Örgü Patik Model Tarifleri Burayaa

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

PAPATYAM

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
16.550
14.899
arkadaşlar arıyorum bakıyorum şööle açıklamalı patik örme tarifi modeli yokkk bilenler burdan versin olurmu ayrıntılı amaa hem büyük patiği hem bebek patiği hadi bakalım benim gibi arayanlara bu konu yardımcı olsun diye kk kızları bu işi de başarırrr

bende patik örnekleri var ama nasıl eklendiğini bilmiyorum.
bana yardımcı olursanız size bir kaç örnek bırakabilirim.

http://goznuru.blogcu.com/1134098/

bu sitede buldum bir örgü açıklaması bu tarz yardım da olurrr

ben bu patikten her tarafı haroşo olarak yaptım patiğin üstte kalan (örnekli kısım) ilmeği 17 değilde 15 olarak yaptım. ince iple yaptığım yeni yeni doğan için oldu biraz daha kalın iple yaptığımda 6 ay sonrası için oldu ama ilmek sayısı aynı TAVSİYE EDERİM BU TARİFİ.

Resimleri aldığınız yeri link olarak belirtiniz..
Teşekkür etmek, emeğine sağlık demek yerine teşekkür butonu kullanınız...

ayol modeli olan yokmu bende örmek istiyorum ama açıklamalı verirseniz bizd örelim hadi kızlar yardım edin bana

yaaa şöööle açıklaması düzgün benim gibi bilmeyenler için kolay açıklamalı yanii örnek verse birileride bizde örsekk ya bir tane ördüm tığ işi ondan başka yapamadım hiççç çok güzel modeller var ama açıklamalar yokk olanda anlaşılır değill

sen nasıl patik istiyosun bacım... ben sana yollayayım.. yapabilir misin bilmiyorum...

5 şişle yapılan patik istiyorum
yapılışını anlatabilen varsa anlatabilir mi acaba...

Babet Patik Yapımı anlatımlı 37-38

3 numara şişle 68 ilmekle başlıyoruz
1. Sıra haroşa
2. Sıra 32 ilmek ör 1 dola 1 ör 1 dola 2 ör 1 dola 1 ör 1 dola ve 32 ilmek ör
3. sıra haroşa örülecek
4. Sıra 32 ilmek ördüm 1 dola 2 ör 1 dola 4 ör 1 dola 2 ör 1 dola 32 ilmek örün sıra sonu
5. sıra haroşa örülecek
6. sıra 32 ilmek ördüm 1 dola 3 ör 1 dola 6 ör 1 dola 3 ör 1 dola 32 ilmek haroşa ör
7. sıra haroşa örülecek
8. sıra 32 ör 1 dola 4 ör 1 dola 8 ör 1 dola 4 ör 1 dola 32 haroşa ve sıra sonu
9. sıra haroşa örülecek
10. sıra 32 ilmek ör 1 dola 5 ör 1 dola 3 ör 1 dola 4 ör 1 dola 3 ör 1 dola 5 ör 1 dola 32 ilmek haroşa ve sıra sonu
11. sıra haroşa örün
12. sıra 32 ilmek örülecek 1 dola 6 ör 1 dola 4 ör 1 dola 6 ör 1 dola 4 ör 1 dola 6 ör 1 dola 32 ilmek haroşa ve sıra sonu
13. sıra haroşa örülecek şişimizde şuan toplam 96 ilmek var
14,15,16. Sıralar haroşa örülecek
Şimdi bi 14 sıra yüksekliğini kendinize göre ayarlayın düz öreceğiz
ortadaki 30 ilmeği 3 ilmek birden keserek 10 ilmeğe düşüyoruz şöyleki 33 ilmek düz örülecek sıradaki 3 ilmek birlikte alınacak bu şekilde 5 defa kesilecek diğer 5 defa kesim ise ilk kestiğinizin tam ters yönünden yapılacak bu şekilde 30 ilmek 10 ilmeğe indirilmiş olacagız sonra sıra sonuna kadar düz örülecek .
Arka sıra haroşa örülecek toplamda ön yüzden bakıldığında 2 ters sıra gibi haroşa görünecek 3. Haroşa sırasında düzden gidilecek dönüşünde arka sırada kesilecek .

Dikimi tamamlandıkdan sonra yanlardan 5 ilmek alıyoruz ve 20 sıra bandımızı işliyoruz son sırada düğme deligi açmayı unutmayın..Uygun bir düğmegide diktigimizde patiğimiz bitmiş olacak..
Süsleme işi ne geldiğimizde sizin hayal gücünüze ve zevkinize kalmış

Resim&

Resim%20035.jpg

Babet Patik Yapımı anlatımlı 37-38 - KAYNAK

X