Patlamis Misir Meselesi

hicbisi

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2012
856
24
26
İstanbul
Kizlar patlamis misira ekstradan tat katanlar var mi? Tuz+yag+misir klasik yapiyorum. Sunu dene cok begeneceksin gibi bir onerisi olan varsa sevinirim.

Kizlar patlamis misira ekstradan tat katanlar var mi? Tuz+yag+misir klasik yapiyorum. Sunu dene cok begeneceksin gibi bir onerisi olan varsa sevinirim.

Canim.tuz yerine yesil paket tuzot koy cok lezzetli oluyor ama kavururkeb degil patlamaya baslarken aticaksin

Canim.tuz yerine yesil paket tuzot koy cok lezzetli oluyor ama kavururkeb degil patlamaya baslarken aticaksin

Tuzot klasik cesni mi? Ok deniycem. Ama patlamaya baslarken nasil yapayim, ya gozume dogru patlarsa :26:

şekerlisi de güzel oluyor,kırmızı biberlide..
tuzotu denememiştim,bende deneyeceğim :34: ...
afiyet olsun...

Son düzenleme:
anammmmm burda bol cesit var cikolatali renkgarenk cilekli elmali muzlu birde acayip tuzlu fiyati cinliler acayip para kiriyor bu isden her gittigimde koca sira var :ssz:nasil yapildigina gelince henuz cozemedim bir cozsem zaten kendim yapacam:27:soz burayada yazicam:52::52:

anammmmm burda bol cesit var cikolatali renkgarenk cilekli elmali muzlu birde acayip tuzlu fiyati cinliler acayip para kiriyor bu isden her gittigimde koca sira var :ssz:nasil yapildigina gelince henuz cozemedim bir cozsem zaten kendim yapacam:27:soz burayada yazicam:52::52:

belki gıda boyası,gıda aroması kullanıyorlardır..(toz)

Gerçekten büyük dertmiş. :76:
:9:
------

O değil de bende kırmızı ve karabiberli yapıyorum harika oluyor.
:56:

birşey sorcam ama utanıyorum :26: daha mısır patlatmayı bilmeyen kız nasıl evlenmiş diyebilirsiniz :26:
mısırı yapmadan önce koyduğunuz yağı kızdırıp mı mısırları atıyorsunuz? yoksa yağı döküp hemen ardından tuz ve mısırı mı? benim yaptığım mısırlar bol yağlı ve yumuşak oluyor sanki su dökülmüş gibi üstüne; oysa ben sesli mısırlardan istiyorum yani kuru olanlardan :26:

belki gıda boyası,gıda aroması kullanıyorlardır..(toz)
orasi kesin tatlim ama cikolatali olan cok ragbet goruyor ozellikle cocuklar tarafindan yani ben cikolata sosuna batirinca yumusama olmuyor onu cozemedim citir citir yiyince hic bir yumusaklik yok onu cozemedim henuz:14:

birşey sorcam ama utanıyorum :26: daha mısır patlatmayı bilmeyen kız nasıl evlenmiş diyebilirsiniz :26:
mısırı yapmadan önce koyduğunuz yağı kızdırıp mı mısırları atıyorsunuz? yoksa yağı döküp hemen ardından tuz ve mısırı mı? benim yaptığım mısırlar bol yağlı ve yumuşak oluyor sanki su dökülmüş gibi üstüne; oysa ben sesli mısırlardan istiyorum yani kuru olanlardan :26:

uzulme tatlim sen bilene kadar mikrodalgaya atilan hazir paketler cikti bende bazen yapiyorum atiyorum mikrodalgaya diyet olandan cit cit o yapisik paket sisiyor kocaman oluyor elimde cay bardagi ona bakiyorum:27:yagla birlikde misir tuz koyup bismillah deyip basliyorum atlamaya baslayinca tirsip:52: kapagini kapatip azicik yandan bakiyorum yada cam kapakli tencerede yapiyorum:27:

Önce yağını koyarım çok az beklerim sonra tuzunu ve mısırı atarım.
Eğer ekstra bir şey koyacaksam mısırı döktükten sonra koyarım.
Sonra karıştırırım.
Bir tane patlayınca hemen ağzını kapatırım tencerenin.
Çıtır çıtır oluyorlar. :39::39::39:

uzulme tatlim sen bilene kadar mikrodalgaya atilan hazir paketler cikti bende bazen yapiyorum atiyorum mikrodalgaya diyet olandan cit cit o yapisik paket sisiyor kocaman oluyor elimde cay bardagi ona bakiyorum:27:yagla birlikde misir tuz koyup bismillah deyip basliyorum atlamaya baslayinca tirsip:52: kapagini kapatip azicik yandan bakiyorum yada cam kapakli tencerede yapiyorum:27:

babam da onlardan getirmişti bir sürü; ben bilmeyip hepsini açmıştım :1: meğerse mikrodalgada patlayınca açılıyomuş ağızları, bense açıp bi de kavanoza doldurmuştum :21:

Önce yağını koyarım çok az beklerim sonra tuzunu ve mısırı atarım.
Eğer ekstra bir şey koyacaksam mısırı döktükten sonra koyarım.
Sonra karıştırırım.
Bir tane patlayınca hemen ağzını kapatırım tencerenin.
Çıtır çıtır oluyorlar. :39::39::39:

teşekkür ederim daha patlak mısır yapmayı bilmeyen bir kızcağıza yardım ettinizz :16:

mısırı tencereye çok koyduğunda patlarken kapakla temas ettiği için kapakta biriken nem mısırı ıslatır ve yumuşatır..her zamankinden daha az mısır koyarsan yada daha büyük tencere seçersen kapakla temas etmesine engel olursun ve yumuşama şikayetin kalmaz :34: ..

Back