kayınvalıdem butun esyalarımız için 6000 ayırmıs ona gore aldık kendısı esyalarnı aldıgı ıcın bana baskı yapıyor suanda ewet beyaz esyalar bıze aıt mutfak halısından persedıne yatak odasıda ayını sekılde ve bana hala marka davası yapıyo suan yazarken bıle eglıyorum bı erkegın bukadar hesapcı olamsı normalmı?
gelınlıgıme enfazla 1000 tl verırmiş 1 gece gıyılcekmış sonucta
nisan sureci tanima donemidir.. kisiler analiz edilir, bu donemde de aslinda genelde insanlar ne oldugunu belli eder de biz gormek istemeyiz, iyiye yormak ister ve yorariz.. en buyuk hata da 'ay nisan stresi, dugun yaklasti onun stresi, evlenince rahatlar duzeliriz' dusuncesi oluyor.. sonuclar hep husran.. nisanli olan vasif evli diye degisince degnek dokunup insanlari degistirmiyor.. nisanliyken bile surekli sorun cikaran, evlenip aklinca garantiye alinca isi, iyice azitiyor.. Allah korusun..KIZLAR SELAM ; nereden başlıcamı bılmıyorum okadar yruldumkı 2 yıldır nişanlıyım ve okadar içim dolu anlatamam durmadan kavga etmekten yoruldum dugunumuze 3ay kaldı ve bız heran her dak. kavga içindeyız en büyük sorunumuz esyalar bız beyaz esyayı alıcaz marka vermek ıstemıyorum nişanlım tutturdu en ıyı marka olacak dıye ona alamıcagımızı bın kere anlattıgım halde bunu durmadan gundeme getırıp benım moralımı bozmayı başarıyor napıcagımı sasırdım bide sıze sorayım dedım napmalıyım?
ooff ya! daha neyi dusunuyosun ki kardes?kızlar gercekten ben fıkrı ne anlayamadım zaten kendı agzıyla konusmuyo cunku bana soyledıgı seylerı kendı soylucek kadar akıllı bı adam degıl sankı doldurusa gelmıs gıbı hıssedıyorum bılmıyorum yada tam tanıyamadım onadanda bukadar şasırdım ailemede bişey söyleyemedım arada kaldım tamamen egerkı ıstedıgımı almazsan aldıklarında ewe sokmam dıcek kadar küçüldü...
karsidaki insanlar 'normal, insan gibi insan' ise, hic sorun olmuyor aslinda..birde nişanlılık devresi evliliğe uyum varmı için deneme devresi gibi birşey aynı zamanda, oyüzden nişanlılık süresindeki sinyallere iyi kulak vermek lazım... bu da aklında olsun.
nişanlılığın uzamasıda iyi olmuyor, sorunlara sebep oluyor genelde.
iyi düşün evlilik bu, büyüklerinin fikrinide al.
nişanı atması boşanmaktan çok çok daha kolaydır, çok iyi düşün her yönden.
Şey bulmuş da şeyini arıyor, tövbe tövbe... Adama bak. Onlar ne aldıysa siz de onu alın. Benim babama beyaz eşya şunu al deseler nişanı atar yani. Adetimizde yok zaten. Bizde Sadece mutfak eşyaları, tabak vs gibi şeyler, küçük ev aletleri. Yatak odası halısı, perdesi ve mutfak perdesi alınır. Kalan her şeyi erkek evi alır. 6000 liraya bütün ev eşyalarını bırak bir koltuk takımını anca alırlar ayrıca. En pahalı Bosch, Sonra Siemens...Bunları istiyorsa da Gidip en iyi eşyaları almak zorunda. Aileniz arçelik ya da beko alacaksa vesteli tercih etmenizi tavsiye ederim ayrıca. Çok iyi ürünler çok çok uygun. Diğer iki markadan da uygun yani. Ben doğudayım, eşyalarımı giderken satacağım için tv ve küçük aletler hariç hepsini vestelden aldım. Küçük ev aletleri ve tvyi sonraki evime götüreceğim için hangisi en iyisiyse o markayı aldırdım. Beko ve arçelik kullanan akrabalarım çok sıkıntı yaşadılar. Vestel aldılar. Gerçekten hizmeti, servisi falan harika. Fiyatları çok uygun ve taksit seçeneği de var. Bazı evli arkadaşlarım da kaç senedir kullanıyorlarmış, 6 senedir hiç biri arıza vermemiş. Şans mıdır bilinmez ama ben de memnunum. Nişanlınızla oturun konuşun. Siz böyle böyle istiyorsanız ben de en iyisini istiyorum deyin. 6000 liraya modalife dan alsalar yine her şeyi alamazlar. NE alacaklar o paraya merak ettim doğrusu. Ne biçim insanlar var yaKIZLAR SELAM ; nereden başlıcamı bılmıyorum okadar yruldumkı 2 yıldır nişanlıyım ve okadar içim dolu anlatamam durmadan kavga etmekten yoruldum dugunumuze 3ay kaldı ve bız heran her dak. kavga içindeyız en büyük sorunumuz esyalar bız beyaz esyayı alıcaz marka vermek ıstemıyorum nişanlım tutturdu en ıyı marka olacak dıye ona alamıcagımızı bın kere anlattıgım halde bunu durmadan gundeme getırıp benım moralımı bozmayı başarıyor napıcagımı sasırdım bide sıze sorayım dedım napmalıyım?
karsidaki insanlar 'normal, insan gibi insan' ise, hic sorun olmuyor aslinda..
nisanlilik surecinde cikan sorunlar kisilerden kaynaklaniyor, surecten degil..
nisanliyken sorun cikarip, kisa surede evlenenler, evlilikte daha da cok sorun cikariyorlar.. muhim olan karakter yani..
kuzenim aylarca nisanli kaldi da Allah'a cok sukur simdi mutlu bi evliligi var..
ben kisa surede evlendim, nisan surecindeki rezillik bine katlandi.. bitti sonunda da..
demem o ki, onemli olan analiz etmek, tanimak, 3 ay veya 10ay, onun net bsyi yok..
bu konuda da, konu sahibinin skntisi uzun nisanlilik degil, nisanlisinin karakterindeki sorunlar bence..
tartismak icin degildi zaten yorumumKonu sahibinin sorunu nedir bilemiyorum.
Bende zaten sıkıntı nişanlılık sürecinde demedim ki canım, yalnız uzun sürdüğünde sıkıntılar oluşuyor genelde bence, çünkü hiçbir düğün arifesi laylaylom geçmiyor.
Sizin içinde çok geçmiş olsun, rabbim gonlunuze göre versin inş.
tartismak icin degildi zaten yorumumtesekkur ederim, amin..
demek istedigim, insanlar iyiyse surec uzasa da sorun olmuyor.. skntili kisilikler her kosulda sorun cikariyor ama.. Rabbim kotu niyetli, bozuk karakterli insanlardan ve oyle olmaktan korusun hepimizi..