PATLAMAYA HAZIR BOMBA GİBİYİM

kv size bütce hazırladıysa sizinde ailenizin bir bütcesi varmıs gibi hareket edin ve nisanlınızda ona göre tekrar model marka versin

Kusurabakmayın ben olsam nişanı başına atarım Herkes kendi durumuna göre alır ve size çok eşya yüklemişler Bi buzdolabı ne kadar haberi varmı nilanlının en iyisi 3000 tl

evlenme dolduruolar bu adamı ılerde de doldurcklar pişman olcan

Sizde onların alması gerekenler için liste yapıp verin ellerine kalem kalem.
Gelinliginizi en kalitelisinden aldırın.
Nişanlınız da amenna desin ama eminimki sizin istediklerinizi almayacaklar, bütçemiz şu kadar diyecekler. Sizde o zaman benimde bütçem bu kadar bunu alıyorum, konu kapanmıstır deyip , bütcenize uyanı alın. Bu konuda ezilip büzülmeyin.
Ha herşeyin en iyisini en mükemmelini yapıyordur karşı taraf amenna (yinede hoş değil diretilmesi) ama bu şartlarda ne kadar ekmek o kadar köfte.

Ya bu devirde hala şunu sen alıcaksın bunu ben alacağım mantığıyla mı yürüyor bu işler? Biz eşimle ikimiz gittik iğneden ipliğe her şeye kendimiz karar verdik ne onun ailesi ne benim ailemden hiçbir kimseyi karıştırmadık. Marka,model,renk,desen ne varsa hepsi ikimizin ortak kararıyla alındı ve yine ikimiz birlikte çalışarak ödedik o yüzden erkek tarafı şunu yaparmış kız tarafı bunu yaparmış olayları her zaman saçma geliyor bana. Allah yardımcınız olsun. Kendinize fazla dert etmemeye çalışın güzellikle izah edin sizi seviyorsa anlamak zorunda..

aileler bize de yardım edicek eşya konusunda.eşimin ailesi 10 bin babam 5 bin vericek.erkek daha çok şey üstlenmeli böyle bir şeyde.

bazı konularda zorladınız mı? takı gibi bazı eşyalar gibi ya da düğün şurada olacak şöyle olacak gibi gibi... sanki bişeylerin birikimini sizden çıkarıyor gibi. seven bi adama yakışmayacak hareketler neticede.

gelınlıgıme enfazla 1000 tl verırmiş 1 gece gıyılcekmış sonucta

Sirf bu düsünceden dolayi ayrilirdim ben, senin yerinde olsam. Hani para yok ve "keske sana en pahali gelinligi alabilseydim, fakat elimden bu kadar geliyor" dese elbette anlardim fakat "sadece bir gece giyilcek" neymis yahu? Benim için gelinlik çok önemliydi, 1 gece olabilir fakat ömür boyu bir hatira olabilir yada bir ukte. Bunun üstüne bide sana beyaz esya için en pahalisindan almak için baski yapiyor öyle mi?

Yol ver gitsin o zaman, sana pak deger verdigini sanmiyorum.

Çok biliyormuş nişanlın, Beyaz eşyalarlamı evlenecekmiş, hem ona ne herkes istediğini alır.

bir buz dolabının 4 bin lira olduğu bir dünyada yaşıyoruz.. aynı işlevi 1000 liirayada elde edebiliyorsunuz.. beyaz eşyalar en iyisi olacaksa sizde chesterfield koltuk, ipek halı falan isteyin empati kurar belki :)

Nisanliniz ailesinin ağzıyla konuşuyor gibi.bir erkek böyle ayrıntılı ve fesatca düşünemez bence.çok iyi dusunmelisiniz beyaz eşyanın lafını eden adam düğün bitimine kadar nelerin lafını etmez.sanki sorun çıkmasını isteyen bir hali varmış gibi geldi anlattiklarinizdan.sakın ailenizi ve kendinizi ezdirmeyin.böyle bi adamlada bir ömür geçirmek istiyormusunuz iyi düşünün derim.

nisan sureci tanima donemidir.. kisiler analiz edilir, bu donemde de aslinda genelde insanlar ne oldugunu belli eder de biz gormek istemeyiz, iyiye yormak ister ve yorariz.. en buyuk hata da 'ay nisan stresi, dugun yaklasti onun stresi, evlenince rahatlar duzeliriz' dusuncesi oluyor.. sonuclar hep husran.. nisanli olan vasif evli diye degisince degnek dokunup insanlari degistirmiyor.. nisanliyken bile surekli sorun cikaran, evlenip aklinca garantiye alinca isi, iyice azitiyor.. Allah korusun..

konu sahibi, ne yaparsin bilmem ama lutfen bu saygisiz ve anlayissiz davranisi 'dugun yaklasti da stres yapti' kilifina koyup o sekilde gorme.. cunku oyle degil.. ki bunu yapiyorsa, muhtemelen nisanlinin tek ters davranisi bu degildir.. her hareket, davranis, karsidakinin karakteri hakkinda sinyaller verir bize..
Allah yardimcin olsun..

dugun gelinindir bi kere.. "gelin arabasi, gelin albumu, gelin cicegi, gelin başi" vs.. sen 6000tl butceye tamam diyorsun, ki 6000 ile en iyisi alinmaz( nisanlin bunun hesabini yaptigi icin soyluyorum; yoksa hic mesele degil 6000 ve 60000).. gelinlige 1000 tl diyor ve kustahca fazlasini vermem diyor.. bir de kiz tarafinin almak zorunda bile olmadigi beyaz esyayi en alasindan bekleyip, alma imkaninizin olmadigini defalarca anlatmana ragmen dusukluk yapip, terbiyesizlik yapip habire lafini ediyor..
cok sinirlendim ya..
lutfen iyi dusun..
mesele para degil; karakter..

ooff ya! daha neyi dusunuyosun ki kardes?
'oyle dusunmuyo da baskasi dolduruyo' deme lutfen.. kendi beynini kullanmayan, doldurusa gelen adami napacasin? uzun sure nisanli kaldin diye evlenmeye mecbur degilsin..

karsidaki insanlar 'normal, insan gibi insan' ise, hic sorun olmuyor aslinda..
nisanlilik surecinde cikan sorunlar kisilerden kaynaklaniyor, surecten degil..
nisanliyken sorun cikarip, kisa surede evlenenler, evlilikte daha da cok sorun cikariyorlar.. muhim olan karakter yani..
kuzenim aylarca nisanli kaldi da Allah'a cok sukur simdi mutlu bi evliligi var..
ben kisa surede evlendim, nisan surecindeki rezillik bine katlandi.. bitti sonunda da..
demem o ki, onemli olan analiz etmek, tanimak, 3 ay veya 10ay, onun net bsyi yok..
bu konuda da, konu sahibinin skntisi uzun nisanlilik degil, nisanlisinin karakterindeki sorunlar bence..

Şey bulmuş da şeyini arıyor, tövbe tövbe... Adama bak. Onlar ne aldıysa siz de onu alın. Benim babama beyaz eşya şunu al deseler nişanı atar yani. Adetimizde yok zaten. Bizde Sadece mutfak eşyaları, tabak vs gibi şeyler, küçük ev aletleri. Yatak odası halısı, perdesi ve mutfak perdesi alınır. Kalan her şeyi erkek evi alır. 6000 liraya bütün ev eşyalarını bırak bir koltuk takımını anca alırlar ayrıca. En pahalı Bosch, Sonra Siemens...Bunları istiyorsa da Gidip en iyi eşyaları almak zorunda. Aileniz arçelik ya da beko alacaksa vesteli tercih etmenizi tavsiye ederim ayrıca. Çok iyi ürünler çok çok uygun. Diğer iki markadan da uygun yani. Ben doğudayım, eşyalarımı giderken satacağım için tv ve küçük aletler hariç hepsini vestelden aldım. Küçük ev aletleri ve tvyi sonraki evime götüreceğim için hangisi en iyisiyse o markayı aldırdım. Beko ve arçelik kullanan akrabalarım çok sıkıntı yaşadılar. Vestel aldılar. Gerçekten hizmeti, servisi falan harika. Fiyatları çok uygun ve taksit seçeneği de var. Bazı evli arkadaşlarım da kaç senedir kullanıyorlarmış, 6 senedir hiç biri arıza vermemiş. Şans mıdır bilinmez ama ben de memnunum. Nişanlınızla oturun konuşun. Siz böyle böyle istiyorsanız ben de en iyisini istiyorum deyin. 6000 liraya modalife dan alsalar yine her şeyi alamazlar. NE alacaklar o paraya merak ettim doğrusu. Ne biçim insanlar var ya

Konu sahibinin sorunu nedir bilemiyorum.
Bende zaten sıkıntı nişanlılık sürecinde demedim ki canım, yalnız uzun sürdüğünde sıkıntılar oluşuyor genelde bence, çünkü hiçbir düğün arifesi laylaylom geçmiyor.
Sizin içinde çok geçmiş olsun, rabbim gonlunuze göre versin inş.

Biz yemek masası 6 sandalye konsol aldık 6 bin tl tuttu gercekten dediginiz rakama cok zor.böyle insanlar arkadasım olsa istemem hayatta bir de evlenmek aile olmak.tahammül edilemez.bu aile size degil ogullarına verdikleri degeri gösteriyor.

tartismak icin degildi zaten yorumum tesekkur ederim, amin..
demek istedigim, insanlar iyiyse surec uzasa da sorun olmuyor.. skntili kisilikler her kosulda sorun cikariyor ama.. Rabbim kotu niyetli, bozuk karakterli insanlardan ve oyle olmaktan korusun hepimizi..

Amin inş, haklısın canım.
Allah; hayırlı, Allahtan korkan, merhametli kişilerle karşılaştırsın hep bizi ve bizide öyle eylesin inşaallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…