patlamak üzereyim !!!

Bütün hata sizde. Bu kadar kendinizi kıymetsiz yaparsanız olacağı bu..

Gezmeye gidilecekse beraber gidilir.. Yetiştirilecekse de beraber yetiştirilir..
Siz böyle kurulmuş robot olmaya devam etmek istemiyorsanız kendinize gelin.

Yapmiyacaksin .yemek vakti kahvaltı ile gecistirilecek.Sende geziceksin onlarla.Olanla idare edecekler.Yapılan iyilikler birsure sonra karşındaki insana gorevinmis gibi gelir.
Beğenen yer beğenmeyen s....çeker gider.
Kimse sana bugünde ,bundan 20 yıl sonrada tesk etmez

Cnm bnce masrafli olan yemekleri falan yap ozetle esini maddi olarak mahvet bu sürecte gorsun ev sahibinin ne demek oldugunu

yatılı misafir sevmem kabul de etmem.
ne yaparsanız yapın yaranamazsınız. günlerce kalmaya bu kadar kalabalık kalmaya gelinir mi.
düzeninizi bozmayın, günlük ne yapıyorsanız yapmaya devam edin. niye rahat ettirmeye uğraşıyorsunuz. ne yerse yesinler, hatta zıkkım yesinler. misafirliğin de adabı vardır.
yaşadığım bir olayı anlatayım, yeni evliydim oturduğumuz ev çok küçük, 1+1 di. hem yazlık hem kışlık kullanılan bir yerdeydi. herkes yazın gelir kışın kimse kapımı bile çalmaz. akıllanınca kışın kapımı çalmayanı yazın yok sayıyordum. yanlarında havluları mayoları, çünkü benim için gelmiyorlardı ki.
bir akşam benim evliliğimi tebrik dahi etmeyen dayım aradı, yeğenim evlenmişsin pek bir güzel yerde oturuyormuşsun, yengenle çocuklarla gelelim de birkaç gün sende kalalım.
kusura bakma dayıcım benim evim müsait değil yatılı misafir ağırlayamıyorum dedim ve dayım bir daha beni aramadı.
değmez, zamanla düşündükçe daha da pişman olursun.
"hayır" hayat kolaylaştırır.

Son düzenleme:
Canım ben seni çok ii anlıyorum benim de bir aylığına böyle bir misafir tecrübem olmuştu. Yardım ediyordu görümcem ama bir yerden sonra yardım da gözüme gelmiyordu. İşten eve geliyorum bütün odalar dolu her biri bir yerde, evi sorsan berbat durumdaydı. Kendi evimde yabancı gibiydim. Baktım olmuyor yapamıyorum eşimle konuştum anlattım ve gönderdik. Demem o ki bu kadar kalmalarına müsade etme. Eşinle konuş o ailesiyle konuşmazsa senin konuşacağını söyle. Artık kaldıramadığını. Senin de bir bünyen olduğunu, sana ilgisi olan birisi evde olsa 10 gün kadar kalsa eşinin bu konuda ne yapacağını sor empati yaptır. Ne yap ne et gönder onları. Bu saatten sonra yardım etseler bile bu sana yetmez ki bugüne kadar yapılan muameleyi nereye koyacaksın. O yüzden tek çaren bu. Hadi kolaylık lar diliyorum sana.

Ama bu kadari cok fazla! Bence sizde bi misafir gibi oturun... 10 kisilik grup 10 gün kaliyor, onlar musafir sayilmaz ki? Kendi evleriymis gibi davransinlar lütfen :) tabiiki bi ucundan tutmali lazimlar ...

ya kabul ettiğimi bile anlamıyorum.planlar yapılıyor herkes toplanıyor bize planlarımız soruluyor yaz için .bayrmda ve sonrasında tatil yaptık döndük daha bi yere gitmezsiniz madem biz sizin oralara gelelim diye söylenmeye başlanır. gelene kadar her gün telefonda nasıl gelecekleri filan konuşulur ama bizden müsaade isteyen veya müsait değiliz sözüne takan tek bi insan bulunmaz.müsait değilim derim bi kaç gün sonra yine aranır bi daha bi daha. artık biz ayıp olacağını düşünüp pes ederiz. acayip bi metotları var ve bu grup her yere böyle gider.ben ilgisini dünden önceki gün öğrendim ki kıza olan davranışlarım fena değişti
bugun bu evden gitmezseniz polis cagiririm de esinede boyle giderse ailemin yanina giderim de allahim be yuzsuz insanlar var ya

Kayınvaliden bişey soylemedimi yuzsuz misafirlere azıcık belli etseydi normal olmadıklarını

Bu arada kv ye tam not oğlunun kulaklarını şöyle kuvvetlice bi çekseydi

Sen ev sahibisin eşin vitrin süsü mü, üstelik gelenler onun akrabası, yapma ya da açıkça yardım iste, çabuk bitsin ben de geleyim nereye gidilecekse de, yapıyorsun tepene çıkıyorlar demek ki üstesinden geliyo diyorlar

Bu misafirler gittikten sonra kocanizdan bunun açısını cikarmazsaniz ayıpedersiniz. Allahtan kaynananiz anlayisliymis. Sirf bu 2 aylik tatil yuzunden esimin ogretmen olmasini istememistim. Allahtan degil. Bir de merak ettim bu akrabaların yakınlık derecesini.

eşiniz seni hizmetçi olarak almiş o zaman...
evliilkte karı- koca birbirnie yardim etmeli.. kadini köle olarak kullanilmaz.. sende kullanilmiş gibi hissediyorsun haklsin... valla bende olsam bi kaşıkla bogardim... sinirlenirdim o konuda..:KK34:

Bu ne böyle ya Allah sabır versin.
En büyük suç eşinizde kusura bakmayın da sizi kül kedisi gibi eve kapatıp hizmet ettirip kendisi onlarla gezerek ne yapmaya çalışıyo acaba ben burdan gerildim.

Daha yeni evlisiniz yahu esinizin uzaktan gelen anne, babasi ve öz kardesi haric kim bu kadar uzun süre evinizde kalmaya cesaret ediyor. Ne anlayissiz insanlar var. Biz dayimda kaldigimizda yengemizin evinide temizliyoruz, yemeginide yapiyoruz, camasirinida yikiyoruz. O calistigi zamanlarda hic elini ise sürmezdi, o isten gelmeden biz yapardik herseyi. Simdi evde, ama bizde yan gelip yatmiyoruz onlari ziyarete gidip bir kac gun kaldigimizda. Ayip birsey bence. Esin yardimci olsun bence sana, söyle esine. Bugün ses etmezsen hep senden beklerler.

Bu arada bence sende git gezmeye. Evde durma. Cok hata yapiyorsun otel gibi kullaniyorlar onlar evinizi sen evde kaldikca. Git gez dolas, dönüstede yemegi beraber yapin, biri salata yapsin, biri sofrayi kursun biri yemege yardim etsin derken tamam iste. Bence hata senin, sen yüz verme öyle onlara.

Eşin çok kaba. diğerleri de onun izinde. Adam karısına sahip çıkmıyor ki el ne yapsın!
Birde 10 kişi 15 gün
bunun banyosu -wc 'si var... elalemin ardını da siz mi topluyorsunuz.
iyiymiş hazır gezmeler yemekler önlerinde neden otele para versinler dimi ama?

hepsine başta eşin olmak üzere hadlerini bildir.

senı anlayabılıyorum kolay gelsın..bence son 3-4 gun esıne yık topu pınıge gotursun dısarda yemk yedırsın vs osekılde bıraz dınlenmıs olabılrısın.mısafırlerın gıdıncede esınle otur konus bı kural koy bence.:KK43:

Onların verilen yemek siparişleri ne olacak ben de gidersem aaa .... Eşim bana planlarini önceden söylese yine ayarlarim bi şekilde ama yok hadi hazırlanın gidiyoruz ben nereyee diyorum işte karar verildi şuraya peki ben !! Sen bilirsin ayarlayabilecegini düşünüyorsan gel diyor eşim bana ve ben sinirden çatlıyorum . Sanki eve kadın tutmus hanim almamış gibi ...

Pes yani bir olur iki olur gunlerce ne demek. Erkek olsam karima is yaptirmam hayatta. Esek gibi çalışan kadindan gece performans beklemek hata. Cek git bence yetistirebilirlerse yerler :)

X