Salata Tarifi Patates pastasi(resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
363
Fransa
hep yas pastami olcak birazda patatesli olsun degilmi :)

1-1,5 kilo kadar patates
1 su bardagi konserve bezelye
yarim su bardagi konserve havuc
yarim su bardagi konserve misir 2 kasik mayonez
5 kasik yogurt
bir demet maydonuz
1 su bardagi dogranmis mor lahana
karabiber ,tuz ,aci biber

ustu icin
1 kase suzme yogurt
7-8 kornison tursu
5-6 biberli zeytin
kirmizi biber

patatesleri hasliyoruz ,soyduktan sonra ezip sogutuyoruz
patatesi ikiye bolup ayri kablara alip ,birine mor lahana ,digerine kiyilmis maydonoz ,her ikisininde baharatini ve tuzunu atip ayri ayri yoguruyouz
kenari cerceveli pasta kalibi ,veya normal yuvarlak pasta kalibini hafif yaglayoruz,
iyiye boldugumuz patatesi tekrar ikiye bolup ,kalibi coz az yaglayip ,maydonozlu patatesten kaliba koyup duzeltiyoruz ,onun uzerine mor lahanali patatei ,ve ortasina ise bezelye ,havuc,misir,yogurt,mayonez,biraz tuz karistirip ,bu karisimi koyuyoruz ,bunu duzeltince ,yine lahanali patates ,en uste maydanozlu patatesi dosuyoruz, iyice duzetince,
kalibi ,buyuk bi tabagin uzerine ters ceviriyoruz,uzerine yogurt suruyoruz ,kornison ,zeytin ,kirmizi biberle resimde oldugu gibi susluyoruz.
afiyet olsun

patatespastasi1gp8.jpg

Son düzenleme:
cok guzel gorunuyo.ben patetesli pasta adini gorunce, benim yaptigim patetes keki gibi sanmistim.resmi gorunce cok sasirdim.denemek lazim

canim denemek lazim deme bence dene ,herkes diyo aaa pasta yapmis ne kadar guzel suslemisin diye ,sonradan iyice inceleyince ,niye pastanin uzerine tursu koydun diye sasiriyolar ,bence degisik bisey
sende patates kekin tarifini koysana bende bakim nasil biseymis

ellerine sağlık . bende denicem . çok güzel görünüyor mayonez olmadan olumu acaba. malum kilolaryerimseniben

tabiki olur canim zaten ben mayonezi cok az kattim cunku fazla sevmiyorum ozellikle zayiflamak isteyenler icin mayonez koyulmayabilir ,bence cok hafif salata

canim denemek lazim deme bence dene ,herkes diyo aaa pasta yapmis ne kadar guzel suslemisin diye ,sonradan iyice inceleyince ,niye pastanin uzerine tursu koydun diye sasiriyolar ,bence degisik bisey
sende patates kekin tarifini koysana bende bakim nasil biseymis

canim,kendi bolumume tarif koymak için nerden yapiliyo bilmiyorum.o yuzden buraya yaziyim tarifimi.

PATETESLI KEK

malzemeler:
4 tane orta boy patetes
2 yumurta
1 su bardagi yogurt
1 su baardagi sivi yag
1 adet sogan (isterse pirasada olabilir)
biraz beyaz peynir
maydonoz
aldigi kadar un
tuz,kara biber

yapilisi:
patetesleri haslamadan rendeliyoruz,sonra soganlari kup kup dogruyoruz. butun malzemeyi katip karistiriyoruz,civik bir hamur elde edene kadar un koyuyoruz.tepsiyi yaglayip firina veriyoruz.uzeri kizarana kadar pisiriyoruz.afiyet olsun.cok kolay bir kek vede cok vitaminli.

canim,kendi bolumume tarif koymak için nerden yapiliyo bilmiyorum.o yuzden buraya yaziyim tarifimi.

PATETESLI KEK

malzemeler:
4 tane orta boy patetes
2 yumurta
1 su bardagi yogurt
1 su baardagi sivi yag
1 adet sogan (isterse pirasada olabilir)
biraz beyaz peynir
maydonoz
aldigi kadar un
tuz,kara biber

yapilisi:
patetesleri haslamadan rendeliyoruz,sonra soganlari kup kup dogruyoruz. butun malzemeyi katip karistiriyoruz,civik bir hamur elde edene kadar un koyuyoruz.tepsiyi yaglayip firina veriyoruz.uzeri kizarana kadar pisiriyoruz.afiyet olsun.cok kolay bir kek vede cok vitaminli.

tesekkur ederim canim tarif icin guzele benziyo denicem mutlaka ,tabi ozellikle bi misafirim gelsin ozaman yaparim
konu acmaya gelince ,bunun aynisini yaparsan tariflerini ekleyebilirsin elinde goruntusu varsa onuda koyyabilirsin
burdan bak
http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-eklenti-yemek-tarifi-t186019/index.html

canim bu zaten rejim icin olabilir ,cunku patetes haslamasi rejime oneriliyo ,bunun icerisinde az miktarda mayonez var ama sen normal yogurt kullanip yiyebilirsin bence rejim icin guzel bi tarif

bu ne yaa sen bir harikasın ayy süperr gözüküyor fransa bana çok yakın geliyorummm:) yemeyee ellerine sağlıkk

kos gel canim ,sen gel bak ben sana neler neler yaparim ,sen neresindesin bakim almanyanin,bikac hafta sonra ben geliyorum frankfurta istersen yapip getireyim :roflol:
bak yaninada soyle guzel bi kurabiye ,
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=188098
seni simdi imrendirdim yerindede duramazsin artik:roflol::roflol:

kos gel canim ,sen gel bak ben sana neler neler yaparim ,sen neresindesin bakim almanyanin,bikac hafta sonra ben geliyorum frankfurta istersen yapip getireyim :roflol:
bak yaninada soyle guzel bi kurabiye ,
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=188098
seni simdi imrendirdim yerindede duramazsin artik:roflol::roflol:

:) ayy canım benim ben almanyada hattingendeyim bochuma yakın...becerikli arkadaşım benim:) ama frankurta biraz uzağım malesef...kurabiyeye bak ya:) sihirlemi yapıon sen bunlarıı:)

Back
X