• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pay ölçer kullananlar lütfen bakabilir mi?

CiRiLLA

Pro Üye
10 Ekim 2014
32.497
146.045
798
Merkezi sistem Pay olcerden surekli millet sikayetciydi. Cok ödüyoruz veya isinamiyoruz. Surekli oduyoruz. Uzak durun, kullanmayin, söktük zor kurtulduk filan diyorlar. Tamamen kaziklanma araciymis.
Yeni yapilmis bir yapinin isi yalitimi da varsa bu pay ölçer yinede sıkıntı yaratir mi?
Nolur iyi birseyler soyleyin :KK70:

Ben çok memnunum. Geçen ay 100 bu ay 200 tl fatura geldi gayet de iyi ısınıyoruz

Ben çok memnunum. Geçen ay 100 bu ay 200 tl fatura geldi gayet de iyi ısınıyoruz

Sanirim pay ölçer ilk zamanlar cok problem cikardi birde eski yalitimsiz binalara yapilinca istenilen verim alinamadi. Suan okadar problemli degildir diye dusunuyorum. Istedigim yerde istedigim tarz evlerin hepsi payölçerli ve buyuzden vazgecmek istemiyordum. Ama onca şikayettende gozum korkmustu cok sagolun insallah baskalari da cikar memnun olan.

Kayseri de yeni aldığımız sıfır daire 230 lira bina masrafıyla(apartman görevlisi de var) beraber ödedik bu ay. Ev boş tabi şuan.
Ben de tam vakıf değilim. Fakat Diyarbakır da bireyseldi. İnanılmaz soğuktu evimiz. 300-400 gibi rakamlar ödüyorduk .
Neden? Çünkü kombisini doğru düzgün çalıştıran yoktu. Çalıştıran da tek odayı yakıyordu. Bina buz gibi tabi normal olarak. Bildiğin sobalı ev sistemini devam ettiriyordu.
Yanı bu tamamen kapatamama olayı çok iyi olmuş bence.

Merkezi sistem Pay olcerden surekli millet sikayetciydi. Cok ödüyoruz veya isinamiyoruz. Surekli oduyoruz. Uzak durun, kullanmayin, söktük zor kurtulduk filan diyorlar. Tamamen kaziklanma araciymis.
Yeni yapilmis bir yapinin isi yalitimi da varsa bu pay ölçer yinede sıkıntı yaratir mi?
Yaratir.. cunku hic kimse yakmiyor. Yakilirsa azicik isin(ama)maya cok fazla para gidiyor.. babamlarin evi oyle. Yalitimi da cok iyiydi insaatken gormustuk . Ama kuzey cephe ve evin ici disardan soguk buz gibi cephe de onemli tabi..

Yaratir.. cunku hic kimse yakmiyor. Yakilirsa azicik isin(ama)maya cok fazla para gidiyor.. babamlarin evi oyle. Yalitimi da cok iyiydi insaatken gormustuk . Ama kuzey cephe ve evin ici disardan soguk buz gibi cephe de onemli tabi..

Iste bu sikayetler cok fazla.

Bizim de öyle ama cihazlar arıza veriyormuş arıza nereden tespit olmadığı için faturada hep açık çıkıyormuş
Bizimkiler beceremiyor. Bence kombiden ekonomik. Tabi düzgün yönetilirse

Bizim de öyle ama cihazlar arıza veriyormuş arıza nereden tespit olmadığı için faturada hep açık çıkıyormuş
Bizimkiler beceremiyor. Bence kombiden ekonomik. Tabi düzgün yönetilirse

Suan kombiliyim. En yuksek faturam 230 geldi. 180 civarlari geliyor kışın, istanbuldayim. Cok fazla birsey tutmuyor yani. Olurda o eve geçerim bu pay olcer bilmem ne yuzunden faturam firlar birde isinamazsam buyuuuk sıkıntı olcak. Dusundugum ev nef in rezidanslarindan yine Istanbul. Nef in o evlerinden bikac sikayet okudum bazisi guvenilir diyor bazisi dandik.

Suan kombiliyim. En yuksek faturam 230 geldi. 180 civarlari geliyor kışın, istanbuldayim. Cok fazla birsey tutmuyor yani. Olurda o eve geçerim bu pay olcer bilmem ne yuzunden faturam firlar birde isinamazsam buyuuuk sıkıntı olcak. Dusundugum ev nef in rezidanslarindan yine Istanbul. Nef in o evlerinden bikac sikayet okudum bazisi guvenilir diyor bazisi dandik.
Bundan önceki evimiz 3+1, kuzey cephe ve ısı yalıtımsızdı, kombi için aylık 200 lira falan veriyorduk.
Bu ev yeni, Güney cephe, 4+1, yalıtımlı, 300ü geçti bu kış hep. Kombili ev kadar da sıcak olmadı. Ki bu kış hava soğuk da olmadı pek.
Bence sorun ısı pay ölçer değil merkezi sistem olması. Kombili evde kombiyi istediğimiz gibi yakıyorduk.

Bundan önceki evimiz 3+1, kuzey cephe ve ısı yalıtımsızdı, kombi için aylık 200 lira falan veriyorduk.
Bu ev yeni, Güney cephe, 4+1, yalıtımlı, 300ü geçti bu kış hep. Kombili ev kadar da sıcak olmadı. Ki bu kış hava soğuk da olmadı pek.
Bence sorun ısı pay ölçer değil merkezi sistem olması. Kombili evde kombiyi istediğimiz gibi yakıyorduk.

Bazilarida 100 lira 85 lira 200lira odedim diyor. :/ bunu icine girmeden bilemicem galiba

Bazilarida 100 lira 85 lira 200lira odedim diyor. :/ bunu icine girmeden bilemicem galiba
Evin metrekaresi, yalıtımı ve cephesi çok önemli. Bahsettiğiniz ev reklamlarından dolayı bilindik ve kaliteli gibi geliyor, sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi içine girince belli olur ancak.

Evin metrekaresi, yalıtımı ve cephesi çok önemli. Bahsettiğiniz ev reklamlarından dolayı bilindik ve kaliteli gibi geliyor, sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi içine girince belli olur ancak.

Bende sikinti yasamam diye dusundumde sikayetimvarda 5-6 tane sikayet vardi hic ilgilenmiyorlar hersey rezillikti vs yazmislar. Guvenilir diyende var guvenilmez diyende var. Reklamlarindan ve bilindik olmasindan dolayi bende de guven olusturmustu oysa. 1+1 72m2

Nef fln diye çok güvenmeyin, çoğu yapılar özellikle İstanbul'da çok dandik ben güvenmiyorum..
Bizim pay olcerliydi .. kontur alıp yüklüyorduk.
Ama boş daireler veya akşamdan akşama yakanlar dan ötüru sistem değişti.
Şuan fatiraliya geçtik .
Daha fatura gelmedi.
İlk pay ölçer olduğunda 400 TL sıcak su ve ısınma (Ocak igdasa ama ) bu 400 TL site yönetimi ne verildi.
5 ay yetti bize.
Pay olcer iyi bence.

şimdi bizim şu şekilde
18 dereceye kadar tüm apartman ısınıyor
herkes evde otursa da oturmasa da kaloriferi bu dereceye kadar açık tutmak zorunda
bundan sonra açtığın kadar ısınma ücreti yansıyor
geçen sene apartman boş sayılırdı üşüyorduk ayda 200 -225 tl arası ödedik ısınamadık

ama bu sene boş daire yok, apartmanın tamamı ısınıyor biz petekleri en kısık dereceye aldık ayda 150 tl ortalama fatura geliyor. Ama ev çok sıcak.

faturaya bakıyorum kullanım ortalamasından düşük aslında bizim pay
o yüzden ortalamaya kadar olan farkı da alıyorlar

yani bizim 120 ise apartman ortalaması 150 oluyosa 150 tl ödüyoruz.

bilmem bi işine yarar mı bu bilgiler.

yer: ankara

Nef fln diye çok güvenmeyin, çoğu yapılar özellikle İstanbul'da çok dandik ben güvenmiyorum..
Bizim pay olcerliydi .. kontur alıp yüklüyorduk.
Ama boş daireler veya akşamdan akşama yakanlar dan ötüru sistem değişti.
Şuan fatiraliya geçtik .
Daha fatura gelmedi.
İlk pay ölçer olduğunda 400 TL sıcak su ve ısınma (Ocak igdasa ama ) bu 400 TL site yönetimi ne verildi.
5 ay yetti bize.
Pay olcer iyi bence.

Ama pay olcerde evde olmasanda tamamen japatamiyormussun 15 derece sabit kalmak zorunda diyorlar. Uff valla vazgececegim bu sevdadan sonunda gidip kombili evde oturcam. ://///

ben de 1+1 ve 70 metrekaredeyim bu arada
ev ara kat, ara daire doğu cephe.
evde 2 petek 1 havlupan var.

merkezi sistem çok hesaplı bence hemde güzel ısınıyor bütün apartman sıcak oluyor pay ölçer merkezi sistemin daha verimli çalışması için gayette güzel bir icat bence..
Neden bunu bu kadar problem yaptınız anlamadım uzun süre evden ayrıldıgınız zamanlarmı oluyor

merkezi sistem çok hesaplı bence hemde güzel ısınıyor bütün apartman sıcak oluyor pay ölçer merkezi sistemin daha verimli çalışması için gayette güzel bir icat bence..
Neden bunu bu kadar problem yaptınız anlamadım uzun süre evden ayrıldıgınız zamanlarmı oluyor

Hayir uzun sure evden uzak kalmiyoruz. Ben calismiyorum zaten ve evde kedim var . Biz biyere gitsekte ev sicak olmak zorunda zaten. Benim takildigim konu insanlarin 300-400-500 tl fatura odeyip evde isinamiyorum demesi. Bu problemle bende karsilasir miyim diye endiselendim.

Back
X