mısırı tencereye çok koyduğunda patlarken kapakla temas ettiği için kapakta biriken nem mısırı ıslatır ve yumuşatır..her zamankinden daha az mısır koyarsan yada daha büyük tencere seçersen kapakla temas etmesine engel olursun ve yumuşama şikayetin kalmaz ..
teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için benim elimin ayarı yok henüz mısır patlarken tencerenin kapağı da yukarı kalkıyor 2-3 cm kadar hem de- daha bir az atmayı deniyim bir de :)
ben uzun zamandır yapmıyorum ama benim yaptıklarımda hiç yanma olmamıştı..bugün,yarın tekrar deneyeceğim eğer yine başarılı olursa,yanmazsa sizlere yapılış yöntemini yazarım..
nette benim yaptığımdan farklı şekilde anlatımı var..
Bir küçük tavada 2 yemek kaşığı tereyağı bir kaşık ayçicek yağını yakmadan ısıtın. 1tatlı kaşığı acı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1cay kaşığı tuz ilave edin. Hemen ateşten alın. Geniş bir kasede ki patlamış mısırlan rın üzerine gezdirin. Karıştırın
yağı koyup biraz ısıtıyorsun,mısırları atıyorsun birazda onlar ısınıyor hafif renkleri,şekilleri değişmeye başlayıp(patlamaya yüz tuttuğunda) istediğin miktarda şekeride atıyorsun..
orasi kesin tatlim ama cikolatali olan cok ragbet goruyor ozellikle cocuklar tarafindan yani ben cikolata sosuna batirinca yumusama olmuyor onu cozemedim citir citir yiyince hic bir yumusaklik yok onu cozemedim henuz
SIcağa dayanıklı bir cam kaseye 1 avuç damla çikolata veya küçük, küçük doğranmış siyah çikolatayı koyun . İöinde sıcak su olan, bir tencereye oturtun. Dikkat edin içine su kaçmasın. Hiç karıştırmayın . ÇikolatanIn eridiğinden emin olunca ,dikkatle sudan çıkarın. Hemen içine bir- iki bardak patlamış mısır atın. Hızla bir tahta spatula ile karıştırın. Soğumaya bırakın.
teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için benim elimin ayarı yok henüz mısır patlarken tencerenin kapağı da yukarı kalkıyor 2-3 cm kadar hem de- daha bir az atmayı deniyim bir de :)