• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paul Walker'ın kızı öfkeli: Porsche'ye dava açıyor

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
Paul Walker'ın kızı öfkeli: Porsche'ye dava açıyor
fft107_mf5935346.Jpeg

Walker, 2013 yılı Kasım ayında içinde bulunduğu Porsche marka araç bir direğe çarpıp alev alınca hayatını kaybetmişti.

http://www.radikal.com.tr/otomotiv/...eye_dava_aciyor-1441803&utm_campaign=otomotiv

RADİKAL - ABD medyasında yer alan haberlere göre Walker'ın 16 yaşındaki kızı Meadow Rain Walker, otomobil üreticisinin güvenlik eksikleri olduğunu iddia edip ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme suçlamasıyla dava açtı. Firmadan henüz davayla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Meadow Walker, aracın tasarımında gerekli güvenlik önlemleri olsaydı kazanın engellenebileceğini ve Walker'ın hayatta kalabileceğini söylüyor.

Polis dört aylık soruşturmanın ardından Walker'ın arkadaşı Roger Rodas'ın kullandığı Porsche Carrera GT model aracın, hız sınırının saatte yaklaşık 70 km olduğu bölgede, 151 km hızla hareket ettiğini ve bir elektrik direğine çarptığını bildirmişti.

TMZ internet sitesinin haberine göre davacı Meadow Walker'ın şikâyetinde, aracın kontrolden çıktığı sırada söylenenden çok daha yavaş bir hızda ilerlediği belirtiliyor.

Meadow Walker'ın avukatları, emniyet kemerinin çarpma anında kilitlenip basınç uygulaması nedeniyle Paul Walker'ın göğüs kafesi ve leğen kemiğinin kırıldığını, araç alev aldığı sırada da emniyet kemeri yüzünden içeride mahsur kaldığını iddia ediyor.

Kaza sırasında aracı kullanan Roger Rodas'ın eşi de geçen sene benzer bir şikayetle Porsche'ye dava açmış, fakat firma kazanın araç tasarımından çok sürücü hatasından kaynaklandığını söylemişti. (BBC Türkçe)

201509291225_140513044002_sp_porsche_624x351_ap.jpg

Bu adamın ölümüne ne üzülmüştüm gencecik yaşta gitti iyi oyuncuydu

Hem 16 yaşında kızı olduğuna çok şaşırdım hem de 151 km hızla Porsche arabanın bu hale gelmesine. Korktum açıkçası. Porsche böyle oluyorsa biz ölmüşüz ağlayanımız yok.

Sevdiğimiz bir oyuncuydu, hakikaten çok genç öldü:(
Porsche gibi bir markanın 151 km hızda bu hale gelmesi ürkütücü, ben daha Güvenli sanıyordum, ki Porsche alan sürat yapacak demektir, güvenliği standart binek araçlardan çok daha üst düzeyde olmalı.

Back
X