenmiş ve köklenmiş olanlar bayattır.

Özellikle belirtiyorum ..Hazırlayacağınız kürü hazır su ile yapın mutfaktaki çeşme suyu ile değil yani klorsuz olması gerekiyor ve sabah -akşam ayrı ayrı kaynatıp içmeniz gerekiyor 1 su bardağı çıkıyor zaten ılık olup bir dikişte içeceksiniz ve kötü bir tadı ve kokusu yoktur .Ben hep içtiğimde sanki soğanlı biftek yemiş gibi hissediyordum kendimi :))
Ben sabah ve akşam uyguluyordum yani sabah 11 gibi içiyordum aç karnına akşamda saat 5 gibi hazırlıyordum aç karnına içiyordum 10-15 dk sonrada yemek yiyordum.Bunu geçtiğimiz ay ilk defa 15 gün uyguladım kısmetse bu ayda 10 gün uygulayacağım adetimin 7. günü başladım zaten adetim bitmişti 7 veya 10. gün başlanmalı ...Denemekten zarar gelmez deyip faydalarını da okuduğumda kaybedecek birşeyim olmadığına karar verdim Şifa niyetine içtim kızlar bilginize inşallah hayırlısı olur minicik kistler yumurtalığımı bırakır ve sağlıklı bir hamilelik ve hayırlısı ile bebişim olur ...

Başka ne kullanndiniz bitkisel.olarak?
ben sadece hayıt kullandım çünkü bekarken de ne zaman kullansam hep adetlerimi düzenlemede işe yarardı..
size de tavsiye ederim düzenli olarak günde 2 kez kullanın Allah'ın izni ile pko da baya işe yarıyor..
ayrıca tatlı, hamur işi, abur cubur tarzı şeylerden de uzak durmaya çalıştım çünkü biz pkolularda kilo en büyük düşman olduğu için kilo kontrolü konusunda diğer insanlardan daha fazla dikkat etmek zorundayız... zira ilo almınıa paralel olarak adetler düzensizleşip yumurtlama durabiliyor. nacizane tavsiyem bunlara dikkat etmeniz:KK66:

Kızlar bnde 1 buçuk sene oldu ewleneli 1 . Yıldır tedavi goruorum doktor ilk defa bu ay biraz polikistksin dedi adetlerm 3 4 gun oynar baskada duzenszlesmez kiloyla alakası olduğunu hic bilmiodum boyum 1 60 kilom 65 szce zayiflmammi lazimm

Geçmiş olsun cnm bu arada bende pco var mı yok mu bilmiyorum ilk gittiğim doktor pco kisti var dedi, ikincisi hafif sağ yumurtalığında tembellik var dedi en son ikinci doktorumla devam ettim son çağırdığında her şey normal 2 ay görüşmeleyelim gün aşırı ilişki diyip gönderdi :63: geçen haftalar full çalışma oldu bu hafta yapamadık tam anlamıyla kayınvalidem de geldi bugün memleketten akşam bende olur sanırım pazara kadar yine bir şey yapamayız sanırım :KK43:

Yumurtanin tembel oldgnu nasl anladi doktor ? Hangi muayeneyle ? Bnde alttan tek muayene oldm . Oyle bsy olsa anlar mydi

İlk ay reglin bittikten 1 hafta sonra başlıyorsun, 15 gün sabah akşam içiyorsun. Yemeklerden önce mümkünse. Kür bitince regl oluyorsun zaten1-2 gün içinde. İkinci ay adetten 15 gün sonra başlıyorsun bir hafta içiyorsun yine sanah akşam. Hemen ardından regl oluyorsun. Bir ay ara verip tekrar baştan uygulayabilirsin.

Soğan suyunu nasıl hazırklayacaksın onu da yazayım. Orta boy soğanı al en dıştakı hemen soyulan kabuğunu at ama alttaki kahverengi kabuklara dokunma. Yıka ve dörde böl. İki bardak içme suyunda 5 dakika kaynat. Kaynadıktan sonra 5 dk tutacaksın ama. Süz, ılıyınca bir dikişte iç. Tadı çok fena o_O

Regl bttkten 1hafta snra basla demssnz de hamile kalinirsa dusurmez mi? Spermi yok etmez mi?

Hiç bir fikrim yok o konuda, ama hamile kalmak için içenler olduğuna göre öyle bir etkisi yoktur.

Sirf bu yuzden icemiyorum. Polikstik overi doktor alttan muayene ederken gormstr dgl mi? Bana onemli bi kist olmadgni soyledi ama bilemyrm esimn yasi buyuk onun spermlrde sorun var mi onuda bilmiyorum canm sklyor. 2sene oncte doktora gtmstm polikstk oversn ama o kdr onemli dgl ddi

Sirf bu yuzden icemiyorum. Polikstik overi doktor alttan muayene ederken gormstr dgl mi? Bana onemli bi kist olmadgni soyledi ama bilemyrm esimn yasi buyuk onun spermlrde sorun var mi onuda bilmiyorum canm sklyor. 2sene oncte doktora gtmstm polikstk oversn ama o kdr onemli dgl ddi
Pko ile ilgili hiç bir fikrim yok valla. Yardımcı olamam bu konuda. Ama tedirginseniz doktora görünün. Erkek yaşı önemli değil pek çocuk olayında bildiğim kadarıyla. Ama eşinizi de doktor bir görsün tabi.

Kızlar bnde 1 buçuk sene oldu ewleneli 1 . Yıldır tedavi goruorum doktor ilk defa bu ay biraz polikistksin dedi adetlerm 3 4 gun oynar baskada duzenszlesmez kiloyla alakası olduğunu hic bilmiodum boyum 1 60 kilom 65 szce zayiflmammi lazimm

Kesinlikle 5 kilo vermelisin bende senin gibi 1.60 boyunda ve 60 kiloyum ama sıkı bir diyete girdim ...Biraz kilo verip 50 yi görmek istiyorum ...Ben kendimi bildim bileli pco yum 1.5 senelikte evliyim soğan kürü uyguladım ..Akışına bıraktım artık kafana pek takmamaya bak :KK66:)

S sevdasah16 Merhabalar, öncelikle ben de pko'yum. 3 senedir tedavide olmama rağmen gebelik hiç oluşmadı, doktorumu değiştirdim.. Peki senin şu an durum nasıl? Bir doktor var bu cumartesi başlıycam, istersen özelden ismini atayım pko'da etkili bir doktormuş..

Kızlar adetimin 2. Günü uterus enddometral kalınlık 5mm sağ over 39x20 mm boyutunda içinde 7 mm çapında çok sayıda follikül , sol over 44x30 33 mm hemorajik kist var yazdılar doktor açıklama yapmadı şimdi bu sonuclar Kötümü ?

X