- 4 Mart 2011
- 10.375
- 11.989
-
- Konu Sahibi kirmizigitar
İste sorunumuz bu aslinda! Onun hicbir aktivitesi yok! Keyif aldigin bisey yokmu diyorum bilmem ben boyle mutluyum diyor:) hali saha maci filan yapsa sirf birlikte olmak icin onunla halisahada forma giyerim ama hiiiiic bir aktivitesi yok ve halinden memnunO zaman beraber yapabileceğiniz aktiviteler yaratın.
Pardon gormemistim bunu.benim babamda boyleydi.eve geldi mi adam uyuklamaya baslardi.o kadar iyi anliyorum ki.Allah yardimcin olsun.Zaten narkolepsi beyin cerrahinin mr vs tetkikleri sonucu konmus teshisi, yani kan tahliliyle degil
Sadece. Babasi, kardesleri de oyle, muhtemelen genetik birsey. Ama onu eglendirebilecek birsey varsa uyumuyor cok ta guzel uyanik kaliyor, sorun birsey yapmayi istememesi
Konuyu cok yanlis anlamissiniz...analarımız nelere katlandı, çocuk olmasa bas git ama çocuk için mecbur çekeceksiniz, o da belki senden şikayetçidir. ben şimdi 30 yaşımdayım, iş yerimde ana babası boşanmış insanlar var, başkalarıyla evlenenleri de var, 30-35 yaşında kocaman kadınlar adamlar hayatlarının yarısının çalındığını düşünüyorlar.
Ben 30 o 31 yaslarimiz, sigara alkol kullanmaz, ama ne yazikki ailesiyle ilgili buyuk problemler icinde buyumus, kimseyle birsey paylasmadan kendi kabugunda yasamis, sanirim sorunumuzun kaynagi da bu, o kadar huzursuz bir hayati olmus ki, hayatin neresinden zevk alinir ogrenmemis bile bitki gibi yasiyor o yuzdenEşiniz kac yasinda ya resmen orta yas ve icki icen insanlarda oluyor bazilarinda hani icipte uyuklarlar ya (bazisi tabi) offf cok sinir bozucu bence insan icine göçer bu ne ya
10 yildir sadece iki kere oyun oynadigini gordum, bir donem abim oyun konsolunu satiyordu onu almayi teklif etmistim ama bosver be napicaz demisti ama iyi fikir, belki ilgisini ceker, bu ay dogum gunu var ustelik:) ben konsollari bir arastirayim tesekkur ederim:)Esiniz oyunlari seviyormus iste ne guzel. Hemen bir oyun konsolu hediye edip baslayin birlikte oynamaya. Bende severim oyunu ve esim bana konsol hediye etti. Kendisi hayatinda oyun oynamis insan degil ve oyunun ne kadar sacma, amacsiz oldugu hakkinda bir dunya konusmustur. Suan benim oynadigim oyunu acayip oynuyor. Ama hala sacma buldugunu soyler sirf ben oynuyorum diye oynuyormusmusyersen.
Neyse cok eglenirsiniz. Hele birde senaryolu saracak bir oyun buldunuz mu o is tamamdir.
6 yil sevgililikten sonra turlu zorluga ragmen evlendik 4 yillik evliyiz ve 8 aylik bir oglumuz var.
Kavga, hir gur olmayan, bana ev islerinde ve cocuk bakiminda muazzam yardimci, bir dedigimi iki etmeyen bir esim var, bu gune kadar hadi yapalim dedigim hic bir istegimi geri cevirdigini gormedim.
Ancak, inanin bunlar hic te yeterli degilmis evliligin mutlu surmesi icin onu anladim.
Simdi bir cok tepki alabilir bu konum, simariklik ettigimi filan dusunebilir bir cok uye, ama kesinlikle alakasi yok inanin ben azla yetinmeyi herzaman bildim ve asla fazlasinda gozum olmadi.
Gel gelelim esimle hicbir paylasimimiz yok, yani birlikte yapmaktan keyif aldigimiz tek bir etkinlik bile yok. Etkinlikten kastim inanin sohbet etmek, kahve icmek, film izlemek filan gibi basit seyler.
İsin kotusu esimin kendi kendine bir sosyal yasami da yok, spor yapmaz takim tutmaz, sinema sektorunde calistigi icin tv den bikmis hicbisey izlemez, sozlerini bildigi tek bir sarki bile yok, hobilerin neler diye sorsam oylece kalakaliyor.
Ve, bzim en buyuk problemimiz, uyku! Ama bunu normal bir uyku ile karistirmayin, narkolepsi diye bir hastalik.
Birlikte hadi film izleyelim derim, filmde uyur, sohbet edelim derim, sohbet ederken uyuya kalir, arkadaslarimizla disari cikariz kafede herkes gulmekten yere yatarken bizimki uyuklar, direksiyonda bile uyur, ve uykun geldi galiba hadi git yat dedigimde hayir gelmedi der, gidip yatmaz, oturdugu yerde uyur, direksiyonda uykusu geldigini anlarim, ben kullanabilirim sen biraz gec arkada uyu derim yok ya uykum yok der devam eder, yani uykusu geldiginde gidip yatmaz da, ama surekli uyku halinde.
Cok yogun calisiyor, eve bazi geceler hic gelmeden calisiyor, geldigi aksamlar da en erken 9-10 da geliyor, zaten yemek yer yemez koltukta uyuklamaya basliyor, onceleri yorgunluktan yogunluktan saniyordum ama yaz tatillerinde de ayni, yani bedeni yorgun degilken de oyle, hic degismiyor.
Fakat 1-2 defa sabahin korunde kalkip ise gidecegi halde telefonda oyun oynadigini gordum, nerdeysse sabaha kadar oynadi, bu evliligimiz boyunca 1-2 defa ancak olmustur ama ben hem bir hobisi oldugu icin cok sevindim hem dee bir bilgisayAr oyunu kadar ona keyif veremedigimi dusunerek uzuldum acikcasi.
Surekli konusmayi deniyorum, ama genellikle ben sikintimdan soz ederken de uyuya kaliyor, karsimda uyuklayan bir adam gorunce benim de istahim kaciyor, oyle iste diyerek sonlandiriyorum konusmayi, cevap bile vermeden uyuklamaya devam ediyor.
Ve hicbir paylasimi olmayan evliligimiz beni cok yoruyor, mutsuz ediyor, uzuluyorum. Artik inanin biktim hadi bu aksam film izleyelim diyerek acilan filmlerin daha 20. Dakikasinda sizan bir adamdan. Konu film izlemek degil herhangi baska bir sey de olur, ama ne yazikki hicbirseyde basarili olamiyorum.
İs saatleri cok ama cok duzensiz ve yogun, bu yuzden aldigim konser-tiyatro biletleri, tatil paketleri defalarca elimize patladigi icin artik sadece anlik programlar yapabiliyorum
O halinden memnun, ama ben cok ciddi rahatsiz oluyorum bundan. Yaptigimiz hersey ama hersey mecburiyetten! Hadi disari cikalim diyorum, alacaklarimizi alip eve donmeye calisiyoruz hemen,bir yerde oturalim karsilikli bir kahve icelim sohbet edelim yok, yaris ati gibi yasiyoruz.
Cinsel hayatimiz da boyle, ozellikle cocuktan sonra (asla uyumayan uyursa da sadece ortamizda uyuyan bir cocuk) epey bitti, ezelinden beri is yogunlumuz o kadar cok ki, bazen ayni evin icinde bir hafta birbirimizi gormedigimiz oluyordu zaten cocuktan once de. Bazen 2 ay birlikte olmazdik ama firsat varsa haftanin her gunu oldugu da oluyordu, ama cocuktan sonra nerdeyse son 1,5 yildir toplasan 10 kere degildir...
Ben bu sekilde bir evliligi omrumun sonuna kadar surdurebilirmiyim gercekten bilmiyorum, onu cok seviyorum biliyorum ki o da beni cok seviyor. Ama bos beles bir sevgiye dondu evliligimiz, kuru kuru olmuyor yani...
Evlilik boyle birsey mi? Ben mi abartiyorum? Yoksa sorun ettigim seyler gercekten sorun mu? Ne boyutta? Nasil bir yol izlemeliyim ki ustesinden gelebilelim? Deneyimli arkadaslarin fikirlerine acigim:)
Evet neredeyse ayni durumdayiz, salak gibiyiz disari ciktigimizda da nereye gidecegimizi ne yapacagimizi bilmeden eve donuyoruz, iste bizi sevip bizimle bisey yapmayi sevmemeleri cok kirici geliyor bana, sana da oyle olmuyor mu?Benim esimde hemen hemen aynı karakterde. 1 buçuk senelik evliligmz var. Gurbetten gelin geldim burda arkadaşım da yok haliyle akşama kadar sıkılıyorum eşimle gezmek istiyorum ısrarımla bir yerlere çıkıyoruz örnek veriyorum cafe ye gidiyoz herkes birbiriyle sohbet muhabbet ederken biz sağa sola bakıyoruz. Evin içinde ben çok konuşurum o susar uyur. Sohbet etmezsen eline teli alır yatana kadar oyun oynar telle ilgilenr bende sinirlenm sonra bende onun yaptığı gibi telle meşgul olurum ve benimle ilgilen inan bende oynamam
1 buçuk sene oldu kendi kendine hadi şuraya gidelim evde akşama kadar sklmissindr veya vakit geçirmek için şunu yapalım demez mankete gitsek bile biran önce eve gidelim der arkadaş ortamı da yok iki adım ötede ailesi oturur onlarada çok sıklıkla gitmez. Bende tam tersi eşimle vakit geçirmek istiyorum onunda gitmek istemedgni bildiğimde kavga çıkartıyorum. Sevdiğini biliyorum ama demek ki bizimle vakit geçirmeyi sevmiyor ben bunu anlıyorum son zamandir
Yok yengec burcu:)Esiniz basak burcu mu ya benimki ne benzettim
Uyumadigi saatlerde de bisey yapmiyoruz iste, sonra o uyukluyor:) yani uyku sadece yapacak biseyi olmadigi icin yaptigi bir aktivite:)Bende 5 yıl bekledim 2 yıldır evliyiz1 yaşında kızımız var. Bizimki uyumuyor da ne oluyor ne bi sohbet ne muhabbet ne film hiç birşey Yok bide üstüne uyanık Keşke benimkide uyusa. Bana karışma yan gelip yatayım diyor
Hepimizin sıkıntısı ayni. Bilgisayar telefon oyunlari. Uyarinca birakiyor cocukla ilgileniyor, kitap okuyor. Mutfaga gidiyorum gelene kadar yine oyun basinda. Sonra kizimiza sen buyu babam beraber oynayacagiz diyor:))) bir imi defa teklif ettim ayni oyunu oynayalim diye. Ben sıkıldım oynamaktan:)) kendi haline biraktim. Arad uyarilarla idare ediyoruz.Benim eşim uyuklamadığı halde yaşantımın senden bir farkı yok. Sevgisinden hiç şüphem yok. saatinde işe gider saatinde eve gelir. Dışarı çıkmaz. Çıkarsa benle çıkar. Ama evde olduğu halde kendimi yanlız hissediyorum. Bilgisayar başına oturuyor ve bütün gün ya oyun oynuyor ya haber okuyor ya işi ile ilgili araştırmalar yapıyor. Cinsel hayatım da senden farkı yok. Bebeğim olmadan önce böyle değildik. Çoğu zaman kendimi yanlız ve bu yanlızlıktan dolayı mutsuz hissediyorum.
Uyarınca seninki iyi bırakıyor . Benimki bozuluyor. Niye karışıyorsun diyo. Bazen pc kapatıyor ha söyle ne yapacağız diyo. Tabi o öyle davranınca benim canim birşey istemiyor. Susuyorum oda sıkıldım diyerek gidip uyuyor. Şimdi ikinci çocuğu istiyor. Birinci bebek de böyle oldu sırf bu kopuklugundan ikinci çocuğu istemiyorum.Hepimizin sıkıntısı ayni. Bilgisayar telefon oyunlari. Uyarinca birakiyor cocukla ilgileniyor, kitap okuyor. Mutfaga gidiyorum gelene kadar yine oyun basinda. Sonra kizimiza sen buyu babam beraber oynayacagiz diyor:))) bir imi defa teklif ettim ayni oyunu oynayalim diye. Ben sıkıldım oynamaktan:)) kendi haline biraktim. Arad uyarilarla idare ediyoruz.
Bugun konustuk arkadaslarla. Cocuk olunca bu adamlara bir sey oluyor diye:)) ilk zamanlar cok calismam lazim diyordu, sonra surekli disarida etkinlik yapmaya basladi( hala ayni yaa neyse:) sanki eve gelmek istemiyorlar. Evlendigimizden beri oyun oynamayi sevdigini biliyorum. Uzerine bir de sigaraya basladiUyarınca seninki iyi bırakıyor . Benimki bozuluyor. Niye karışıyorsun diyo. Bazen pc kapatıyor ha söyle ne yapacağız diyo. Tabi o öyle davranınca benim canim birşey istemiyor. Susuyorum oda sıkıldım diyerek gidip uyuyor. Şimdi ikinci çocuğu istiyor. Birinci bebek de böyle oldu sırf bu kopuklugundan ikinci çocuğu istemiyorum.
Ne gibi sorunu olabilir ki. Borcumuz yok. Aramızda kavga vs yok. iş yerinde bir sıkıntısı yok. Zaten sırf konuşsun diye işini soruyorum. Edebildiğimiz iki sohbet konusundan biri. Diğeri kızımız. Aslında sukretmesi gerek. Çok büyük sıkıntılar yaşadık . Kayıplarımız oldu. Bu sıkıntılardan sonra bebeğimizi aldik kucagimiza.Bugun konustuk arkadaslarla. Cocuk olunca bu adamlara bir sey oluyor diye:)) ilk zamanlar cok calismam lazim diyordu, sonra surekli disarida etkinlik yapmaya basladi( hala ayni yaa neyse:) sanki eve gelmek istemiyorlar. Evlendigimizden beri oyun oynamayi sevdigini biliyorum. Uzerine bir de sigaraya basladi
( evlendigimizde birakmisti)
Dusuk yaptim, aciga alindim, o surede hamile kaldim, zor bir hamilelik lohusalik gecirdim, goreve dondum, aileler cocuga bakmadi bakici sorunu yasadik vs. Adam bana yansitmamak icin dolmus tasmis. Otirdu bir gun hem anlatti hem agladi yavrum:)) ssssigarasina oyununa gezmesine pek karismiyorum ondan. Arada aa bize zaman ayir diyorum o kadar.
Erkekler sorunlarini boyle erteliyorlar. Yapabiliyorsaniz nesi var nesi yok anlattirin.