Patlamis Misir Meselesi

teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için benim elimin ayarı yok henüz mısır patlarken tencerenin kapağı da yukarı kalkıyor 2-3 cm kadar hem de- daha bir az atmayı deniyim bir de :)

Klasik mısır zaten çok ama çok lezzetli..

Hatta her yiyişimizde eşime bu mısır nekadar lezzetli bişey ya demekten kendimi alamıyorum..: )

Tuzotla dahada lezzetli olacaksa bendeki patlamasını düşünemiyorum bile

Ben biberli yaptım ama biberler yandı.
Halbuki patlamaya başlayınca atmıştım.
Ama şekerli nefis.

aynısını bende yaşadım o yanık tat ağzımda hala
patlaması bitince baharatı atıp karıştırıp denicem birde

ben uzun zamandır yapmıyorum ama benim yaptıklarımda hiç yanma olmamıştı..bugün,yarın tekrar deneyeceğim eğer yine başarılı olursa,yanmazsa sizlere yapılış yöntemini yazarım..
nette benim yaptığımdan farklı şekilde anlatımı var..
Bir küçük tavada 2 yemek kaşığı tereyağı bir kaşık ayçicek yağını yakmadan ısıtın. 1tatlı kaşığı acı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1cay kaşığı tuz ilave edin. Hemen ateşten alın. Geniş bir kasede ki patlamış mısırlan rın üzerine gezdirin. Karıştırın

Sekerliyi nasil yapiyorsunuz?

yağı koyup biraz ısıtıyorsun,mısırları atıyorsun birazda onlar ısınıyor hafif renkleri,şekilleri değişmeye başlayıp(patlamaya yüz tuttuğunda) istediğin miktarda şekeride atıyorsun..

orasi kesin tatlim ama cikolatali olan cok ragbet goruyor ozellikle cocuklar tarafindan yani ben cikolata sosuna batirinca yumusama olmuyor onu cozemedim citir citir yiyince hic bir yumusaklik yok onu cozemedim henuz

çikolatalı mısırın tarifini netten buldum

ÇİKOLATALI PATLAMIŞ MISIR

SIcağa dayanıklı bir cam kaseye 1 avuç damla çikolata veya küçük, küçük doğranmış siyah çikolatayı koyun . İöinde sıcak su olan, bir tencereye oturtun. Dikkat edin içine su kaçmasın. Hiç karıştırmayın . ÇikolatanIn eridiğinden emin olunca ,dikkatle sudan çıkarın. Hemen içine bir- iki bardak patlamış mısır atın. Hızla bir tahta spatula ile karıştırın. Soğumaya bırakın.

teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için benim elimin ayarı yok henüz mısır patlarken tencerenin kapağı da yukarı kalkıyor 2-3 cm kadar hem de- daha bir az atmayı deniyim bir de :)

rica ederim canım,inşallah bu sefer başarılı olursun..yumuşayan mısırlar içinde mikrodalgada 1-2 dkk ısıtrsanız,çıtır çıtır olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…